Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Anul școlar 2023-2024: câte note vor trebui să aibă elevii, în primele module de cursuri. Recomandări de la minister

Publicat

Anul școlar 2023-2024: Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare recomandări privind notarea elevilor în primele module de cursuri.

La disciplinele cu peste 2 ore pe săptămână, elevii vor avea la sfârșitul anului 2023 câte trei note, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, citată de edupedu.ro.

Cel puțin una dintre aceste trei note ar trebui să fie dată în urma unei evaluări scrise.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o noutate comunicată cu doar cinci zile înainte de începerea anului școlar.

Ce prevede adresa ministerului

Potrivit adresa ministerului se arată că, „având în vedere respectarea principiului învățării şi evaluării sistematice și continue care include cerința notării ritmice, se impune ca până la finalul anului calendaristic 2023, să fie acordate cel puțin:

  • câte 2 (două) note/ calificative la disciplinele cu o oră pe săptămână/ 2 ore pe săptămână, dintre care cel puțin o notă se recomandă să fie acordată în urma susținerii unei evaluări scrise;
  • câte 3 (trei) note/ calificative la disciplinele cu mai mult de 2 ore pe săptămână, dintre care cel puțin o notă se recomandă să fie acordată în urma susținerii unei evaluări scrise.”

Se aplică Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (articolul 107).

Vezi Structura anului școlar 2023-2024. Când sunt examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. CALENDAR cursuri și vacanțe

„În acest sens, se va avea în vedere punerea în aplicare a prevederilor articolului menționat, astfel:

  • pentru antepreșcolari şi preşcolari, rezultatele evaluării se comunică şi se analizează/ discută cu părinții sau reprezentanții legali;
  • pentru elevii din ciclul primar, gimnazial si liceal, calificativele/notele acordate se comunică în mod obligatoriu elevilor, se înscriu în catalog si în carnetul de elev de către cadrul didactic care le acordă”.

ROFUIP prevede la art. 107 că:

”Numărul de calificative/note acordate anual fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, este stabilit de cadrul didactic, în funcție de numărul unităților de învățare și de numărul săptămânal de ore prevăzut în planul-cadru.

La fiecare disciplină numărul de calificative/note acordate anual este cu cel puțin trei mai mare decât numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învățământ.”

Potrivit regulamentului, elevul trebuie să aibă, la o materie, cel puțin minimum N+3 note. Adică, profesorul va pune cu cel puțin 3 note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie, la clasă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax