Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anunțul președintelui Klaus Iohannis: „Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie e data de relaxare totală. Nu va fi”


Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis spune că restricţiile nu vor fi relaxate automat de la 1 iunie, aceasta fiind data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare: „Să nu credem, din greşeală, că 1 iunie va fi data de relaxare totală. Nu va fi”.

„1 iunie e o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi. Este data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem, din greşeală, că 1 iunie va fi data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei”, spune Klaus Iohannis.

El precizează condiţiile în care restricţiile vor fi relaxate.

„Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de vaccinaţi creşte, atunci, cu siguranţă, rând pe rând vom putea să renuţăm la anumite măsuri sau rând pe rând vom putea relaxa măsurile. Sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile să fie atât de puţine încât românii să-şi facă concediul în tihnă”, conchide şeful statului.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat la începutul lunii aprilie că e posibil ca de la 1 iunie să revenim la normal dacă tot mai mulţi români se vor vaccina.

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19, se reuneşte joi, de la ora 16:00.

sursa: mediafaxDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Vicepremierul Dan Barna: Dacă DNA începe urmărirea penală în cazul meu, mă retrag

Publicat

Vicepremierul Dan Barna a declarat că se va retrage din funcțiile pe care le deține dacă DNA începe urmărirea penală în cazul său.

A ținut să precizeze că nu i s-a comunicat vreo faptă și este liniștit deoarece nu există vreo problemă penală în activitatea sa.

Ancheta Departamentului Antifraudă privind posibile fraude cu fonduri europene a început în cazul Dan Barna în 2019, în timpul campaniei prezidențiale, după o anchetă Rise Project.

DLAF investighează trei proiecte din fonduri europene realizate de fosta firmă de consultanță a lui Dan Barna: „Punți comunitare”, „SES-am Deschide-te!” și „Biblioteca bunelor practice, Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”.

Liderul USR PLUS a subliniat că a aflat din presă că DLAF a finalizat o notă de constatare pe care urmează să o trimită DNA, dar că nu se află printre persoanele menționate.

„Nu am avut pozițiile menționate de DLAF. Concluzia logică este că nu este vorba de persoana mea”, a precizat Dan Barna.

Vicepremierul Dan Barna a declarat pe 11 martie pentru Europa Liberă că audierea sa la Departamentul pentru Lupta Antifraudă a durat aproximativ 40 de minute în care a răspuns la două întrebări legate de proiectele cu fonduri europene pe care le-a derulat în trecut.

„M-au întrebat de niște formulare, dacă semnătura respectivă îmi aparține. Am confirmat lucrul acesta, nu era nici o problemă. Am clarificat de ce nu era un conflict de interese. Acestea au fost cele două subiecte abordate, lucrurile sunt clarificate”, a dezvăluit vicepremierul pentru Europa Liberă.

Sursă: Europa Liberă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1,6 milioane de români sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Declarațiile Ministrului Muncii, Raluca Turcan

Publicat

bani lei monede

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că în ultimii cinci ani numărul angajaților cu salariul minim pe economie a crescut de cinci ori.

Numărul celor încadrați cu acest tip de salarizare este de 1.6 milioane.

”Există o realitate pe care trebuie să o acceptăm: în România a crescut, în ultimii cinci ani, de cinci ori numărul contractelor de muncă înregistrate cu salariul minim pe economie.

Ceea ce înseamnă că, unu: salariul minim este în mare parte văzut de către mediul economic ca un element de competitivitate, de stimulare și nu ca pe un instrument de asigurare a unui trai decent pentru angajați.

De asemenea, e clar că această creștere a numărului de angajați cu salariul minim vine și dintr-o incapacitate a mediului economic de a susține constant o majorare a salariului minim mai consistentă, pentru că dacă această majorare a salariului minim se face superficial, riști ca un angajator să concedieze în loc să opereze o majorare a salariului minim.

În același timp da, cred că și dialogul social trebuie să fie unul mai eficient”, a declarat Raluca Turcan într-un interviu la Realitatea Plus.

De asemenea, aceasta a menționat că nu toți salariații care au salariul minim în cartea de muncă primesc acest venit și că unii angajați acceptă să lucreze „la negru”.

Turcan a dezvăluit că există ”semnale de îngrijorare” cu privire la salarul minim și că există la nivel european discuții despre definirea unui nivel a acestui salariu.

”Există deja o propunere de Directivă a Comisiei Europene prin care să se stabilească un nivel definit al fixării salarului minim, ceea ce în România în momentul de față nu cred că este posibil.

Pe de altă parte, eu cred că atunci când luăm în calcul nivelul salariului minim discuțiile între părțile sociale, angajați și angajatori, trebuie să fie mult mai intense, trebuie să luăm în calcul niște factori care să aducă puterea de cumpărare în discuție odată cu salariul minim, pentru că în România, din nefericire, sărăcia în muncă este peste media europeană”, a mai adăugat Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incident la Universitatea din Alba Iulia. O femeie a căzut de la etajul I al clădirii

Publicat

Poliția Alba a anunțat un posibil accident de muncă petrecut miercuri dimineața în zona sediului Universității ”1 Decembrie 1989” din Alba Iulia.

Din primele date, o persoană ar fi căzut de la înălțime.

Persoana este în stare de conștiență.

UPDATE: Din primele date, este vorba despre o femeie care ar fi căzut de la etajul I al clădirii. A fost transportată la spital.

Potrivit unor surse de la fața locului este vorba despre o femeie de serviciu care spăla geamurile, în momentul în care s-a produs incidentul. În urma căderii, aceasta a suferit leziuni corporale și a fost transportată la unitatea medicală din municipiu pentru îngrijiri de specialitate.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Marius Hațegan, vicepresedinte al Consiliului Județean Alba. Primele asfaltări pe Transalpina de Apuseni

Publicat

Luni, 10 mai, au început lucrările pentru turnarea primului strat de asfalt pe DJ 107I -Transalpina de Apuseni, cea mai mare investiție într-un drum județean. Mare parte a drumului va fi finalizată în cursul acestui an, în condițiile în care fenomenele meteorologice vor ajuta în acest sens.

Prezent pe șantierul drumului, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a declarat: „După cum vedeți, avem deja primii zeci de metri de asfalt pe acest drum, lucrarea începe să prindă contur în ceea ce privește suprafața de rulare. Este o lucrarea care, iată, merge aproape așa cum ne dorim, specialiștii conduși de Marius Hațegan își fac datoria și iată că, poate mai mult decât ne așteptam noi, lucrurile încep să fie din ce în ce mai avansate.

Sunt convins că dacă vremea ne va lăsa și asta e important pentru o lucrare pe drum, o să reușim să facem anul acesta o bună parte din această lucrare de asfaltare. E o premieră pentru județul Alba, pentru că se reușește să se înceapă asfaltarea unui drum județean de 78,5 kilometri, este o premieră pentru locuitorii din această zonă care probabil nu mai sperau vreodată la o astfel de lucrare și sunt convins că premiera aceasta va fi urmată de alte premiere în ceea ce privește infrastructura din această zonă a munților și a județului Alba”.

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba, a declarat: „Așa cum am mai spus, eu sunt foarte mulțumit de ritmul în care se desfășoară această lucrare de mare anvergură, eu cred că e o premieră națională pentru că discutăm despre cea mai mare investiție pe un drum județean din România. Suntem în faza în care s-a lucrat foarte mult pe partea de terasamente, iată că astăzi, deja începem cu primul strat de asfalt, suntem pregătiți pe aproape 20 de kilometri să asfaltăm în perioada imediat următoare, 20 de kilometri însemnând lotul 1, exact până la intrarea în localitatea Râmeț.

Estimez ca până la sfârșitul lunii iulie să ajungem până la Râmeț, deci sunt pregătiți cei 20 de kilometri. Depinde și de disponibilitatea constructorului, pentru că mai sunt și alte lucrări, dar eu cred că până la sfârșitul lunii iulie o să avem asfalt până la Râmeț.

Se poate circula pe toți cei 78 de kilometri, în condiții destul de bune, în zona lotului 2 s-a lucrat foarte mult la partea de terasamente, am lucrat la consolidări, la gabioane, la ziduri de sprijin, iar în acest moment putem circula până la Bucium fără nicio problemă. Eu nu cred că în momentul de față se mai lucrează pe un drum județean, pe lungimea de aproape 80 de kilometri și în valoare de 40 de milioane de euro”.

Drumul Județean 107 I este cea mai importantă investiție de infrastructură județeană pe care Consiliul Județean Alba o derulează în acest moment. La finalul lucrărilor, Transalpina de Apuseni va fi reabilitată pe o lungime de 78,5 kilometri, incluzând și 6.700 de metri pătrați de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și aproximativ 200 de podețe. Drumul este important atât pentru dezvoltarea socio-economică a zonei din Munţii Apuseni, deoarece va lega oraşul Abrud de municipiul Aiud, cât şi de Autostrada Sebeş-Turda, dar şi pentru că va permite accesul mai facil al turiştilor în această zonă, au declarat reprezentații PNL Alba într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate