Connect with us
Publicitate

AIUD

Anul școlar a început și la Penitenciarul Aiud. Zeci de deținuți vor urma cursuri de școală gimnazială și profesională

Publicat

aiud penitenciar

Anul școlar a început și la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. Mai exact deținuții care vor să își continue studiile și în spatele gratiilor au această șansă. 

Penitenciarul colaborează cu două instituții de învățământ pentru a asigura continuarea școlarizării chiar și după gratii. 

Cursurile școlare sunt organizate în colaborare cu Școala Gimnazială ”Axente Sever” din Aiud pentru elevii deținuți care vor să participe la cursurile claselor I-VIII și cu Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza”, Ciumbrud – pentru școala profesională anii I – IV.

Din cele 628 de persoane private de libertate o bună parte dintre acestea au solicitat să continue cursurile școlare.

Asta înseamnă că în noul an școlar, 2023 – 2024, au fost înscriși la cursurile școlare organizate la Penitenciarul Aiud, un număr de 78 de deținuti.

Vorbim despre 45 de persoane din clasele I-VIII și 33  de dețiunți care au vurt să meargă la cursurile de scoală profesională, anii I-IV.

Deținuții pot merge și la facultate

Persoanele private de libertate, care vor să urmeze cursurile unei facultăți la distanță, pot opta pentru acest lucru, dacă îndeplinesc un cumul de condiții.

Deținuții pot urma cu aprobarea directorului penitenciarului, cursuri universitare în forma de învățământ  la distanță sau în forma frecvenței reduse, suportând toate cheltuielile, inclusiv cele de deplasare,

La cursurile cu frecvență redusă  care presupun deplasări în exteriorul penitenciarului pot participa numai deținuți clasificați în regim deschis.

În prezent nu există solicitări din partea persoanelor private de libertate de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, de a urma cursuri universitare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax