Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Anunţ de la ANAF despre stabilirea din oficiu a contribuţiilor de asigurări sociale pentru persoanele fizice

Publicat


taxe-impozite

plata tvaANAF a anunţat că adaptează formularele utilizate de organele fiscale pentru stabilirea din oficiu a CAS pentru presoanele fizice, în cazul în care acestea nu-şi îndeplinesc obligațiile declarative.

Persoanele fizice care datorează contribuție de asigurări sociale au, potrivit legii, obligații declarative, transmite Fiscul.

Nedepunerea declaraţiei fiscale dă dreptul organului fiscal să procedeze la stabilirea din oficiu a creanțelor fiscale prin decizie de impunere, potrivit dispoziţiilor art.107 alin.(1) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedurã fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform art.106 alin.(1) din acelaşi act normativ, organul fiscal stabileste baza de impozitare şi creanța fiscală aferentă, prin estimarea rezonabilă a bazei de impozitare, folosind orice probă şi mijloc de probă prevăzute de lege, ori de câte ori acesta nu poate determina situația fiscală corectă.

Stabilirea din oficiu a contribuției de asigurări sociale se aplică pentru persoanele care au realizat venituri din activităţi independente, pentru perioada 1 iulie 2012 – 31 decembrie 2015.

Astfel, printr-un proiect de ordin se propune aprobarea formularelor:

– decizie privind stabilirea din oficiu a contribuţiei de asigurări sociale pentru persoanele fizice;

– notificare privind nedepunerea în termen a Declaraţiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii;

– decizie de anulare a deciziei privind stabilirea din oficiu a contribuţiei de asigurări sociale pentru persoanele fizice.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Un bărbat din Câmpeni a dat în judecată IPJ Alba, după ce a fost amendat că a sunat de două ori la 112. Ce au decis judecătorii

Publicat

sediu ipj

Un bărbat din Câmpeni, care a sunat de două ori la 112 să raporteze că a găsit vegetație uscată arsă pe terenul unui vecin, a fost amendat cu 1.000 de lei, de către agenții constatori, pentru apelarea abuzivă a numărului de urgență. Bărbatul nu a fost de acord cu amenda primită și a acționat în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Vlogul unui cătun din Munții Apuseni: Povești despre haiduci, motocicliști germani și o iapă pe nume Londra

Publicat

lae

Într-un cătun din Munții Apuseni, trei bunicuțe s-au apucat de vlogging. De la rețete de cozonac sau tutoriale de vopsit ouă de Paște, cele trei vloggerițe au devenit vedete peste noapte. Dar nu sunt singure, Lae este vecinul Zinei, Liviei și Corneliei și este pasionat de ”storytellying” și ”slangul” din Tecșești.  Lae știe toate poveștile din […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Iulia Ghenea, tânăra din Cugir care a demascat un profesor de la Babeş-Bolyai ce o hărțuia sexual, a ajuns subiect de film

Publicat

tanara cugir

Pe 21 iunie 2011, un profesor al Universității Babeş-Bolyai din Cluj, cu peste 20 de ani experiență la catedră, devenea ”actorul” principal într-un scandal de hărțuire sexuală. Potrivit jurnaliștilor de la libertatea.ro, Iulia Ghenea, o studentă din Cugir, mai avea de dat înainte de susținerea licenței, un singur examen la cursul predat de Ilie Parpucea, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: INCENDIU în localitatea Rădești. O stivă cu baloți de luncernă a luat foc

Publicat

radesti

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 17.50, la o stivă cu baloți de lucernă în localitatea Rădești. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate