Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

APA CTTA nu reușește să acopere necesarul de apă al județului Alba. Apă cu porția și avarii în zeci de localități

Publicat

APA CTTA nu reușește să acopere necesarul de apă al județului Alba, în această vară. Compania raportează zilnic avarii la rețea, iar locuitorii din multe sate sunt disperați pentru că nu au apă de zile întregi. 

Miercuri APA CTTA a transmis cinci mesaje către populație, dintre care 4 vizau avarii.

Unul dintre mesaje anunță locuitorii din mai multe localități că vor primi apă cu porția, după un program.

Motivul invocat: resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate.

Apă cu porția: anunțul operatorului județean de apă 

”Având în vedere consumul mare de apă, SC APA CTTA SA ALBA este nevoită să rationalizeze apa în mai multe localități din județ.

Resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.

SC APA CTTA SA ALBA face apel către populaţie să folosească apa potabilă cu responsabilitate, strict pentru consum propriu și în scop menajer.

Întreruperea furnizării apei potabile între orele 09.00-18.00 și 22.00-06.00 în următoarele localități:

  • comuna Unirea, Noslac, Cisteiu de Mureș, Micoslaca, Uioara de Sus, Uioara de Jos. Din cauza lipsei de presiune, vor fi afectate localitățile: orașul Ocna Mureș, Războieni, Cătălan, precum și zonele înalte ale localităților Cergău și comuna Roșia de Secaș.
  • În ceea ce privește comuna Garda de Sus, satele: Ocoale, Hașnașesti, Mânău, Dealu Frumos, Garda Seacă, Ghețar și în localitatea Ungurei, furnizarea apei potabile se va efectua în funcție de cantitățile de apă acumulate în rezervoarele de acumulare, iar în acest sens, recomandăm un consum moderat al acesteia.

Din cauza opririi, la reluarea furnizării pot exista depășiri ale valorii parametrului de turbiditate, caz în care rugăm clienții să utilizeze apa numai în scop menajer.

Vă informăm că, în cazul în care ulterior acestui anunț, se constată lipsa de debit și în alte localități din afara celor de mai sus, S.C. APA CTTA. S.A. Alba va anunța acest fapt”.

Alte două zone, afectate de avarii

De asemenea, operatorul de a mai anunțat două avarii.

Una vizează întreruperea apei la Tibru, Cricău și Craiva, din cauza unei avarii la rezervorul cu apă potabilă, acesta golindu-se, până la remedierea acesteia.

Furnizarea apei a fost întreruptă și în partea de sus a satului Răchita, din cauza unei defecțiuni a tabloului electric a stației de pompare.

De asemenea, pe parcursul zilei de miercuri, operatorul a raportat avarii la Aiud și la Alba Iulia, unde locuitorii a aproximativ 200 de imobile au rămas fără apă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Rodica Chihaia

    miercuri, 30.08.2023 at 17:27

    Bine că știu crește tariful, investițiile în infrastructura de apă le-au făcut primăriile fiecărei localități și ei iau doar banii, ajungem să plătim pe apă mai mult decât pe gaz..

  2. Cetean ioan

    miercuri, 30.08.2023 at 18:04

    Nu este apa pe riu? Mariti iar pretul la apa rusine ,nu stie nici dracu ce bagati voi pe facturi, ar fi bun un control si o sa vina.

  3. Cos Chi

    miercuri, 30.08.2023 at 19:10

    Tarife mari, investiții zero. Hoție la drumul mare sprijinită de autorități. La Cioara doar încasările îi interesează. Administrația publică locală a făcut investițiile, Apa CTTA încasează banii.

  4. Sorin Gligor

    miercuri, 30.08.2023 at 23:27

    lacurile de acumulare sunt pline la 90 % din capacitate iar ctta ne vinde gogoși că cică nu este apa.

  5. Circarii

    joi, 31.08.2023 at 07:45

    Dacă Sebesul va reuși sa aibă vreodată un primar, APA CTTA se va desfinta !

  6. ursamircea

    sâmbătă, 02.09.2023 at 09:03

    La cugir barajul de la canciu cade pe noi și plătim apa ca bucureștenii. Canalizările, țevile de apă din blocuri sunt toate ruginite ,vechi de 80 de ani ,sparte și tot noi plătim pierderile de apă și să le reparăm.Toate blocurile din cugir au țevile fisurate sau sparte și îi doare în fund.Apometrele toate defecte vechi de zeci de ani .
    Au făcut să ne punem apometre degeaba ,pentru că tot în sistemul paușal plătim.
    Hoți și vagabonzi peste tot , numai să ne fure.Suntem furați din toate părțile și nu avem dreptul la opinie că suntem amendați .Mai rău decât în comunism .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax