Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Anunț important pentru locuitorii din Săsciori, Câlnic, Gârbova, Șpring: se schimbă ziua de colectare a deșeurilor reziduale (P)

Publicat

Anunț important pentru locuitorii din comunele Săsciori, Câlnic, Gârbova și Șpring: se schimbă ziua de colectare a deșeurilor reziduale

”Din săptămâna 20-26 decembrie 2021 se produc schimbări în ceea ce privește programul de colectare a deșeurilor reziduale – PUBELA NEAGRĂ – în comunele Săsciori, Câlnic, Gârbova și Șpring.

Programul de colectare se va schimba astfel:

În comuna SĂSCIORI (cu localitățile componente Săsciori, Căpâlna, Dumbrava, Laz, Loman, Pleși, Răchita, Sebeșel, Tonea), noua zi de colectare a deșeurilor reziduale (pubela neagră) va fi ziua de MIERCURI, în fiecare săptămână.

În comunele CÂLNIC (cu localitățile componente Câlnic și Deal), GÂRBOVA (cu localitățile componente Cărpiniș, Gârbova și Reciu) și ȘPRING (cu localitățile Cunța, Drașov, Șpring și Vingard), noua zi de colectare a deșeurilor reziduale (pubela neagră) va fi ziua de JOI, în fiecare săptămână.

Cetățenii din localitățile menționate sunt rugați să scoată pubela la stradă în noua zi de colectare, anunțată mai sus. Acestea vor fi ridicate conform noului program din săptămâna 20-26 decembrie 2021.

Ce deșeuri se colectează în PUBELA NEAGRĂ?

Tot ceea ce rămâne (nereciclabile) se depozitează în RECIPIENTUL DE CULOARE NEAGRĂ. În mod obligatoriu deșeurile reziduale (resturi de la mâncare, coji de ouă, ouă întregi, conținutul sacului de la aspirator, pampers sau, pe scurt, tot ce NU se pune în celelalte recipiente) se depozitează în recipientul negru, amplasat individual în toate gospodăriile.

Cum trebuie depozitate aceste deșeuri?

Este strict interzisă depozitarea deșeurilor vrac (vărsate) în recipientul negru. Este imperios necesară folosirea sacilor de gunoi sau a oricăror pungi din folie de plastic.

Sacii în care se depozitează deșeurile reziduale se vor lega ermetic la gură. De ce?

  • eviți vărsarea accidentală a deșeurilor în recipient
  • reduci mirosul neplăcut care se degajă
  • păstrezi recipientul curat

STRICT INTERZIS în recipientul negru:

  • sticlă și ambalaje din sticlă
  • plastic
  • hârtie și carton curate
  • doze de aluminiu și conserve
  • deșeuri vegetale
  • deșeuri din construcții și demolări
  • deșeuri voluminoase

Ghidul complet de colectare separată pentru blocuri, precum și pentru case îl găsiți aici sau https://retim.ro/alba.

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro și sesizari.alba@rervest.ro sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00”.

Asocierea RER Vest-RETIM

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Oz

    joi, 16.12.2021 at 17:50

    Anunt important catre RerVest
    Poate livrati si voi pubele ca, contracte ati stiut sa faceti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax