Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anunţul Patriarhiei Române despre cum se va desfășura Slujba de Înviere. Primele REGULI pentru perioada Sărbătorilor Pascale

Publicat

Slujba de Înviere se va desfăşura normal, cu anunţă Patriarhia Română. Se vor purta măşti, se va respecta distanţarea sanitară, iar la biserică se va merge pe jos sau cu maşina.

Conform Patriarhiei, întâlnirea de joi organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului pe tema condiţiilor în care se vor desfăşura anul acesta Sărbătorile Pascale a fost bazată pe „un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenţii comune în identificarea soluţiilor optime pentru respectarea libertăţii religioase şi, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”.

Cultele religioase au făcut propuneri adecvate situaţiei epidemiologice încă delicate, dar şi respectării depline a libertăţii religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioşilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere.

„Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc)”, este mesajul Patriarhiei.

Datele concrete legate de organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţi după ce vor fi stabilite.

Premierul s-a întâlnit cu reprezentanții cultelor din România

Premierul Florin Cîțu a avut miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte, iar Patriarhia a transmis la finalul acesteia că „deschiderea tuturor oficialităților pentru buna și fireasca desfășurare a slujbei de Înviere indică faptul ca slujbele se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor regulilor”.

Una dintre propunerile discutate în ședința CSNU este ca „circulația persoanelor în afara locuinței să fie permise în perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05 – 02.05.2021 în intervalul orar 20.00-02.00, pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui Catolic, respectiv a Paștelui Ortodox”

În acest an, Paștele catolic este în 4 aprilie, iar Paștele ortodox, în 2 mai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax