Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Apă care făcea „minuni” asupra organismului a fost retrasă de la vânzare. Garanta scăderea colesterolului şi reducerea procesului de îmbătrânire

Publicat

Au fost retraşi de la vânzare 200.000 de litri de apă plată şi carbogazoasă pentru că avea etichetă înşelătoare. Printre „minunile” pe care le făcea această apă sunt reducerea procesului de îmbătrânire, hidratarea mai mult decât apa obişnuită, creşterea imunităţii organismului. Caracteristicile care apăreau pe etichetă nu aveau buletine de analiză care să sugereze acest lucru.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca a anuţat, luni, că a fost retrasă de la vânzare o cantitate de 200.000 litri de apă plată şi carbogazoasă cu etichetă neconformă, înşelătoare.

„Am descoperit apa minune şi vă citesc de pe etichetă – reduce procesul de îmbătrânire, hidratează mai mult decât apa obişnuită, creşte imunitatea organismului, este un puternic antioxidant, scade colesterolul, recomandată în curele de slăbit. Toate aceste caracteristici pe care le-am citit de pe etichetă nu au în spate buletine de analiză care să sugereze acest lucru. Folosirea etichetelor înşelătoare se sancţionează cu amenzi de la 5.000 la 50.000 lei. Am retras 108.436 litri din această apă de la comercializare. Prin informaţiile pe care le are această etichetă duce în eroare consumatorul”, a spus Dunca.

Preşedintele ANPC a precizat, de asemenea, că au fost retraşi de la comercializare 74.928 litri de apă cu etichete diferite pentru acelaşi produs.

„Am găsit din acelaşi izvor trei denumiri diferite. Conform Ordonanţei de Guvern 1020 din 2005 este interzisă comercializarea apei provenite din acelaşi izvor sub mai multe etichete”, a precizat Dunca.

Preşedintele ANPC a anunţat că, săptămâna trecută, în zilele de joi şi vineri, au fost controlaţi 265 de operatori economici, au fost constatate 138 de abateri şi au fost aplicate 96 de sancţiuni în valoare de 268.500 lei.

„Suntem în continuă supraveghere a pieţei şi sperăm ca operatorii economici să respecte legea şi să nu uite că înainte de oameni de afaceri sunt consumatori. Consumatorii trebuie să cumpere apă minerală doar din locuri autorizate. Cantităţile de apă vândute până în prezent din lotul de confiscări nu sunt dăunătoare sănătăţii”, a precizat Dunca.

sursa: rtv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax