Connect with us
Publicitate

CUGIR

Anunț important al RER VEST-RETIM pentru cetățenii din SEBEȘ și CUGIR: Informații complete despre colectarea deșeurilor menajere

Publicat

De luni, 1 noiembrie 2021, în localitățile din zona 2 a județului Alba începe colectarea efectivă a deșeurilor de către noul operator – Asocierea RER Vest – RETIM.

Astfel, locuitorii din Sebeș, Cugir și localitățile limitrofe vor vedea la lucru alte utilaje și echipe de colectare a deșeurilor municipale.

Iată ce trebuie să știe toți utilizatorii serviciului de salubrizare, astfel încât schimbarea operatorului să se realizeze într-un mod care să nu ii afecteze deloc, iar deșeurile să fie colectate fără întrerupere:

1. Asigurați-vă că ați încheiat un contract cu noul operator – Asocierea RER Vest-RETIM!

În ultimele trei luni, echipele de contractare au vizitat din poartă în poartă toți clienții din localitățile Sebeș și Cugir și au încheiat noile contracte.

Cei care nu au fost găsiți la domiciliu, au avut la îndemână alte doua variante – încheiarea contractului la punctul fix din localitate sau încheierea contractului prin aplicația online.

Dacă nu dețineți încă un contract de salubrizare, vă rugăm să îl încheiați de urgență astfel:

Veniți la punctul fix din :

  • Sebeș – Bulevardul Lucian Blaga nr. 37, orar Luni–Vineri între orele 11:00–19.00, Sâmbătă 09.00 – 14.00
  • Cugir – Strada Victoriei nr. 9 – Luni – Vineri 10.00-18.00, Sâmbătă 09.00 – 14.00.

Accesați Contractarea online aici https://retim.ro/contract/contracteonline

Rețineți! Încheierea contractului pentru colectarea deșeurilor este obligatorie pentru toate gospodăriile.

2. Se distribuie containere sau pubele noi

În funcție de tipul locuinței, în următoarea perioadă:

La BLOCURI – se vor schimba progresiv containerele de colectare a deșeurilor menajere, fiecare punct de colectare fiind dotat cu cel puțin un container de capacitate de 1100 litri de următoarele culori:

NEGRU – pentru deșeuri reziduale și biodegradabile

GALBEN – pentru deșeuri reciclabile din plastic și metal

ALBASTRU – pentru deșeuri reciclabile din hârtie și carton

VERDE – pentru ambalaje din sticlă

La CASE – în Sebeș și Cugir a început deja distribuirea pubelelor negre de 120 de litri, destinate colectării deșeurilor reziduale și a celor biodegradabile.

Cetățenii vor găsi în fața porții o europubelă neagră de 120 de litri, care are cip de identificare și un abtibild cu însemnele RER Vest.

Aceasta trebuie luată și păstrată în curtea gospodăriei, fiind scoasă la stradă doar în ziua de colectare care va fi anunțată.

Locuitorii de la case vor primi și saci destinați colectării deșeurilor reciclabile și care vor fi colectați de către operatorul de salubrizare din poartă în poartă.

3. Care este frecvența de colectare a deșeurilor

Frecvența de colectare a deșeurilor menajere depinde, la fel, de tipul de locuință.

La BLOCURI – se vor realiza 9 colectări/săptămână, astfel:

3 colectări deșeuri reziduale – containerul negru

3 colectări deșeuri reciclabile din plastic și metal – containerul galben

3 colectări deșeuri reciclabile din hârtie și carton – containerul albastru

În plus, o data la două săptâmâni se va goli containerul verde care conține ambalaje din sticlă.

La CASE – se vor realiza următoarele colectări :

  • o colectare săptămânală deșeuri reziduale – containerul negru. Se va ridica din fața porții.
  • o colectare la două săptămâni – deșeuri reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton – sacul galben va fi colectat de către operator din fața casei, în regim din poartă în poartă.

În plus, o dată la două săptâmâni se va goli containerul verde care conține ambalaje din sticlă.

Graficele de colectare pe străzi sunt disponibile pe rervest.ro/utile/zona-alba și pe www.retim.ro/Alba

Excepție: Deșeurile reziduale (recipientele negre) din zona centrală și cele de la unități de alimentație și cazare, piețe agroalimentare, unități sanitare cu paturi, grădinițe și creșe vor fi colectate zilnic.

4. Respectați colectarea separată a deșeurilor! Nu le amestecați și nu le depozitați în amestec!

Respectarea colectării separate a deșeurilor devine o obligație pentru toți utilizatorii serviciului de salubrizare. Nu este doar o normă etică, ci o obligație legală conform OUG 92/2021.

Astfel, colectarea se va face SEPARAT pe patru fracții:

RECIPIENTE NEGRE – Deșeuri reziduale (în amestec cu deșeuri biodegradabile)

CONTAINERE ȘI SACI GALBENI- Deșeuri reciclabile din plastic și metal

RECIPIENTE ALBASTRE – Deșeuri reciclabile din hârtie și carton

RECIPIENTE VERZI – Ambalaje din sticlă

Ghidul complet al colectării separate poate fi vizualizat și/sau descărcat de pe site-ul www.rervest.ro și www.retim.ro/Alba.

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 , de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

ABRUD

Spitalul din Abrud cumpără două stații de producere oxigen medical. Valoarea investiției

Publicat

Spitalul din Abrud cumpără două stații de producere oxigen, pentru creșterea capacității de tratare și asigurarea unui tratament corespunzător pacienților. Investiția se ridică la peste 1,7 milioane de lei. 

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud a lansat vineri, 25 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția a două stații de producere oxigen în cadrul proiectului „Consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-Cov-2”.

Valoarea totală este estimată la 1.742.600 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, proiectul vizează asigurarea unui tratament corespunzător pacienților infectați cu Covid precum și creșterea capacității de tratare și asigurarea unei capacități adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu Sars-Cov-2 la nivelul spitalului.

Generatorul de oxigen medical va avea un debit minim continuu de 18 mc/h, la o puritate minimă garantată de 93% +- 3%. Acesta va fi complet automatizat, iar monitorizarea va putea fi făcută în timp real prin remote Desktop și touchscreen LCD.

De asemenea, va fi prevăzut cu senzori pentru presiune, temperatură, punct de rouă, puritate oxigen, CO, debitmetru și va avea cel puțin următoarele filtre: 5 microni, 1 micron, 0,01 microni, turn de cărbune, filtru steril, filtru de praf.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Fostul ministru PSD, actual consilier al Curții de Conturi, Niculae Bădălău, REȚINUT de DNA. Acuzațiile procurorilor

Publicat

Niculae Bădălău a fost reținut duminică seara, după ce a fost audiat la DNA într-un dosar de corupție pentru mită și trafic de influență. În dosar, procurorii investighează un presupus lobby pentru companiile pe care le dețin copiii săi. 

Niculae Bădălău este consilier în cadrul Curții de Conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții.

El a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

În același dosar, a mai fost reținută o persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită, potrivit DNA.

Surse judiciare au precizat pentru G4Media că este vorba despre Elena Matache iar firma în cauză este Samby Intex SRL, firma ginerelui său.

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, arată comunicatul DNA.

Niculae Bădălău a fost deputat, senator și prefect de Giurgiu și ministru al Economiei și propus de fostul premier Viorica Dăncilă ministru interimar la Energie, în septembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Foc de armă în sediul Poliției Municipiului Alba Iulia. Un agent a tras cu pistolul în podea, din greșeală

Publicat

IPJ Alba a deschis o anchetă internă după ce arma unui polițist s-a descărcat în podea în timpul schimbului de tură.

Incidentul s-a produs în sediul Poliției Municipiului Alba Iulia, joi, în zona specială destinată preluării și încărcării armamentului, dar nu a fost anunțat public

Un agent de poliție a apăsat pe trăgaciul armei pe care o are în dotare, care s-a descărcat în podea. Nimeni nu a fost, din fericire, rănit.

Reprezentanții IPJ spun că acesta ar fi tras accidental.

„Se va face o cercetare care va stabili exact ce s-a întâmplat. Incidentul s-a produs la data de 24 noiembrie 2022, în zona destinată preluării armamentului și încărcării acestuia de la Poliția Municipiului Alba Iulia, cu ocazia verificării armamentului din dotare, un agent de poliție a executat, în mod accidental, un foc de armă în podea.

În urma incidentului, nu au fost înregistrate victime, iar, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, a fost dispusă demararea unei proceduri de cercetare, în conformitate cu prevederile interne privind exploatarea armamentului”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Primăria Blaj organizează „Revelionul Pensionarilor” 2023. Cum se fac înscrierile și care este taxa de participare

Publicat

După pauza impusă de autoritățile sanitare naționale din cauza pandemiei de coronavirus, Primăria Blaj reia tradiția organizării „Revelionului Pensionarilor”. Astfel, pensionarii din Blaj care doresc să participe la ediția din acest an a „Revelionul Pensionarilor” se pot înscrie până în data de 20 decembrie 2022.

Potrivit reprezentanților administrației locale, „Revelionul Pensionarilor” 2023 va avea loc la Căminul Cultural din Tiur.

Taxa de participare este de 75 de lei, iar pensionarii care doresc să participe la eveniment se pot înscrie la Secretariatul primarului, camera 1, la etaj, până la data de 20 decembrie 2022.

Actele necesare pentru înscrierea la „Revelionul Pensionarilor” 2023 sunt cartea de identitate şi cuponul de pensie.

În cazul în care, într-o familie, unul dintre soţi nu este încă pensionar, acesta va achita suma de 150 de lei pentru meniul de Revelion.

Informaţii suplimentare se pot obține la telefon 0258.710110.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax