Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Anunț AEP: 55.660 cazuri de înregistrări multiple ale votanților la Referendum

Publicat

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, miercuri, că a finalizat activitatea de verificare a listelor electorale utilizate la referendumul naţional din 29 iulie 2012. În urma verificărilor, au fost depistate 55.660 de cazuri de înregistrări multiple ale votanţilor.

AEP a mai transmis și rezultatele verificării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Operaţiunea a constat în verificarea dublei corespondenţe a CNP-urilor aflate pe listele permanente cu cele aflate pe listele suplimentare, precum şi în verificarea dublei corespondenţe a CNP-urilor aflate doar pe listele suplimentare, scrie Agerpres.

În cazul în care un CNP aflat pe lista permanentă se regăsea în lista de vot suplimentară, s-a verificat existenţa semnăturii atât pe lista permanentă, cât şi pe cea suplimentară. În cazul în care acelaşi CNP avea semnătura existentă atât pe lista permanentă, cât şi pe cea suplimentară, se bifa în baza de date, arată AEP în comunicatul de presă.”Din verificările realizate pe listele permanente şi suplimentare a fost identificat un număr total de 55.660 de cazuri de înregistrări multiple (CNP-uri regăsite atât pe listele permanente cât şi pe listele suplimentare), numărul total de înregistrări afectate fiind de 118.881 (înregistrări ce conţin între una până la 18 corespondenţe între listele de vot permanente şi listele de vot suplimentare). Din totalul de 55.660 de cazuri de înregistrări multiple un număr de 1.082 de înregistrări au avut CNP-uri invalide (cheia unică de control nu s-a putut valida sau lungimea CNP-ului era diferită de 13 cifre), pentru aceste 1.082 de înregistrări verificarea încrucişată s-a realizat după seria şi nr. CI/BI”, precizează comunicatul de presă.

De asemenea, conform AEP, printre situaţiile observate pe listele suplimentare se regăsesc un număr de 3.685 de înregistrări având semnătura lipsă şi un număr de 883 de înregistrări având rândurile tăiate. Cele 3.685 de înregistrări având semnătura lipsă au fost catalogate ca având potenţial vot multiplu prin simpla prezenţă a datelor cu caracter personal pe liste suplimentare, cumulate cu prezenţa semnăturilor aferente pe listele permanente de domiciliu.

Printre situaţiile observate pe listele permanente se regăsesc 210 înregistrări având rândurile tăiate, iar pentru 8.131 de înregistrări nu s-a putut stabili cu exactitate existenţa semnăturilor în câmpul aferent şi un număr de 1.503 înregistrări având menţiunea „VUS/VUM/VUV” pentru care nu s-a putut stabili cu exactitate lipsa semnăturii, menţionează comunicatul de presă.

„Rezultatul global al culegerilor de date a fost popularea bazei de date cu 18.253.788 înregistrări preluate de pe listele permanente şi 1.340.631 înregistrări preluate de pe listele suplimentare din care a rezultat un număr de 8.491.126 semnături (în acest număr au fost incluse semnăturile incerte şi alte înscrisuri în câmpurile de semnătură). Printre situaţiile observate pe rezultatul global se regăsesc un număr de 47.386 de înregistrări având CNP-ul invalid pe listele suplimentare (cheia unică de control nu s-a putut valida sau lungimea CNP-ului era diferită de 13) şi un număr de 90.457 înregistrări pe listele permanente având menţiunea ‘VUM/VUS/VUV’ care au corespondenţa în listele suplimentare în număr de 83.112 înregistrări”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de AEP.

 Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. HH

    miercuri, 26.09.2012 at 21:42

    DECI POT FI CEL MULT 118.000 DE VOTURI FRAUDATE SI NICI MACAR ACESTEA NU PUTEM STII DACA AU FOST PENTRU SAU IMPOTRIVA DEMITERII !
    JAVRE PORTOCALII, UNDE SUNT CELE 1,5 MILIOANE DE VOTURI”FURATE” DE CARE VORBEA MACOVEI , BASESCU SI ALTE LIGHIOANE !!!??

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax