Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anulați-vă deplasările programate în weekend! Distracție maximă de Zilele Orașului la Alba Iulia. Vezi ce a pregătit Primăria


Publicat

Dacă vă gândiți să plecați undeva în weekendul următor, ar fi bine să anulați depasarea pentru că nici nu știți ce pierdeți. Zilele Orașului Alba Iulia, programate în acest an în perioada 24-26 mai, vor sta sub semnul concertelor de calitate susținute de artiști de top din România, momente artistice cu  giganți zburători, parade daco-romane, folclor și spectacole pentru copii. Administrația locală a conturat programul evenimentului așteptat cu sufletul la gură de albaiulieni și nu numai, iar și de această dată, timp de trei zile, în Alba Iulia va fi cu adevărat sărbătoare.

Vedeți mai jos ce a pregătit Primăria Alba Iulia:

„În ultimii ani a devenit un exerciţiu de obişnuinţă, de util şi agreabil, pentru locuitorii municipiului Alba Iulia organizarea Zilelor Oraşului. Această manifestare a devenit de-a lungul timpului un reper pentru existenţa noastră ca urbe şi pentru identitatea noastră ca şi comunitate. Anvergura maximă pe care am dat-o acestei sărbători nu ar fi fost niciodată posibilă fără sprijinul şi implicarea principalilor agenţi economici din Alba Iulia, în calitatea lor de colaboratori şi de garanţi ai succesului.

Şi în acest an, am dorit să le oferim locuitorilor municipiului Alba Iulia, clipe de răgaz, de încântare şi un prilej de bucurie prin organizarea unei noi ediţii a Zilelor Oraşului, sărbătorite în în Piata Cetăţii, între 24-26 mai.

Satisfacţia celor trei zile petrecute împreună va fi intensă și asta în bună măsură datorita artiștilor prezenți la Alba Iulia care domină topurile muzicale naționale, dar și prin legătura deosebită cu spectacolele de stradă cu care albaiulienii s-au obișnuit în ultimii doi ani.

VINERI: Concert Elena Gheorghe, paradă daco -romană și spectacol cu giganți de foc Acvilla Sophia

Traseul de la Poarta a IV până la Piața Cetătii va fi animat vineri seara începând cu orele 19.00 de către cei ce alcătuiesc obișnuita paradă a Zilelor Orașului. Proiectele cultural-istorice concepute de către MNUAI și Colegiul Militar <Mihai Viteazul> vor inaugura Zilele Orașului din acest an printr-o reprezentație oferită de Garda Romană și elevii colegiului militar, imediat după paradă. Așadar, cei care se simt legați de aceste produse turistice devenite pentru mulți ipostaze obişnuite îi pot admira pe romani și pe daci într-o confruntare de sărbătoare. Seara de vineri va continua cu un concert marca Elena Gheorghe pe scena din Piața Cetăţii, începând cu orele 21.00.

Momentul următor stă sub semnul expresiei <gigant> şi este semnat de către spaniolii de la Carros de Foc. Încă din 1994, trupa a încântat milioane de oameni cu spectacolele de stradă pe care le-a susținut, având o componentă mare și formatul unui spectacol itinerant. Cea mai importantă caracteristică a muncii lor o reprezintă Giganții, ce combină sculptura mobilă cu diferite discipline artistice, ca echilibrul, acrobațiunile aeriene, coreografie ritmică cu foc, spectacole, muzică, film, tot ceea ce înglobează un spectacol uimitor.

Trupa a reprezentat Spania la diferite festivaluri naționale și internaționale de teatru de stradă, la Madrid, Valencia, Ibiza, în România, Olanda, Italia, Maroc, Franța etc. Albaiulienii vor avea parte de un spectacol de o oră în seara de vineri intitulat Acvila Sophia. Acvila Sophia este un gigant ce pare real, iar mărimea ei dă un impact vizual extraordinar, datorită celor 8 metri ale deschiderii aripilor. Deasupra acestui gigant mobil stă un luptător, care pare a ghida pasărea, ridicând-o deasupra publicului până la 6 metri înălțime.

Cinci fețe războinice prestează un spectacol artistic cu foc pe muzică dinamică. Dintr-o dată, pasărea își ia zborul și ia în gheare un acrobat care face acrobații aeriene. Finalul zilei aparține celor de la Taxi care ne vor ține în priză până la miezul nopții în Piața Cetății.

SÂMBĂTĂ: Povești pentru copii, proiecție gigant a UEFA Champions League, spectacol Tabarka și show Connect-R

Dimineața zilei de sâmbătă înseamnă o atmosferă academică deplină, încărcată de emoție pentru studenţii Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în cadrul ceremoniei de absolvire a promoției 2013. Parada universitarilor va ajunge la orele 10.00 în Piaţa Cetății, pornind de la Casa de Cultură a Studenților.

Pentru că nu există copilărie fără povești şi n-ar trebui să existe niciun copil care să nu învețe, chiar și de la o păpuşă, mânuită de un actor, că poveştile se pot trăi și că viața înseamnă şi altceva decât problemele oamenilor mari, înseamnă bucurie, optimism, zâmbete și prieteni, de la orele 11.00 artiștii Teatrului <Prichindel> vor susține pe scenă spectacolul <Cei trei mușchetari>.

Pentru iubitorii sportului, Zilele Orașului din acest an marchează două evenimente importante Cupa Zilele Municipiului la Tenis de Câmp, desfășurată la baza ProLincă (ora de începere 9.00) și proiecția gigant a finalei UEFA Champions League în curtea interioară a Palatului Principilor. O frântură de istorie aurită va putea fi surprinsă de cei pasionați în cadrul expoziției Brățărilor Dacice, accesul fiind gratuit exclusiv pe perioada Zilelor Orașului la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Expozitia poate fi vizitată începând cu orele 12.00.

Legătura specială dintre Alba Iulia și municipiul Chișinău va fi valorizată de această dată prin talentul muzicienilor din trupa Gândul Matei, artiști deveniți modele pentru generația tânără de peste Prut. Pentru cei mai curajosi dintre albaiulieni orele 22.00 înseamnă întâlnirea cu un alt spectacol al spaniolilor de la Carros de Foc. Un spectacol dominat de contrarii, cu ingrediente ce vor stârni senzații inedite celor care vor însoţi Tabarka. Spectacolul “Tabarka” are ca tema principală naufragiul unui vas, devenit metafora singurătății și agonia pierderii iubirii. Puterea răului o constituie declanșarea complotului, principalele personaje fiind Amiralul şi iubita lui. Pericolele înconjoară cuplul, care luptă împotriva capriciilor Mamei Natură, pentru a supraviețui (spectacol recomandat cu acordul părinților copiilor sub vârsta de 12 ani).

Show-ul Connect-R va încheia ziua de sâmbătă.

Ca în fiecare an, evenimentul Urbis Grates reuneşte la Sala Unirii pe unii dintre cei mai merituoși albaiulieni, prilej de a le mulțumi în numele comunității pentru munca și activitatea în folosul acesteia. Evenimentul va avea loc în ziua de 26 mai începând cu orele 10.00 la Sala Unirii. Cei mai matinali dintre micuți vor avea parte în dimineața zilei de duminică de întâlnirea cu trupa de animație stradală Zurli din București. Datoria părinților este să ajungă la orele 11.00 în Piata Cetății, pentru ca micuții să nu rateze întâlnirea cu niște artişti frumoși și veseli.

DUMINICĂ: Concert de folclor, Bere Gratis, Ștefan Bănică Junior și spectacol de artificii

Un reper constant în zilele orașului îl reprezintă concertul de folclor, programat în această ediție, duminică, la orele 17.00, pe scena amplasată pe strada Muzeului. Pentru ca așteptările publicului să fie deplin satisfăcute seara de duminică va fi una la superlativ din punct de vedere muzical prin două concerte de excepție: Bere Gratis și Ștefan Bănică Junior.

Cum Alba Iulia a demonstrat că focurile de artificii pot fi cu adevărat speciale, finalul zilelor orașului din acest an va fi deosebit de intens. Primăria pregătește un foc de artificii cum nu a mai fost niciodată la Alba Iulia Poarta a III-a a Cetății și întreaga zonă a zidurilor din stânga și dreapta edificiului arhitectural constituie, în premieră, punctul de lansare a spectacolului pirotehnic.

PROGRAMUL COMPLET AL ”ZILELOR ORAȘULUI ALBA IULIA”

Vineri, 24 mai

Ora 14.00 Weekend şahist albaiulian – turneu de şah – Clubul municipal de şah

Ora 19.30 Deschiderea oficială a Zilelor Oraşului – Parada Cetăţii Alba Carolina; traseu: Pietonala Mihai Viteazul – Piaţa Cetăţii

Ora 20.00 Dansuri medievale – Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia – Piaţa Cetăţii

Ora 20.10 Spectacol Garda Romană  – Garda Romană a Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia – Piaţa Cetăţii

Ora 21.00 Elena Gheorghe & Band – Concert – Scena 1 Piaţa Cetăţii

Ora 22.00 Acvila Sophia – Spectacol itinerant cu car alegoric – Compania „Carros de Foc” Spania – Pietonala Mihai Viteazul – Piaţa Cetăţii

Ora 23.00 Taxi – concert – Scena 1 Piaţa Cetăţii

Sâmbătă, 25 mai

Ora 9.00 Weekend şahist albaiulian – turneu de şah – Clubul municipal de şah

Ora 9.00 Cupa „Zilele Municipiului Alba Iulia” la tenis de câmp – turneu tenis de câmp – Baza sportivă „Pro Linca”

Ora 9.30 Parada absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia – traseu: Casa de Cultură a Studenţilor – Piaţa Cetăţii

Ora 10.00 Ceremonia de absolvire a promoţiei 2013 a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia – Scena 1, Piaţa Cetăţii

Ora 10.00 Cupa „Zilele Municipiului Alba Iulia” la fotbal – turneu fotbal – Baza sportivă Ampoi II

Ora 12.00 „Micii Muşchetari” – Spectacol Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia – Scena 1, Piaţa Cetăţii

Ora 13.00 „La hotarele Romei – daci, celţi, vandali” – vernisaj expoziţie brăţările dacice – Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

Ora 20.00 „Bărbierul din Sevilla” – spectacol operă cu marionete gigant – Piaţa Cetăţii

Ora 21.00 Gândul Mâţei – concert – Scena 1 Piaţa Cetăţii

Ora 22.00 „Tabarka” – Spectacol itinerant cu car alegoric – Compania „Carros de Foc” Spania – Pietonala Mihai Viteazul – Piaţa Cetăţii

Ora 22.45 Finala UEFA Champions League – proiecţie meci fotbal – curtea interioară Palatul Principilor

Ora 23.00 Connect-R – concert – Scena 1 Piaţa Cetăţii

Duminică, 26 mai

Ora 8.30 Weekend şahist albaiulian – turneu de şah – Clubul municipal de şah

Ora 9.00 Cupa „Zilele Municipiului Alba Iulia” la tenis de câmp – turneu tenis de câmp / Baza sportivă „Pro Linca”

Ora 10.00 Cupa „Zilele Municipiului Alba Iulia” la fotbal – turneu fotbal / Baza sportivă Ampoi II

Ora 10.00 Urbis Grates – decernare diplome de excelenţă – Sala Unirii

Ora 11.00 Zurli – spectacol de animaţie pentru copii – Piaţa Cetăţii

Ora 12.00 „Bucuria dansului”  – Şcoala de dans modern Chirilă – Scena 2, strada Muzeului

Ora 12.45 Concert fanfară  – Fanfara „Augustin Bena” – Scena 2, strada Muzeului

Ora 17.00 Weekend şahist albaiulian – Festivitate premiere turneu de şah – Clubul municipal de şah

Ora 17.00 „Armonia folclorului” – Spectacol muzică populară (Ansamblul „60 Plus”, Leontina Fărcaş şi „Muguri de Tezaur”, Ansamblul „Augustin Bena”, Ioan Bocşa şi Ansamblul „Icoane”) – Scena 2, strada Muzeului

Ora 19.00 „Voices” – Gala Laureaţilor Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Tineri şi Studenţi – Scena 2, strada Muzeului

Ora 20.30 Concert Corina Chiriac – Scena 2, strada Muzeului

Ora 21.00 Concert Bere Gratis – Scena 1, Piaţa Cetăţii

Ora 22.00 Concert Ştefan Bănică Junior – Scena 1, Piaţa Cetăţii

Ora 23.00 „Simfonia focului” – spectacol de artificii – Poarta a III-a a Cetăţii.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Top incidența COVID în județul ALBA pe localități. LISTA actualizată la 24 octombrie

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a prezentat, sâmbătă, 24 octombrie, situația actualizată a incidenței cazurilor de COVID-19 în județ, pentru perioada 10-23 octombrie. Este situația cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportate la mia de locuitori.

La nivelul județului Alba, incidența cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 3,67 (anterior 3.54), potrivit DSP.

În perioada 10-23 octombrie 2020, la nivelul județului Alba s-au înregistrat 1392 de infectări noi cu coronavirus (anterior 1.344).

Cele mai multe cazuri sunt în mediul urban – 1162 (incidența 5,09), față de rural –  230 de cazuri (incidența 1,52).

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Ocna Mureș – 8,60 (anterior 8.31).

La Alba Iulia incidența cazurilor COVID este de 5,31 (anterior 4.88).

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Tezele ar putea dispărea, iar olimpiadele ar putea avea loc online. Schimbări anunțate de ministrul educației în acest an școlar

Publicat

Ministerul Educației va modifica programa școlară, “pentru învățarea în sistem online” și face o analiză pentru ca olimpiadele din anul școlar 2020-2021 să se facă online. 

În cadrul Ministerului Educației sa face o analiză cu privire la olimpiade. Sunt colegi profesori care consideră că este necesar să realizăm și activitățile acestea în sistem online, dacă nu putem să le organizăm ca până acum, însă sunt și colegi care spun că ar trebui să le anulăm. E o discuție în cadrul MEC pe această temă a declarat ministrul educației, Monica Anisie la PRO TV.

„Vom lua măsurile care se impun în funcție de situația creată, etapă cu etapă. Dacă va fi necesar, vom lua măsuri. Exact cum am făcut și în primăvară, când am luat decizia de a elimina tezele pentru că nu exista posibilitatea de a susține aceste examene”, a explicat Monica Anisie

Ministrul Educației anunță un ordin care prevede normele de desfăşurare a orelor online. Printre măsuri se numără reducerea drastică a materiei, renunţarea la anumite capitole de la diferite materii, adaptarea programei pentru predarea digitală, scurtarea orarului pentru elevi astfel încât să nu mai petreacă multe ore în faţa calculatorului, dar şi predarea multidisciplinară.

În ceea ce privește olimpiadele, „în cadrul Ministerului Educației sa face o analiză. Sunt colegi profesori care consideră că este necesar să realizăm și activitățile acestea în sistem online, dacă nu putem să le organizăm ca până acum, însă sunt și colegi care spun că ar trebui să le anulăm. E o discuție în cadrul MEC pe această temă”, a precizat Anisie.

”În curând vom ieși să spunem cum anume se va desfășura activitatea de predare-învățare și evaluare în sistem online. Asta înseamnă, de fapt, adaptarea programei. Există această posibilitate și am experimentat în primăvară această adaptare a programei pentru examenele naționale, când am modificat programa pentru examen.”

”Trebuie să luăm lucrurile etapă cu etapă și să vedem ce se întâmplă. Ne adaptăm și încercăm să facem lucrurile în așa fel încât să avem succesul din vară, când am putut să susținem examenele din vară. Nu am organizat numai o singură etapă, cum era până acum, ci am avut câte 2 etape pentru fiecare examen pentru a da șanse egale fiecărui copil” a mai declarat Ministrul Educației.

surse: PROTV

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Calendarul alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020. Procesul electoral, din precampanie, până la atribuirea mandatelor

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Termenul pentru depunerea, la Birourile electorale de circumscripţie, a listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie s-a încheiat la 22 octombrie 2020. Potrivit calendarului alegerilor, constatarea rămânerii definitive a candidaturilor va fi pe 2 noiembrie, iar campania electorală începe pe 6 noiembrie.

Alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor au loc la 6 decembrie 2020, conform Hotărârii de Guvern (HG) nr. 744/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020. Campania electorală este cuprinsă intervalul 6 noiembrie – 5 decembrie 2020.

Procesul electoral şi perioada electorală

Procesul electoral reprezintă totalitatea acţiunilor şi evenimentelor întreprinse de candidaţi, autorităţile centrale sau locale etc., în perioada electorală.

Perioada electorală este acea perioadă de timp cuprinsă între ziua aducerii la cunoştinţa publicului a datei alegerilor şi data publicării rezultatelor finale în Monitorul Oficial.

Conform calendarului alegerilor stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 745 din 3 septembrie 2020 pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, perioada electorală aferentă alegerilor parlamentare din 2020 a început la 7 septembrie şi se va încheia după 6 decembrie, odată cu publicarea rezultatelor în Monitorul Oficial.

Perioada de precampanie (7 septembrie-6 noiembrie)

În perioada de precampanie au loc activităţi precum numerotarea circumscripţiilor electorale, desemnarea judecătorilor din Biroul Electoral Central, alegerea preşedintelui Biroului Electoral Central şi a locţiitorului acestuia, strângerea semnăturilor, înregistrarea alianţelor electorale, depunerea candidaturilor etc.

Până la 12 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă a avut termen să comunice numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral şi numărul minim întreg nerotunjit de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor la nivel naţional, precum şi în fiecare circumscripţie electorală.

15 septembrie a fost termenul până la care partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi candidaţii independenţi au putut depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a alianţelor electorale.

Alegătorii cu domiciliul în ţară şi cu reşedinţa în străinătate, precum şi cei cu domiciliul în străinătate au putut să se înregistreze în Registrul electoral cu adresa din străinătate cu opţiunea pentru votul la secţia de votare sau cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă până la 21 septembrie, conform calendarului electoral stabilit prin HG nr. 745/2020.

Depunerea de către competitorii electorali a listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripţiile electorale din ţară are termen limită data de 22 octombrie. Până la 24 octombrie, birourile electorale de circumscripţie admit sau resping candidaturile pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripţiile electorale din ţară.

Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile minorităţilor naţionale stabilesc şi depun semnele electorale la Biroul Electoral Central până la 27 octombrie.

Până la 31 octombrie, Biroul Electoral Central poate admite sau respinge înregistrarea semnelor electorale.

Birourile electorale de circumscripţie constată rămânerea definitivă a candidaturilor pentru circumscripţiile electorale din ţară până la 2 noiembrie 2020, urmând să comunice listele de candidaţi Biroului Electoral Central până la 3 noiembrie.

La 6 noiembrie, Biroul Electoral Central trebuie să aducă la cunoştinţa publică semnele electorale, prin publicare pe pagina proprie de internet şi în Monitorul Oficial al României, Partea I, mai scrie sursa citată.

Tot până la 6 noiembrie, primarii, cu ajutorul prefecţilor, aduc la cunoştinţa publică delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare, precum şi a sediilor acestora. De asemenea, până la data menţionată, primarii stabilesc şi asigură locurile speciale pentru afişajul electoral.

Campania electorală (6 noiembrie-5 decembrie)

Campania electorală începe în data de 6 noiembrie 2020, cu 30 de zile înainte de data alegerilor.

Compania Naţională „Poşta Română” – S.A. are sarcina de a trimite documentele necesare pentru exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă către alegători până la 11 noiembrie.

Până la cel târziu 21 noiembrie, prefecţii trebuie să asigure imprimarea buletinelor de vot. Ministerului Afacerilor Interne îi revine sarcina de a confecţiona ştampilele cu menţiunea „VOTAT” până la 26 noiembrie 2020.

3 decembrie este data până la care primarii trebuie să întocmească şi să tipărească listele electorale permanente, în două exemplare. La 5 decembrie, ora 7.00, se încheie campania electorală, conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Preziua votării (5 decembrie)

În preziua votării, la 5 decembrie 2020, primarii predau către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare a următoarelor materiale necesare votării: buletinele de vot, în pachete sigilate; ştampilele electorale, listele electorale permanente, formularele pentru încheierea proceselor-verbale, precum şi alte tipizate şi materiale.

Tot la 5 decembrie, între orele 7.00 şi 21.00, se desfăşoară votarea în străinătate, potrivit Hotărârii nr. 787 din 24 septembrie 2020 privind modificarea şi completarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 745/2020.

Ziua votării (6 decembrie)

La 6 decembrie, ora 6.00, preşedinţii birourilor electorale ai secţiei de votare, în prezenţa celorlalţi membri, verifică urnele de vot, listele electorale, buletinele de vot şi ştampilele electorale. De asemenea, preşedinţii birourilor electorale ai secţiei de votare au sarcina de a închide şi sigila urnele de vot prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare.

Procesul de votare începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00.

După încheierea votării, preşedinţii birourilor electorale ai secţiei de votare verifică starea sigiliilor de pe urnele de votare, sigilarea fantei urnelor de votare şi introducerea ştampilelor cu menţiunea „VOTAT” într-un plic care se sigilează prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare.

După ziua votului: atribuirea mandatelor şi publicarea rezultatelor în Monitorul Oficial

În cel mult 24 de ore de la încheierea votării, până la data de 7 decembrie 2020, ora 21.00, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare predau, prin proces verbal, către birourile electorale de circumscripţie dosarele, sigilate şi ştampilate, cuprinzând rezultatele votării în secţia de votare, însoţite de listele electorale utilizate la secţia de votare respective. Transportul se face cu pază militară.

În cel mult 48 de ore de la încheierea votării, cel mai târziu la data de 8 decembrie 2020, ora 24.00, competitorii electorali care au participat la alegeri pot formula cereri pentru anularea alegerilor dintr-o secţie de votare sau circumscripţie electorală în care au candidat. Biroul Electoral Central soluţionează cererile de anulare a alegerilor până la 10 decembrie 2020.

După primirea rezultatelor votării de la birourile electorale ale secţiilor de votare, birourile electorale de circumscripţie încheie, separat, pentru Senat şi pentru Camera Deputaţilor, câte un proces-verbal cuprinzând totalizarea voturilor valabil exprimate pentru fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală şi candidat independent. Rezultatele sunt trimise către Biroul Electoral Central.

După primirea listei partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi a organizaţiilor minorităţilor naţionale care au întrunit pragul electoral şi a listei celor care nu au întrunit pragul electoral, birourile electorale de circumscripţie repartizează mandatele de parlamentar (etapa I) la nivelul circumscripţiei electorale.

Are loc stabilirea numărului de voturi valabil exprimate rămase neutilizate sau inferioare coeficientului electoral, pe competitor electorali, precum şi a mandatelor ce nu au putut fi repartizate de biroul electoral de circumscripţie şi transmiterea acestor date la Biroul Electoral Central.

Biroul Electoral Central, după primirea proceselor verbale de la toate birourile electorale de circumscripţie, pune în practică etapa a II-a de repartizare a mandatelor de parlamentari, la nivel naţional. De asemenea, BEC transmite, mai departe, rezultatele către birourile electorale de circumscripţie.

În termen de cel mult 48 de ore de la primirea de la Biroul Electoral Central a comunicării referitoare la desfăşurarea pe circumscripţii electorale a mandatelor repartizate centralizat la nivel naţional, birourile electorale de circumscripţie atribuie mandatele de deputat şi senator la nivelul fiecărei circumscripţii electorale.

În termen util, Biroul Electoral Central, aduce la cunoştinţa publică rezultatele alegerilor, prin publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă. Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

24 octombrie: LISTA localităților din Alba, din care provin cazurile noi de infectare cu coronavirus din județ

Publicat

167 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în județul Alba, în ultimele 24 de ore. 

Alba24 vă prezintă lista localităților în care au fost identificate cazurile (24 octombrie):

Aiud 11

Alba Iulia 81

Almașu Mare 1

Baia de Arieș 1

Blaj 6

Câmpeni 2

Câmpia Turzii (după locul de infectare): 1

Ciugud 6

Crăciunelu de Jos 1

Cugir 16

Daia Română 1

Feneș 1

Galda de Jos 3

Ighiu 2

Jidvei 2

Livezile 1

Lopadea Nouă 1

Mihalț 1

Ocna Mureș 8

Sântimbru 4

Sebeș 13

Unirea 2

Vințu de Jos 1

Zlatna 1

Fără localitate alocată: 1

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate