Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Anunț BEC: Sunt interzise tombolele la alegerile parlamentare din 9 decembrie

Publicat

tineri

Biroul Electoral Central interzice organizarea de tombole la alegerile palamentare din 9 decembrie. Membrii BEC sunt de părere că jocurile ar putea influența alegătorii la urne.

Potrivit acestora, decizia în cauză se întemeiază pe dispoziţiile legale în vigoare conform cărora promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze constituie o infracţiune, care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Organizarea de tombole a fost un subiect de controversă la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu din iulie. Campania, coordonată de Liviu Dragnea, a vizat organizarea de tombole și secții de votare pe litoral.

Alegătorii puteau intra în posesia premiilor dacă ar fi pus ştampila acolo unde li s-a indicat anterior. Telefoane mobile, biciclete sau excursii erau doar câteva dintre premiile puse la bătaie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax