Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Depunerile de pe conducte generează colorarea apei de la robinete. Proiect de schimbare a magistralei de apă în Alba de 25 de milioane de euro


Publicat

Reprezentanții Apa CTTA  au explicat în conferință de presă care sunt cauzele care au determinat ca, de sărbătorile de Paște, la robinetele din mai multe localități din Alba să curgă apă ruginie. Aceștia își asumă răspunderea pentru faptul că nu au curățat din timp conductele de apă, favorizând formarea de depuneri pe conducte, dar au pregătit pentru perioada următoare un plan de acțiune pentru a împiedica astfel de incidente.

Săptămâna trecută, cele mai mari probleme privind calitatea apei potabile au fost înregistrate la Blaj și Ocna Mureș, unde indicele de turbiditate a depășit valorile admise. Dacă valoarea maximă admisă de normele europene a indicelui de turbiditate a apei este de 5, la Ocna Mureș măsurătorile au arătat că atingea chiar și un indice de 30.

Pierderi de 60% la apă înregistrate în Ocna Mureș

Explicația conducerii Apa CTTA pentru această colorare a apei este creșterea debitelor determinate de sporirea consumului. Crescând aceste debite, depunerile acumulate pe conducte au fost puse în mișcare, ajungând în apa din gospodăriile cetățenilor. Situația de la Ocna Mureș este, potrivit furnizorului de apă, mult mai gravă: „triplarea debitelor și a vitezelor este cauzată și de faptul că toți cu casele particulare udă în grădini. Noi am fost noaptea și am auzit cum curge apa la ei în grădini. O lasă deschisă să curgă. Avem o pierdere de 20%. Nu este în Uniunea Europeană o pierdere mai mare de 30% la apă, iar la Ocna avea în primăvară pierderi de 20% iar acum avem de peste 60%. Aceasta este apă negăsită și nu pierderi în rețele pentru că acestea s-ar vedea. Categoric acolo sunt branșamente duble, se fură apa, am găsit cazuri de persoane care dădeau apometrele înapoi. Orașul Ocna va trebui să îl luăm la mână cu mult mai multă responsabilitate și probabil vom rezolva măcar o parte din aceste probleme”, a explicat Viorel Lazăr, directorul Apa CTTA Alba.

Viorel Lazăr a mai anunțat că, de miercuri, s-a început spălarea magistralei de la Galda la Ocna Mureș iar în termen de maxim 2 luni se va monta un rezervor la Ocna Mureș cu o capacitate de 1000 de metri cubi de apă, pe lângă rezervoarele deja existente: „Studiem acum și posibilitatea montării unei vane acționate electric care va putea să regleze debitele de la rezervoarele de pe Ciunga la rezervoarele de la Uioara”.

Proiect de 25 de milioane de euro pentru schimbarea magistralei de apă 

Toate aceste măsuri nu vor face însă decât să rezolve pe termen scurt problema apei în județul Alba. O soluție definitivă a acestei probleme este schimbarea magistralei de apă. „În 2014-2020, este prinsă înlocuirea întregii conducte din oțel, atât de la Galda spre Ocna Mureș, cât și până la Blaj. Programul pe POS Mediu pe 2014-2020 este finalizat în mare, a fost vizionat de Ministerul Mediului și în mare e bătut în cuie… noi zicem că problema asta se va rezolva cu prioritate în 2014-2020, dar vom începe cu aceste două înlocuiri de conducte”, a mai explicat Lazăr.

Valoarea estimată a acestei noi magistrale ce va fi realizată din polietilenă se ridică la 25 de milioane de euro.

Cazuri de colorare a apei au fost semnalate în aceste zile și pe mai multe străzi din Alba Iulia, însă conducerea sucursalei de aici susține că deja s-a intervenit pentru rezolvarea problemelor: „În decurs de o săptămână au fost 6 sesizări de turbiditate crescută. Cea mai mare, găsită chiar aici la sediul societății a fost un indice de 3,7. Noi am purjat unde s-au întâmplat fenomenele astea. Totodată, în programul primăriei de refacere a străzilor am propus ca, acolo unde există țevi de oțel să aloce fonduri pentru înlocuirea acestora cu conducte noi din polietilenă care să elimine fenomenele astea de creștere a turbidității și a cantității de fier în apa potabilă”.

Conducerea Apa CTTA Alba, analizează perspectivele scutirii utilizatorilor de la plata apei, pe perioada în care au fost înregistrate depășiri de peste 5 a indicelui de turbiditate. Acestă variantă se află încă în discuții.

Vedeți mai jos în video declarațiile complete ale reprezentanților Apa CTTA Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. toma

  miercuri, 08.05.2013 at 17:56

  Praf in ochii prostilor. INCOMPETENTA, mai degraba, a celor ce ,nu uita, an de an, sa ceara o marire de tarif.

 2. Pilu

  miercuri, 08.05.2013 at 20:19

  Pana nu se ,, purjeaza” organigrama si grila de salarizare nu se va schimba nimic in calitatea si pretul mc de apa.
  PURJÁ, purjez, vb. I. Tranz. A curăța o instalație de impurități sau de reziduuri cu ajutorul unui curent de apă sub presiune. – Din fr. purger.
  Sursa: DEX ’98 (1998)
  ,,Curentul sub presiune” ar putea fi opinia publica , consumatorii, presa, fiindca de la Consiliul de Administratie a acestei societati nici nu putem astepta si de la cei alesi politic nici atat.
  DEMÍSIE, demisii, s. f. Act, cerere (scrisă) prin care un salariat, un demnitar se retrage dintr-o funcție, dintr-o slujbă etc. [Var.: (înv.) dimísie s. f.] – Din fr. démission.
  Sursa: DEX ’98 (1998)
  Asteptam vesti cat mai urgent.

 3. Viorel

  joi, 09.05.2013 at 10:34

  In Alba Iulia problema este de multa vreme nu doar din perioada acestor sarbatori.Blocurile de 4 etaje de pe B-dul transilvaniei (in special cel cu magazinul alimentar „Albina” este afectat de acest fenomen.Tevile sun 100% din metal si au cam 35 de ani.Locuitori acelui bloc folosesc numai apa imbuteliata pentru baut de foarte multa vreme.Puteti verifica foarte usor analizand cateva mostre de apa de la robinete.

 4. Amalia

  vineri, 10.05.2013 at 10:15

  Minciuni! In municipiu , pe str. Energiei apa de la robinet este inca maro! Nu pot nici spala haine , ca se fac maronii… , de gatit sau de baut nici nu poate fi vorba…, iar copii fac dus la bunici…

 5. DINU

  luni, 13.05.2013 at 09:36

  Mentalitate veche[ca ei sunt batuti in cui pe aceste scaune]Se numesc si se sustin reciproc,mai ales in afaceri confidentiale[ptr, cei cu functii]Rog a se vedea o mare parte din cei sus pusi la judet+magistratii care si-au construit locuinte .Seful lor pe care nu prea vrea nimeni sa-l lase sa plece in pensie[ca tot mai are de sprijinit pe x si y cu forte de munca +utilaje]este cel ce-l cauta pe fostul prim vice Retegan dupa plecarea lui in Bucuresti si-i trimitea masina cu de toate,ca si lui Savu,fost prim secret.,tot dupa plecarea lui,apoi s-a pus bine cu toate partidele si magistratii ce au aparut-oferinduli-se cu servicii.Are drreptate Amalia,Viorel,Pilu,iar TOMA trebuie sa retina ca-i REA VOINTA,INDOLENTA,LIPSA DE ORGANIZARE SI CONTROL IN EXECUTAREA SARCINILOR DE SERVICIU,astia au competenta ca-s vechi pe functii si unsi cu toate unsorile,de aceia au salarii asa mari si nu-i intereseaza de purjarea permanenta a unui tronsaon pentru ai prelungi viata si a asigura calitatea apei.EI TREBUIE SA FIE ZILNIC PE RETELE DE LA SURSA PINA LA ULTIMUL CONSUMATOR ,FOLOSIND CAMINELE DE PE TRASEU.Ei intra in camine numai cind sunt defectiuni si atunci constata ca vanele sunt ruginite si nu pot fi manevrate,iar depunerile -s mar isi nu mai inchid[nu-i intereseaza de consumatori si inchid apa in tot orasul ptr.o defectiune].RAU E CA NOI CREDEM TOT CE NE BALACARESTE [CA LA ASTA SE PRICEPE] ACEST DIRECTOR GENERAL,CE SE DA MARE SPECIALIST.Trebuie un nucleu in jurul caruia sa aderezetoti cei dispusi sa faca bine in aceasta problema.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Evidența Persoanelor Alba: Precizări legate de valabilitatea actelor de identitate care au expirat începând cu 1 martie 2020

Publicat

evidenta populatiei alba

Ca urmare a creșterii ratei de infectare cu Sars-Cov-2, pentru a se preveni aglomerarea ghișeelor Serviciilor Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor, reprezentanții Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Alba reamintesc cetățenilor că actele de identitate care au exipirat începând cu 1 martie 2020 își mențin valabilitatea pe durata stării de urgență/alertă și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.

„În considerarea dispozițiilor cuprinse în art. 45 din O.U.G. nr. 70/14.05.2020, coroborate cu cele ale art. 4 alin. (5) din Legea nr. 55/15.05.2020, actele de identitate al căror termen de valabilitate (înscris în actul de identitate) a expirat începând cu data de 1 martie 2020, își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de urgență/alertă precum și pentru o perioada de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa în mod direct serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor care deservește localitatea dumneavoastră de domiciliu/reședință (datele de contact ale celor 13 S.P.C.L.E.P. din județul Alba se găsesc pe site-ul www.dpcepalba.ro , la secțiunea Servicii locale)”, au transmis reprezentanții DPCEP Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Ioan Lazăr, candidat Camera Deputaților – Pro România: Județul Alba merită cea mai bună echipă!

Publicat

” Este o mare onoare și responsabilitate să pot lucra împreună cu 2 dintre cei mai buni prim – miniștri pe care i-a avut România de la Revoluție încoace.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au dovedit în timpul mandatelor lor că au capacitatea și voința de a lua cele mai bune măsuri pentru dezvoltarea țării și bunăstarea românilor.

PRO ROMANIA este atât prin definiție, cât și prin acțiuni PRO OAMENI pentru că resursa umană este cea mai mare valoare a unei țări; PRO PRODUS ROMÂNESC pentru că produs în România aduce valoare țării; PRO EDUCAȚIE pentru că educația ne dezvoltă; PRO SĂNĂTATE pentru că sănătatea ne face să fim puternici. În cei 25 de ani de când activez în politică nu am avut alt obiectiv decât dezvoltarea județului Alba.

Doresc să îi asigur pe locuitorii județului că vor avea în mine și în echipa noastră un sprijin în a pune Alba pe lista județelor importante din România și îi voi reprezenta cu demnitate în Parlament. Dar voi rămâne același om simplu care a muncit în fiecare zi, care s-a zbătut pentru fiecare dintre voi care mi-ați cerut ajutorul și care a adus plus valoare județului nostru.

Am convingerea că împreună cu voi reușim să ducem această țară acolo unde îi este locul și vom fi mândri de realizările noastre. Atât timp cât suntem PRO, vom face lucrurile așa cum trebuie făcute”, a declarat Ioan Lazăr.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Complex sportiv de peste 15,2 milioane de lei, lângă baza de tratament din Ocna Mureș. Cum va arăta zona

Publicat

Un complex sportiv cu terenuri de baschet, fotbal, volei, beach volei și badminton, cu zone de tenis de masă, de recreere pentru seniori și de fitness, dar și piste de biciclete și de alergare, va fi realizat în orașul Ocna Mureș, în zona bazei de tratament aflată în prezent în construcție. Investiția se ridică la peste 15,2 milioane de lei, fără TVA. 

Compania Națională de Investiții a lansat o licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru executia lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Amenajare complex sportiv în zona bazei de tratament și agrement Ocna Mureș, str. Fabricii, oraș Ocna Mureș”. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 15.207.533,43 de lei, fără TVA. 

 

Potrivit caietului de sarcini, investiția constă în amenajarea unui complex sportiv în orașul Ocna Mureș, pe un teren în suprafață de 40.433 mp. Soluția arhitectural urbanistică prevede:

 • asigurarea accesului pietonal și auto pe parcelă până la amenajările sportive propuse
 • amenajare parcare 82 locuri
 • amenajarea unui teren de baschet
 • amenajarea unui teren de fotbal împrejmuit și dotat cu nocturnă
 • amenajarea unui teren de volei
 • amenajarea unui teren de beach volei
 • amenajarea unui teren de badminton
 • amenajarea unei zone de tenis de masă
 • amenajarea unei zone de recreere pentru seniori
 • amenajarea a două zone de fitness
 • amenajarea unei zone de fitness seniori
 • amenajarea unei piste de alergare (tartan)
 • amenajarea unei piste de biciclete (2 metri lățime, acoperită cu un strat de asfalt)
 • amenajarea unei alei de pietriș
 • construirea unei clădiri administrative cu următoarele spații: vestiare, grupuri sanitare, recepție, birou administrație, birou pază, cabinet medical, depozit materiale de întreținere, spațiu tehnic
 • realizarea unui sistem de iluminat
 • amenajarea de spații verzi.

Din punct de vedere funcțional amenajarea va cuprinde aleile de promenadă și acces până la terenuri și terenurile de sport propriu zise. Aleile propuse vor asigura accesul auto de la nivelul străzii existente în partea de N care este dimensionat astfel încât să fie accesibil mașinilor de intervenție în caz de urgență.

Totodată, s-a prevăzut ca și aleile pietonale și velo să poată fi folosite ocazional pentru accesul mașinilor de intervenție în caz de urgență. Se propune realizarea unei parcări cu capacitate de 82 locuri, totodată, se propune amenajarea a 100 de locuri de parcare pentru bicicletă.

Terenurile vor asigura spații special destinate practicării diferitelor tipuri de sporturi, având trasări pentru volei, badminton, fotbal, tenis si baschet.

complex sportiv baza ocna mures pr4

Zonele de fitness vor fi dotate cu aparatură specifică pentru exterior.

Clădirea administrativă va avea o suprafață utilă de 297,31 mp.

Cum vor arăta o parte din dotările complexului sportiv

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

MASCA OBLIGATORIE pe STRADĂ: LISTA localităților din județul ALBA în care masca trebuie purtată și în toate spațiile deschise

Publicat

Obligația de a purta masca de protecție astfel încât să acopere nasul și gura a fost instituită în ultima perioadă în mai multe localități din județul Alba, după ce incidența cazurilor COVID la 14 zile a crescut sau au fost descoperite focare de îmbolnăviri.

Dacă purtarea măștii este obligatorie în spații publice închise (la interior) sau aglomerate, în unele localități aceasta trebuie purtată și în TOATE spațiile DESCHISE, inclusiv atunci când ieșiți pe stradă.

Citește și GRAFIC GCS: Incidența pe județe a cazurilor COVID. ALBA pe primul loc în țară. Situația din 22 octombrie

Vă prezentăm situația localităților din Alba în care este instituită măsura purtării măștii în toate spațiile deschise (inclusiv pe stradă) – incidență COVID peste 3/mia de locuitori:

Până la data de 22 octombrie, măsura este valabilă în 15 localități din mediul urban și cel rural, în județul Alba. În 22 octombrie, lista a fost suplimentată cu alte 2 localități:

ALBA IULIA – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

AIUD – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

Citește și ALBA: 2218 de cetățeni ai județului, infectați cu noul coronavirus. Numărul cazurilor active presează dur sistemul de sănătate

SEBEȘ – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

OCNA MUREȘ – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

CÂMPENI – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

Citește și Incidența COVID în județul ALBA, pe localități. Top cele mai multe cazuri în ultimele 14 zile. Situația actualizată de DSP

CUGIR – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU nr.45/18.10.2020 – măsură valabilă din 19 octombrie, ora 00.00

Mediul rural:

CIUGUD – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

BLANDIANA – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

CRICĂU – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

HOPÂRTA – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

SĂLIȘTEA – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

STREMȚ – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

UNIREA – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

VINȚU de JOS – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 43/15.10.2020 – măsură valabilă din 16 octombrie până în 30 octombrie 2020

CUT – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU nr. 46/20.10.2020 – măsură valabilă din 21 octombrie, ora 00.00.

DAIA ROMÂNĂ – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 47/22.10.2020 – măsură valabilă din 23 octombrie 2020, ora 00.00

NOȘLAC – mască obligatorie în toate spațiile publice închise (în interiorul spațiilor publice) și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani – Hotărârea CJSU 47/22.10.2020 – măsură valabilă din 23 octombrie 2020, ora 00.00.

Mai sunt și alte localități din județul Alba (unele în care incidența cazurilor COVID la 14 zile este între 1.5 și 3 mia de locuitori), în care există obligativitatea purtării măștii, doar în anumite spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlilor. În acestea însă nu este oblligatorie purtarea măștii peste tot în spații publice deschise.

Potrivit Legii 55/2020, art. 65 lit h, constituie contravenții, în măsura în care nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate potrivit legii penale infracțiuni, următoarele fapte săvârșite pe durata stării de alertă: nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, stabilite conform art. 5 alin. (2) lit. d) (care include ca măsuri pentru asigurarea rezilienței comunităților – cele de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, inclusiv instituirea carantinei sau a izolării la domiciliu).

Pentru nerespectarea acestor măsuri ce includ purtarea obligatorie a măștii, se poate da amendă de la 500 lei la 2.500 lei sau avertisment.

Sancțiunile le pot da agenții și ofițerii de poliție, subofițerii și ofițerii de jandarmi, polițiștii locali, personalul DSP și DSU.

Lista localităților din România în care masca de protecție trebuie purtată în spațiile deschise

În cazul în care vă deplasați în alte județe din țară este bine să știți unde este obligatorie purtarea măștii pe stradă. Alba24 va actualiza în permanență localitățile nou introduse în listă.

 • Argeș (din 14 octombrie)
 • Brăila – municipiul Brăila, Berteştii de Jos, Chichineţu, Batogu, Vultureni, Frecăţei, Drogu, Gulianca, Cotu Lung, Muchea, Căldăruşa, Tudor Vladimirescu, Baldovineşti, Zăvoaia (în intervalul 13 – 26 octombrie)
 • Vâlcea (din 14 octombrie)
 • Olt – municipiul Caracal (din 15 octombrie)
 • Caraș-Severin (din 14 octombrie)
 • Galați – comunele Cuca şi Iveşti
 • Bistrița-Năsăud (din 16 octombrie) – localitățile Șintereag și Șieu-Odorhei
 • Alba – municipiul Alba Iulia (din 15 octombrie, timp de 2 săptămâni) și în alte 16 localități
 • Timiș – tot județul (pe toată perioada stării de alertă, până pe 15 noiembrie)
 • Sibiu – localitățile Apoldu de Jos, Merghindeal, Bârghiş şi Racoviţa, în perioada 16 – 29 octombrie.
 • Hunedoara (de pe 16 octombrie) în 24 de localități.
 • Suceava: municipiul Suceava, oraşul Siret, comuna Fundu Moldovei (din 17 octombrie)
 • Mureș;  municipiul Târgu Mureş şi localităţile Ungheni, Cozma, Cristeşti, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş, Sântana de Mureş (din data de 20 octombrie, timp de 14 zile)
 • București (din 19 octombrie)
 • Cluj: municipiul Cluj-Napoca, comunele Floreşti şi Tritenii de Jos, din 22 octombrie până pe 3 noiembrie. Din 23 octombrie până pe 6 noiembrie regulile intră în vigoare și în Dej.
 • Brașov – tot județul (din 22 octombrie)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate