Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Anul nou ne întâmpină cu scumpiri. Din ianuarie 2013, plătim mai mult pentru tutun, alcool, cafea şi carburanţi

Publicat

Începând de anul viitor vor plăti mai mult pentru alcool, ţigări, cafea şi benzină. Ţigările ar putea costa cu 2 lei mai mult, iar preţul benzinei va creşte de la 374 de euro pe tonă la 391 de euro.

Deprecierea leului şi majorarea accizelor ar putea antrena o serie de creşteri de preţuri în 2013 pentru băuturile alcoolice, tutun, carburanţi şi cafea, adică acele produse pentru care se plătesc accize. De anul viitor, acestea vor fi calculate la un curs leu-euro cu aproape 5% mai mare decât cel luat în considerare anul trecut. Pe 1 octombrie se va afla a exact la ce curs se vor calcula accizele pentru anul viitor.

Aşadar prima lună a anului viitor va aduce o majorare a accizei la carburant de la 374 euro/tonă la 391 euro/tonă. Nici pentru fumători nu sunt veşti bune. În cazul în care va creşte taxa pe viciu cum intenţionează Ministerul Sănătăţii, pachetele de ţigări ar putea fi mai scumpe cu 2 lei. În România sunt în jur de 4,8 milioane de fumători care dau anual pe pachetele de ţigări în jur de un miliard de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax