Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Anunțul sindicatelor din Educație: Politicienii care îndrăznesc să încalce ceea ce și-au asumat se SINUCID POLITIC

Publicat

Sindicatele din Educație reacționează după anunțul Guvernului privind creșterea salariilor cu 1.300 de lei brut și prime de 2.000 de lei în octombrie.

Liderii FSLI și FSE „Spiru Haret” au făcut declarații la sediul FSLI, după anunțul că greva generală se va suspenda după ce Guvernul publică în Monitorul Oficial ordonanța de urgență cu modificările convenite.

Simion Hăncescu FSLI: ”Așa cum am anunțat astăzi, că se suspendă greva generală în condițiile în care apare acest principiu în Ordonanță și important, să se respecte în noua lege de salarizare acest principiu.

În așa fel încât dacă el nu se va respecta să se poată relua greva generală. Asta ar însemna ca la 1 septembrie, când va fi depus in Parlament proiectul legii salarizăriisa stim exact daca se respecta sau nu.

Desigur, sunt convins că sunt oamenii în continuare nemulțumiți, care doresc în continuare greva generală.

Nu are sens să ne ascundem. Procentul e foarte mare al celor care au spus că intra la clasă dacă cele cerute se rezolvă”.

Marius Nistor FSE Spiru Haret: 

”În cadrul organizației noastre, dor 3 organizații s-au abținut privind suspendarea acțiunii de protest. E doar o suspendare. În momentul în care constatăm că proiectul de lege nu conține acea grilă, acțiunea se reia.

Politicienii care îndrăznesc să încalce ceea ce și-au asumat în acest act normativ se sinucid politic. Anul 2024 este an electoral, vom fi cu ochii pe ei.

Nu am trădat! Dacă am fi trădat însemna că doi lideri discutau cu guvernul și puneau oamenii în fața faptului împlinit. Dar noi de fiecare dată ne-am întors să consultăm oamenii”

Reamintim că solicitarea impusă de reprezentanții profesorilor a fost inclusă în ordonanța de urgență adoptată de Guvern.

Concret, articolul al III-lea al ordonanței prevede faptul că salariul debutantului va fi cât cel mediu pe economie și creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă, la 1 ianuarie 2024”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax