Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Anul 2016, cel mai fierbinte an de până acum. Temperaturi globale mai ridicate decât cele din 2015

Publicat

global_temp_2016Anul 2016 are toate șansele să fie declarat cel mai fierbinte an de până acum, cu temperaturi globale chiar mai ridicate decât cele din 2015, care au stabilit recordul istoric.

Pe baza temperaturilor din primele noua luni ale anului, oamenii de știința sunt aproape siguri deja ca valorile termice din 2016 vor depăși recordul înregistrat anul trecut, a anunțat Organizația Mondială de Meteorologie.

Temperaturile globale din perioada ianurie-septembrie 2016 au fost cu circa 0,88 grade Celsius mai ridicate decât media multianuală de 14 grade Celsius din intervalul 1961-1990, pe care cercetătorii îl folosesc ca perioada de referința.

Așadar, este de așteptat ca 2016 sa fie cel mai călduros an din 1880, când s-au făcut primele măsurători, până în prezent.

Valorile termice au crescut considerabil și din cauza fenomenului El Nino, care se manifestă prin încălzirea anormală a Oceanului Pacific.

„Alt an, alt record. Temperaturile ridicate din 2015 vor fi întrecute în 2016″, a declarat Petteri Taalas, secretarul general al Organizației Mondiale de Meteorologie, avertizând ca fenomenele meteo extreme vor fi mai frecvente din cauza schimbărilor globale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax