Connect with us
Publicitate

AIUD

Anunț important pentru locuitorii din AIUD, TEIUȘ și OCNA MUREȘ. Toate informațiile legate de serviciul de salubrizare

Publicat

Anunț important pentru locuitorii din AIUD, TEIUȘ și OCNA MUREȘ. Toate informațiile necesare pentru a beneficia fără întrerupere de serviciul de salubrizare. Începând cu data de 1 decembrie 2021, localitățile Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, precum și localitățile limitrofe, vor avea un nou operator de colectare și transport al deșeurilor municipale. În articolul următorul sunt prezentate toate informațiile necesare.

Asigurați-vă că ați încheiat un contract cu noul operator – Asocierea RER Vest-RETIM!

În ultimele trei luni, echipele de contractare au vizitat din poartă în poartă toți clienții din cele trei orașe și au încheiat noile contracte de salubrizare. Cei care nu au fost găsiți la domiciliu, au avut la îndemână varianta de încheiere a contractului la punct fix sau prin intermediul aplicației online.

Situația la zi a contractelor încheiate si a pubelelor distribuite pentru persoanele fizice din cele trei localități:

Localitate Număr contracte încheiate Pubeledistribuite
Aiud 4954 335
Teiuș 1658 97
Ocna Mureș 3852 2661

Toți utilizatorii care au semnat contracte de prestare a serviciilor de salubrizare vor intra în posesia pubelelor până cel tarziu în 7 zile de la contract.

Dacă nu dețineți încă un contract de salubrizare, vă rugăm să îl încheiați de urgență astfel:

Accesați Contractarea online AICI.

Mergeți la punctele fixe de contractare:

 • Aiud – Strada Transilvania, nr. 63, orar Luni – Vineri 10.00-18.00, Sâmbătă 09.00 – 14.00.
 • Teiuș – Strada Decebal, Nr.42 (vis-a-vis de Școala Generală), orar Luni – Vineri 08.00-16.00, Sâmbătă și Duminică ÎNCHIS.

La Ocna Mureș dacă nu ați încheiat deja contractul de salubrizare, aveți ca opțiune doar contractarea online.

Rețineți! Încheierea contractului pentru colectarea deșeurilor este obligatorie pentru toate gospodăriile.

Se distribuie containere sau pubele noi

În funcție de tipul locuinței:

La BLOCURI – din data de 23 noiembrie la Aiud, iar din 25 noiembrie la Teius, Asocierea RER Vest-RETIM a început dotarea cu containere negre dedicate deșeurilor reziduale și biodegradabile. Se vor înlocui progresiv containerele actuale, toate punctele de colectare de la blocuri urmând a fi dotate cu cel puțin un container de capacitate de 1100 litri de următoarele culori:

RECIPIENT VERDE: ambalaje din sticlă

RECIPIENT GALBEN:  Ambalaje din metal si plastic (PET-uri și cutii de conserve)

RECIPIENT ALBASTRU: Hârtie și carton

RECIPIENT NEGRU: Orice deșeu menajer (resturi de la bucătărie) care rămâne după folosirea corectă a recipientelor colorate. Este interzisă depozitarea deșeurilor voluminoase, din construncții și vegetale.

La CASE – distribuirea pubelelor negre de 120 de litri destinate colectării deșeurilor reziduale și a celor biodegradabile a început  de azi.  Cetățenii    primesc în fața porții o europubelă neagră de 120 de litri, care are cip de identificare și un autocolant cu însemnele RER Vest. Aceasta trebuie luată și păstrată în curtea gospodăriei, fiind scoasă la stradă doar în ziua de colectare anunțată. REȚINEȚI! Livrarea unei pubele la adresă se face într-un termen de 7 zile de la încheierea contractului.

Locuitorii de la case vor primi odată cu pubela neagră și câte o rolă cu saci galbeni destinați colectării deșeurilor reciclabile – plastic, metal, hârtie și carton. O rolă conține 25 de saci, suficienți pentru un an de colectare. Sacul galben va fi colectat o dată la două săptămâni din fața porții.

ATENȚIE! Vor fi colectați doar sacii galbeni RER Vest.

Care este frecvența de colectare a deșeurilor

Frecvența de colectare a deșeurilor menajere depinde, la fel, de tipul de locuință.

AIUD

La BLOCURI

– 3 colectări deșeuri reziduale – containerul negru – în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI

– 3 colectări deșeuri reciclabile din plastic și metal – containerul galben – în zilele de MARȚI, JOI și SÂMBĂTĂ

– 3 colectări deșeuri reciclabile din hârtie și carton – containerul albastru – în zilele de MARȚI, JOI și SÂMBĂTĂ

Vezi Grafic Colectare AIUD

OCNA MUREȘ

– 3 colectări deșeuri reziduale – containerul negru – în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI

– 3 colectări deșeuri reciclabile din plastic și metal – containerul galben – în zilele de MARȚI, JOI și SÂMBĂTĂ

– 3 colectări deșeuri reciclabile din hârtie și carton – containerul albastru – în zilele de MARȚI, JOI și SÂMBĂTĂ

Vezi Grafic Colectare OCNA MUREȘ

TEIUȘ

3 colectări deșeuri reziduale – containerul negru – în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI

– 1 colectare deșeuri reciclabile din plastic și metal – containerul galben – în ziua de VINERI

– 1 colectare deșeuri reciclabile din hârtie și carton – containerul albastru – în ziua de VINERI

Vezi Grafic Colectare TEIUȘ

În plus, o dată la două săptâmâni în ziua de LUNI, la Aiud și Ocna Mureș se va goli containerul verde care conține ambalaje din sticlă, iar la Teiuș în ziua de VINERI.

La CASE – se vor realiza următoarele colectări:

1 colectare SĂPTĂMÂNALĂ pubela neagră destinată deșeurilor reziduale și celor biodegradabile. Pubela se va ridica din fața porții.

1 colectare LA DOUĂ SĂPTĂMÂNI sacul galben destinat deșeuri reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton. Sacul se va ridica din fața porții.

În plus, o dată la două săptâmâni se va goli clopotul verde amplasat stradal care este destinat colectării ambalajelor din sticlă.

Graficele de colectare pentru zona de case din localitatile AIUD, TEIUȘ și OCNA MUREȘ sunt disponibile în atașamentele acestui comunicat și la următoarele link-uri https://rervest.ro/utile/zona-alba/, www.retim.ro/Alba și pe pagina oficială de Facebook – Asocierea RER Vest-RETIM.

Respectați colectarea separată a deșeurilor! Nu le amestecați și nu le depozitați în amestec!

În același timp, operatorul de salubrizare solicită tuturor cetățenilor să respecte regulile colectării separate a deșeurilor, acestea fiind o obligație legală, conform OUG 92/2021. Există câteva reguli simple, ușor de aplicat care sunt enumerate mai jos:

 • Ambalajele de STICLĂ se golesc de conținut și depozitează la CONTAINERELE VERZI
 • Ambalajele reciclabile din plastic și metal se clătesc, se pliază sau strivesc și se pun în RECIPIENTELE GALBENE  – containere sau saci.
 • Deșeurile din hârtie și carton se pliază și depun doar la CONTAINERELE ALBASTRE (locuitorii de la bloc) sau în SACUL GALBEN (locuitorii de la case).
 • În RECIPIENTELE NEGRE se depozitează deșeuri reziduale (în amestec cu deșeuri biodegradabile)- practic, tot ce nu se poate recicla.

Ghidul complet al colectării separate poate fi vizualizat și/sau descărcat de pe site-ul https://rervest.ro/utile/zona-alba/  și www.retim.ro/Alba

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro  și sesizari.alba@rervest.ro sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 , de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 26 decembrie. Prognoza meteo de sărbători. Temperaturi și precipitații în următoarele 4 săptămâni

Publicat

Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni, până în 26 decembrie.

Va fi mai frig decât normalul perioadei în următoarele două săptămâni și în intervalul 13-15 decembrie.

Precipitații vor fi puține. Sunt anunțate perioade cu ploi și ninsori în unele zone din țară, în zile din perioadele 28-30 noiembrie, 9-11 decembrie, 12-19 decembrie și în 26 decembrie.

Vremea/ Prognoza meteo: săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale și la munte.

 • Temperaturi: maxime între -4 și 9 grade Celsius (mai frig în est, de 1 Decembrie); minime între -6 și 4 grade Celsius (zonele joase)
 • Precipitații: ninsori/ploi în sud, în 28-30 noiembrie, 1 decembrie; în 29 decembrie, în est

Vremea/ Prognoza meteo: săptămâna 5 – 11 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 • Temperaturi: maxime între -2 și 11 grade Celsius (mai frig în est și sud); minime între -8 și 6 grade Celsius (zonele joase)
 • Precipitații: ploi/ninsori în Transilvania și Banat, în 9-11 decembrie; ploaie înghețată în 5 decembrie, apoi ploi/ninsori în 8-11 decembrie în sud

Vremea/ Prognoza meteo: săptămâna 12 – 18 decembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-est.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 • Temperaturi: maxime între -2 și 8 grade Celsius (mai frig în 13-15 decembrie); minime între -8 și 2 grade Celsius (zonele joase)
 • Precipitații: ninsori/ploi în majoritatea regiunilor, aproape toată săptămâna

Vremea/ Prognoza meteo: săptămâna 19 – 26 decembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în nord-estul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

 • Temperaturi: maxime între -2 și 7 grade Celsius (mai frig în 26 decembrie; minime între -9 și 1 grad Celsius (zonele joase)
 • Precipitații: ninsori/ploi în jurul datelor de 19 decembrie și 23/24 decembrie în Transilvania și Banat; aproape toată săptămâna în Maramureș; în 19 și 26 decembrie în sud

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Spitalul din Abrud cumpără două stații de producere oxigen medical. Valoarea investiției

Publicat

Spitalul din Abrud cumpără două stații de producere oxigen, pentru creșterea capacității de tratare și asigurarea unui tratament corespunzător pacienților. Investiția se ridică la peste 1,7 milioane de lei. 

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud a lansat vineri, 25 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția a două stații de producere oxigen în cadrul proiectului „Consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-Cov-2”.

Valoarea totală este estimată la 1.742.600 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, proiectul vizează asigurarea unui tratament corespunzător pacienților infectați cu Covid precum și creșterea capacității de tratare și asigurarea unei capacități adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu Sars-Cov-2 la nivelul spitalului.

Generatorul de oxigen medical va avea un debit minim continuu de 18 mc/h, la o puritate minimă garantată de 93% +- 3%. Acesta va fi complet automatizat, iar monitorizarea va putea fi făcută în timp real prin remote Desktop și touchscreen LCD.

De asemenea, va fi prevăzut cu senzori pentru presiune, temperatură, punct de rouă, puritate oxigen, CO, debitmetru și va avea cel puțin următoarele filtre: 5 microni, 1 micron, 0,01 microni, turn de cărbune, filtru steril, filtru de praf.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Fostul ministru PSD, actual consilier al Curții de Conturi, Niculae Bădălău, REȚINUT de DNA. Acuzațiile procurorilor

Publicat

Niculae Bădălău a fost reținut duminică seara, după ce a fost audiat la DNA într-un dosar de corupție pentru mită și trafic de influență. În dosar, procurorii investighează un presupus lobby pentru companiile pe care le dețin copiii săi. 

Niculae Bădălău este consilier în cadrul Curții de Conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții.

El a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

În același dosar, a mai fost reținută o persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită, potrivit DNA.

Surse judiciare au precizat pentru G4Media că este vorba despre Elena Matache iar firma în cauză este Samby Intex SRL, firma ginerelui său.

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, arată comunicatul DNA.

Niculae Bădălău a fost deputat, senator și prefect de Giurgiu și ministru al Economiei și propus de fostul premier Viorica Dăncilă ministru interimar la Energie, în septembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Foc de armă în sediul Poliției Municipiului Alba Iulia. Un agent a tras cu pistolul în podea, din greșeală

Publicat

IPJ Alba a deschis o anchetă internă după ce arma unui polițist s-a descărcat în podea în timpul schimbului de tură.

Incidentul s-a produs în sediul Poliției Municipiului Alba Iulia, joi, în zona specială destinată preluării și încărcării armamentului, dar nu a fost anunțat public

Un agent de poliție a apăsat pe trăgaciul armei pe care o are în dotare, care s-a descărcat în podea. Nimeni nu a fost, din fericire, rănit.

Reprezentanții IPJ spun că acesta ar fi tras accidental.

„Se va face o cercetare care va stabili exact ce s-a întâmplat. Incidentul s-a produs la data de 24 noiembrie 2022, în zona destinată preluării armamentului și încărcării acestuia de la Poliția Municipiului Alba Iulia, cu ocazia verificării armamentului din dotare, un agent de poliție a executat, în mod accidental, un foc de armă în podea.

În urma incidentului, nu au fost înregistrate victime, iar, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, a fost dispusă demararea unei proceduri de cercetare, în conformitate cu prevederile interne privind exploatarea armamentului”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax