Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Anunțul HIDROELECTRICA despre facturi, termene de plată și eșalonări. De când începe transmiterea facturilor

Publicat

Hidroelectrica a anunțat că a finalizat noul sistem informatic de facturare și va începe trimiterea facturilor către clienți, începând din luna februarie.

Informația a fost confirmată și de Bogdan Badea directorul general al Hidroelectrica într-o declarație la postul de televiziune ProTV.

Reprezentanții companiei precizează că au fost nevoiți să întrerupă mai multe servicii adresate clienților, printre care și cel de facturare pentru a putea implementa soluții software de ultimă generație capabile de gestionarea optimă a numărului crescut de clienți casnici și non-casnici.

Ce se întâmplă cu facturile de la Hidroelectrica

Conducerea Hidroelectrica îi liniștește pe clienți, transmițând că termenul de plată este unul relaxat, de 45 de zile pentru clienții casnici și 30 de zile pentru persoane juridice, perioade în care nu sunt percepute penalități.  Clienții care doresc eșalonarea o pot face în șase rate lunare egale

Anunțul Hidroelectrica despre facturi, termene de plată și eșalonări

”Stimați parteneri și clienți,

Ne bucurăm să vă aducem la cunoștință faptul că Hidroelectrica a implementat cu succes noul sistem informatic de facturare. Acesta integrează soluții software de ultimă generație capabile de gestionarea optimă a numărului crescut de clienți casnici și non-casnici aflați actualmente în portofoliul societății, precum și a acelora care vor dori să încheie contracte de furnizare pe viitor.

Vă asigurăm că facem eforturi pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite tuturor clienților, iar trecerea la noile programe informatice a reprezentat unul dintre pașii absolut necesari făcuți în această direcție. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de perioadele de întârziere în emiterea facturilor.

Dorim să reamintim că termenul de plată a facturilor emise de către Hidroelectrica este unul relaxat, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Dacă vă aflați în dificultate în ceea ce privește plata facturilor, aveți posibilitatea de a opta pentru eșalonare la plăta facturilor restante, plata urmând a fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale. Pe perioada eșalonării vor fi achitate facturile curente, împreună cu ratele rezultate din cererea de eșalonare.

De asemenea, comunică clienților că au posibilitatea pentru eșalonarea sumelor restante, în cel mult șase rate lunare.” se precizează în anunțul postat pe siteul companiei.

Hidroelectrica a întrerupt procesul de facturare, din 27 octombrie, pentru ample operațiuni de implementare a unor noi softuri și de migrare a bazelor de date. Reluarea emiterii facturilor a fost amânată de mai multe ori.

”Vă asigurăm că facem eforturi pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite tuturor clienților, iar trecerea la noile programe informatice a reprezentat unul dintre pașii absolut necesari făcuți în această direcție. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de perioadele de întârziere în emiterea facturilor.

Formulare pentru cererea de eșalonare la plata facturilor Hidroelectrica

Furnizorul de electricitate mai comunică posibilitatea de eșalonare a sumelor restante și publică documente pentru eșalonarea facturilor la Hidroelectrica.

”Dacă vă aflați în dificultate în ceea ce privește plata facturilor, aveți posibilitatea de a opta pentru eșalonarea sumelor restante, plata urmând a fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale. Pe perioada eșalonării vor fi achitate facturile curente, împreună cu ratele rezultate din cererea de eșalonare”, potrivit companiei.

După completarea formularului, acesta poate fi trimis la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro sau poate fi depus în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central.

Hidroelectrica, cel mai ieftin producător de energie electrică din România

Compania Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și cel mai ieftin.

Cel mai mare producător de energie din România a terminat primele trei trimestre din an cu o marjă a profitului net de peste 51%.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a terminat primele nouă luni ale anului cu un profit net 3,5 mld. lei, cu 37% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, la venituri de 6,8 miliarde de lei, cu 47% mai mari, arată datele publicate într-un raport al Fondului Proprietatea, acţionar minoritar al companiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Mircea

    marți, 10.01.2023 at 21:14

    sa o vedem si pe asta!
    daca nu,ne dati voie sa va facem ,niste mincinosi,da,pe voi,astia de la hidroelectrica !

  2. Client Hidroelectrica

    miercuri, 11.01.2023 at 12:08

    Ultima factură pe care am primit-o a fost în august după sesizări și asta pentru luna martie 2022. Poate sau prescris pentru 2022, așa ar fi corect.

  3. Vasile

    miercuri, 11.01.2023 at 22:25

    Nu stiu cum lucreaza romanii nostri de la hidroelectrica dar nu este bine de loc ,am plecat de la enel si m-am transferat la hidroelectrica,am depus actele online in 16 Noembrie 2022 si azi 11 Ianuarir 2023 nici contractul nu a fost trimis prin email sau curier . Nu mai spun ca am stat la telefon 1 ora si 33 min ca sa pot vorbi cu un operator . Cred ca o sa inceapa al 3 razboi mondial si nu o sa primesc factura

  4. Adrian Ciortea

    vineri, 13.01.2023 at 16:07

    adrian
    ca să calculez dacă vreau partajarea costului ar trebui să știu cât datorez pentru energia primită ori nu am informația asta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax