Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anulați-vă deplasările programate în weekend! Distracție maximă de Zilele Orașului la Alba Iulia. Vezi ce a pregătit Primăria

Publicat

Dacă vă gândiți să plecați undeva în weekendul următor, ar fi bine să anulați depasarea pentru că nici nu știți ce pierdeți. Zilele Orașului Alba Iulia, programate în acest an în perioada 24-26 mai, vor sta sub semnul concertelor de calitate susținute de artiști de top din România, momente artistice cu  giganți zburători, parade daco-romane, folclor și spectacole pentru copii. Administrația locală a conturat programul evenimentului așteptat cu sufletul la gură de albaiulieni și nu numai, iar și de această dată, timp de trei zile, în Alba Iulia va fi cu adevărat sărbătoare.

Vedeți mai jos ce a pregătit Primăria Alba Iulia:

„În ultimii ani a devenit un exerciţiu de obişnuinţă, de util şi agreabil, pentru locuitorii municipiului Alba Iulia organizarea Zilelor Oraşului. Această manifestare a devenit de-a lungul timpului un reper pentru existenţa noastră ca urbe şi pentru identitatea noastră ca şi comunitate. Anvergura maximă pe care am dat-o acestei sărbători nu ar fi fost niciodată posibilă fără sprijinul şi implicarea principalilor agenţi economici din Alba Iulia, în calitatea lor de colaboratori şi de garanţi ai succesului.

Şi în acest an, am dorit să le oferim locuitorilor municipiului Alba Iulia, clipe de răgaz, de încântare şi un prilej de bucurie prin organizarea unei noi ediţii a Zilelor Oraşului, sărbătorite în în Piata Cetăţii, între 24-26 mai.

Satisfacţia celor trei zile petrecute împreună va fi intensă și asta în bună măsură datorita artiștilor prezenți la Alba Iulia care domină topurile muzicale naționale, dar și prin legătura deosebită cu spectacolele de stradă cu care albaiulienii s-au obișnuit în ultimii doi ani.

VINERI: Concert Elena Gheorghe, paradă daco -romană și spectacol cu giganți de foc Acvilla Sophia

Traseul de la Poarta a IV până la Piața Cetătii va fi animat vineri seara începând cu orele 19.00 de către cei ce alcătuiesc obișnuita paradă a Zilelor Orașului. Proiectele cultural-istorice concepute de către MNUAI și Colegiul Militar <Mihai Viteazul> vor inaugura Zilele Orașului din acest an printr-o reprezentație oferită de Garda Romană și elevii colegiului militar, imediat după paradă. Așadar, cei care se simt legați de aceste produse turistice devenite pentru mulți ipostaze obişnuite îi pot admira pe romani și pe daci într-o confruntare de sărbătoare. Seara de vineri va continua cu un concert marca Elena Gheorghe pe scena din Piața Cetăţii, începând cu orele 21.00.

Momentul următor stă sub semnul expresiei <gigant> şi este semnat de către spaniolii de la Carros de Foc. Încă din 1994, trupa a încântat milioane de oameni cu spectacolele de stradă pe care le-a susținut, având o componentă mare și formatul unui spectacol itinerant. Cea mai importantă caracteristică a muncii lor o reprezintă Giganții, ce combină sculptura mobilă cu diferite discipline artistice, ca echilibrul, acrobațiunile aeriene, coreografie ritmică cu foc, spectacole, muzică, film, tot ceea ce înglobează un spectacol uimitor.

Trupa a reprezentat Spania la diferite festivaluri naționale și internaționale de teatru de stradă, la Madrid, Valencia, Ibiza, în România, Olanda, Italia, Maroc, Franța etc. Albaiulienii vor avea parte de un spectacol de o oră în seara de vineri intitulat Acvila Sophia. Acvila Sophia este un gigant ce pare real, iar mărimea ei dă un impact vizual extraordinar, datorită celor 8 metri ale deschiderii aripilor. Deasupra acestui gigant mobil stă un luptător, care pare a ghida pasărea, ridicând-o deasupra publicului până la 6 metri înălțime.

Cinci fețe războinice prestează un spectacol artistic cu foc pe muzică dinamică. Dintr-o dată, pasărea își ia zborul și ia în gheare un acrobat care face acrobații aeriene. Finalul zilei aparține celor de la Taxi care ne vor ține în priză până la miezul nopții în Piața Cetății.

SÂMBĂTĂ: Povești pentru copii, proiecție gigant a UEFA Champions League, spectacol Tabarka și show Connect-R

Dimineața zilei de sâmbătă înseamnă o atmosferă academică deplină, încărcată de emoție pentru studenţii Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în cadrul ceremoniei de absolvire a promoției 2013. Parada universitarilor va ajunge la orele 10.00 în Piaţa Cetății, pornind de la Casa de Cultură a Studenților.

Pentru că nu există copilărie fără povești şi n-ar trebui să existe niciun copil care să nu învețe, chiar și de la o păpuşă, mânuită de un actor, că poveştile se pot trăi și că viața înseamnă şi altceva decât problemele oamenilor mari, înseamnă bucurie, optimism, zâmbete și prieteni, de la orele 11.00 artiștii Teatrului <Prichindel> vor susține pe scenă spectacolul <Cei trei mușchetari>.

Pentru iubitorii sportului, Zilele Orașului din acest an marchează două evenimente importante Cupa Zilele Municipiului la Tenis de Câmp, desfășurată la baza ProLincă (ora de începere 9.00) și proiecția gigant a finalei UEFA Champions League în curtea interioară a Palatului Principilor. O frântură de istorie aurită va putea fi surprinsă de cei pasionați în cadrul expoziției Brățărilor Dacice, accesul fiind gratuit exclusiv pe perioada Zilelor Orașului la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Expozitia poate fi vizitată începând cu orele 12.00.

Legătura specială dintre Alba Iulia și municipiul Chișinău va fi valorizată de această dată prin talentul muzicienilor din trupa Gândul Matei, artiști deveniți modele pentru generația tânără de peste Prut. Pentru cei mai curajosi dintre albaiulieni orele 22.00 înseamnă întâlnirea cu un alt spectacol al spaniolilor de la Carros de Foc. Un spectacol dominat de contrarii, cu ingrediente ce vor stârni senzații inedite celor care vor însoţi Tabarka. Spectacolul “Tabarka” are ca tema principală naufragiul unui vas, devenit metafora singurătății și agonia pierderii iubirii. Puterea răului o constituie declanșarea complotului, principalele personaje fiind Amiralul şi iubita lui. Pericolele înconjoară cuplul, care luptă împotriva capriciilor Mamei Natură, pentru a supraviețui (spectacol recomandat cu acordul părinților copiilor sub vârsta de 12 ani).

Show-ul Connect-R va încheia ziua de sâmbătă.

Ca în fiecare an, evenimentul Urbis Grates reuneşte la Sala Unirii pe unii dintre cei mai merituoși albaiulieni, prilej de a le mulțumi în numele comunității pentru munca și activitatea în folosul acesteia. Evenimentul va avea loc în ziua de 26 mai începând cu orele 10.00 la Sala Unirii. Cei mai matinali dintre micuți vor avea parte în dimineața zilei de duminică de întâlnirea cu trupa de animație stradală Zurli din București. Datoria părinților este să ajungă la orele 11.00 în Piata Cetății, pentru ca micuții să nu rateze întâlnirea cu niște artişti frumoși și veseli.

DUMINICĂ: Concert de folclor, Bere Gratis, Ștefan Bănică Junior și spectacol de artificii

Un reper constant în zilele orașului îl reprezintă concertul de folclor, programat în această ediție, duminică, la orele 17.00, pe scena amplasată pe strada Muzeului. Pentru ca așteptările publicului să fie deplin satisfăcute seara de duminică va fi una la superlativ din punct de vedere muzical prin două concerte de excepție: Bere Gratis și Ștefan Bănică Junior.

Cum Alba Iulia a demonstrat că focurile de artificii pot fi cu adevărat speciale, finalul zilelor orașului din acest an va fi deosebit de intens. Primăria pregătește un foc de artificii cum nu a mai fost niciodată la Alba Iulia Poarta a III-a a Cetății și întreaga zonă a zidurilor din stânga și dreapta edificiului arhitectural constituie, în premieră, punctul de lansare a spectacolului pirotehnic.

PROGRAMUL COMPLET AL ”ZILELOR ORAȘULUI ALBA IULIA”

Vineri, 24 mai

Ora 14.00 Weekend şahist albaiulian – turneu de şah – Clubul municipal de şah

Ora 19.30 Deschiderea oficială a Zilelor Oraşului – Parada Cetăţii Alba Carolina; traseu: Pietonala Mihai Viteazul – Piaţa Cetăţii

Ora 20.00 Dansuri medievale – Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia – Piaţa Cetăţii

Ora 20.10 Spectacol Garda Romană  – Garda Romană a Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia – Piaţa Cetăţii

Ora 21.00 Elena Gheorghe & Band – Concert – Scena 1 Piaţa Cetăţii

Ora 22.00 Acvila Sophia – Spectacol itinerant cu car alegoric – Compania „Carros de Foc” Spania – Pietonala Mihai Viteazul – Piaţa Cetăţii

Ora 23.00 Taxi – concert – Scena 1 Piaţa Cetăţii

Sâmbătă, 25 mai

Ora 9.00 Weekend şahist albaiulian – turneu de şah – Clubul municipal de şah

Ora 9.00 Cupa „Zilele Municipiului Alba Iulia” la tenis de câmp – turneu tenis de câmp – Baza sportivă „Pro Linca”

Ora 9.30 Parada absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia – traseu: Casa de Cultură a Studenţilor – Piaţa Cetăţii

Ora 10.00 Ceremonia de absolvire a promoţiei 2013 a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia – Scena 1, Piaţa Cetăţii

Ora 10.00 Cupa „Zilele Municipiului Alba Iulia” la fotbal – turneu fotbal – Baza sportivă Ampoi II

Ora 12.00 „Micii Muşchetari” – Spectacol Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia – Scena 1, Piaţa Cetăţii

Ora 13.00 „La hotarele Romei – daci, celţi, vandali” – vernisaj expoziţie brăţările dacice – Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

Ora 20.00 „Bărbierul din Sevilla” – spectacol operă cu marionete gigant – Piaţa Cetăţii

Ora 21.00 Gândul Mâţei – concert – Scena 1 Piaţa Cetăţii

Ora 22.00 „Tabarka” – Spectacol itinerant cu car alegoric – Compania „Carros de Foc” Spania – Pietonala Mihai Viteazul – Piaţa Cetăţii

Ora 22.45 Finala UEFA Champions League – proiecţie meci fotbal – curtea interioară Palatul Principilor

Ora 23.00 Connect-R – concert – Scena 1 Piaţa Cetăţii

Duminică, 26 mai

Ora 8.30 Weekend şahist albaiulian – turneu de şah – Clubul municipal de şah

Ora 9.00 Cupa „Zilele Municipiului Alba Iulia” la tenis de câmp – turneu tenis de câmp / Baza sportivă „Pro Linca”

Ora 10.00 Cupa „Zilele Municipiului Alba Iulia” la fotbal – turneu fotbal / Baza sportivă Ampoi II

Ora 10.00 Urbis Grates – decernare diplome de excelenţă – Sala Unirii

Ora 11.00 Zurli – spectacol de animaţie pentru copii – Piaţa Cetăţii

Ora 12.00 „Bucuria dansului”  – Şcoala de dans modern Chirilă – Scena 2, strada Muzeului

Ora 12.45 Concert fanfară  – Fanfara „Augustin Bena” – Scena 2, strada Muzeului

Ora 17.00 Weekend şahist albaiulian – Festivitate premiere turneu de şah – Clubul municipal de şah

Ora 17.00 „Armonia folclorului” – Spectacol muzică populară (Ansamblul „60 Plus”, Leontina Fărcaş şi „Muguri de Tezaur”, Ansamblul „Augustin Bena”, Ioan Bocşa şi Ansamblul „Icoane”) – Scena 2, strada Muzeului

Ora 19.00 „Voices” – Gala Laureaţilor Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Tineri şi Studenţi – Scena 2, strada Muzeului

Ora 20.30 Concert Corina Chiriac – Scena 2, strada Muzeului

Ora 21.00 Concert Bere Gratis – Scena 1, Piaţa Cetăţii

Ora 22.00 Concert Ştefan Bănică Junior – Scena 1, Piaţa Cetăţii

Ora 23.00 „Simfonia focului” – spectacol de artificii – Poarta a III-a a Cetăţii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax