Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anunțul ministrului Rafila despre sfârșitul pandemiei: ne aflăm la vârful valului 5. Când vor fi ridicate restricțiile

Publicat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că ne aflăm în vârful valului 5 al pandemiei și urmează o scădere a numărului de cazuri. A estimat și când ar putea fi eliminate restricțiile.

„Sunt semne că acolo suntem, în vârful valului 5. În săptămâna care urmează vom avea confirmarea. În opinia mea, marţi cred că nu vom depăși 35.000 de cazuri şi putem să spunem că intrăm în faza de stabilizare şi ne așteptăm la o scădere în perioada imediat următoare.

Ați observat că după ce am avut un vârf la 43.000 de cazuri, ulterior nu am mai depășit cu mult 33.000 de cazuri”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

În opinia sa, până la finalul lunii martie ar putea fi eliminate majoritatea restricțiilor.

„Mă gândesc de mai mult timp şi eu. Sunt un om echilibrat şi chiar dacă îmi place să fiu optimist îmi place să nu fiu hazardat în opinii. Opinia mea este că până la sfârșitul lui martie am putea să scăpăm de marea majoritate a restricțiilor, dacă intrăm pe un trend descrescător şi dacă situaţia asistenței medicale spitalicești nu mai pune niciun fel de probleme.

Dacă se dovedeşte şi în România așa cum s-a dovedit şi în alte ţări că tulpina Omicron produce infecții ușoare, banale la marea majoritate a oamenilor, sigur că restricţiile vor fi ridicate.

Eu aștept şi ridicarea stării de alertă. Sfătuiesc românii să mai avem răbdare şi poate ne gândim cum să reluăm şi diferite tipuri de activități”, a mai spus ministrul.

Referitor la organizarea spectacolelor și a altor evenimente, Rafila a avansat același termen.

„Opinia mea e că 50 la sută o să fie posibil din luna martie, 50 la sută prezenţă la spectacole sau la alte tipuri de evenimente şi, odată cu luna aprilie, probabil că o să ajungem la o stare de normalitate în care prezenţa să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez o rezervă, eu pot să fac estimări, spre deosebire de alte persoane nu am certitudini, prefer să fiu mai rezervat, dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce priveşte activitatea socială, economică şi culturală”, a declarat Rafila.

Potrivit acestuia, va fi și renunţarea la certificatul verde de vaccinare sau trecere prin boală.

„Acest lucru va însemna şi fără certificat în spaţiile publice. La nivel european o să ne supunem, astea sunt reglementările Uniunii Europene”, a spus ministrul.

surse: antena3.ro, digi24.ro, g4media.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    luni, 07.02.2022 at 10:53

    Nenea rafilu’ Alexandru, ministre-lul PSD al Sanatatii, este In ” varful valului 5 ” pe un fir de pai, si este ” un om echilibrat „,dar nitel cam Dez-echilibrat la ” mansarda „, datorita Efortului, Teribil de EPUizaNT de A Sta-n Fotoliul Sau De MINISTRU !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax