Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

APA CTTA OBLIGATĂ să modifice ”în minus” bugetul de venituri-cheltuieli din cauza scăderii veniturilor din facturi la APA METEORICĂ


Publicat

apa CTTAAPA CTTA anunţă o scădere a veniturilor în acest an, după ce a facturat mai puţin cu 3,7% pentru apa distribuită, respectiv cu 12,6% pentru apa meteorică şi canal. Diferenţa la această ultimă categorie a fost de peste 500.000 de metri cubi faţă de anul trecut şi este cauzată de o hotărâre a Asociaţiei Apa Alba prin care se iau în considerare doar cantităţile din perioadele în care ANM şi AN Apele Române stabilesc că sunt mai mari de 25 litri pe lună.

Având în vedere analiza comparativă a consumului de apă, apă uzată şi meteorică pe primele 9 luni ale anului 2014 cu aceeaşi perioadă a anului 2013 rezultă o scădere considerabilă a cantităţii de apă facturată precum şi a cantităţii de apă canal şi apă meteorică.

APA CTTA susţine că veniturile din activitatea de bază nu pot fi estimate cu exactitate pentru că depind de consumul de apă, apă uzată şi meteorică facturate clienţilor. Astfel solicită aprobarea diminuării gubetului pe 2014, pentru că au venituri mai mici cu 4,3%.

Precizează în în perioada ianuarie-septembrie 2013 au încasat 28.995.677 lei pentru 9.883.904 mc, iar în aceeaşi perioadă din 2014 doar 27.950.029 lei pentru 9.364.589 mc, respectiv cu 519.315 metri cubi apă mai puţin (3,7%).

În ceea ce priveşte apa meto şi de canal facturată, în primele nouă luni din 2013 suma a fost de 18.103.383 lei, pentru 6.455.539 mc, iar anul acesta a fost de 15.837.126 lei, pentru 5.618.294 mc, respectiv o diferenţă de 837.245 mc (12,6%).

În această din urmă situaţie, scăderea cantităţii de apă meteorică facturată aceasta are la bază Hotărârea nr.5/2013 a Asociaţiei APA ALBA privind aprobarea modului de determinare a cantităţilor de apă meteorică de către Operatorul regional în sensul că „nu vor fi determinate cantităţi de apă meteorică atunci când cantitatea specifică de apă meteorică, comunicată de ANM şi de AN Apele Române este mai mică de 25l/mp/lună”.

Principalii indicatori prognozaţi prin rectificarea bugetului pentru anul 2014 sunt:

– diminuarea veniturilor totale prognozate de la 78.300 mii lei la 74.936 mii lei, având în vedere gradul de încasare a acestora;

– cheltuielile totale prognozate prin rectificare în valoare de 58.870 mii lei faţă de 59.942 mii lei aprobate la începutul anului 2014, au fost estimate în condiţii de eficienţă economică.

– profitul brut estimat a se realiza în anul 2014 este stabilit la 16.066 mii lei.

Sursele de finanţare a investiţiilor constituite din surse proprii, fonduri externe nerambursabile POS MEDIU şi fondul de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare (IID) prevăzute pentru anul 2014 sunt în sumă de 302.746 mii lei.

“În consecinţă fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat este realizat în strictă corelare cu posibilităţile reale de încasare a veniturilor şi de realizare a indicatorilor economici prognozaţi dar şi de angajare a societăţii în realizarea unui buget de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015 având în vedere un plan de reducere a cheltuielilor de exploatare inclusiv cele de personal cu menţinerea serviciilor în parametrii normali, asigurării şi siguranţei serviciilor prestate către consumatori”, se arată în documentaţie.

Operatorul regional „APA CTTA” SA funcţionează ca societate pe acţiuni, acţionarul majoritar fiind Consiliul Judeţean Alba. Obiectivul principal al societăţii este îmbunătăţirea calităţii şi accesului la infrastructura de apă şi apă uzată astfel încât serviciile de alimentare cu apă şi canalizare realizate să fie în conformitate cu practicile şi normele Uniunii Europene.

La partea de cheltuieli se înregistrează o diminuare a acestora cu 1,7% faţă de nivelul aprobat iniţial cu menţiunea că unele costuri cum sunt: costurile cu activitatea de operare şi întreţinere în cadrul sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare, costurile cu avariile şi costurile cu controlul şi asigurarea calităţii sunt fixe indiferent de veniturile obţinute.

Astfel prin adresa înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Alba nr.18773/13.11.2014 Societatea comercială APA CTTA SA propune rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, principalele elemente ale bugetului de venituri şi cheltuieli care se rectifică sunt:ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Patinoar, brad și luminițe ”de criză”, în această iarnă, la Alba Iulia. Fără tonete cu vin fiert și mâncare în Piața Cetății

Publicat

brad

Vor fi luminițe și brad în Piața Cetății din Alba Iulia în acest an, denia, dioramă cu nașterea Domnului Iisus și Moș Crăciun. Nu nu vor mai fi însă tonetele cu vin fiert , cafea și placinte, ca în anii trecuți. 

Iubitorii de patinaj din Alba Iulia vor putea și ei să se bucure în această iarnă de un patinoar artificial care va fi amenajat într-un alt loc din Cetatea Alba Carolina.

Primarul Gabriel Pleșa a declarat pentru Alba24.ro că patinoarul nu va fi amplasat în Piața Cetății ca în anii trecuți ci în șanțurile din latura Vestică a Cetății Alba Carolina, sub podul de lemn de la Poarta IV.

” Cam din 10 decembrie va fi pus în funcțiune, dacă nu se întâmplă ceva grav ( nr. cu evoluția COVID -19)” a declarat primarul, precizând că nu va fi nevoie ca amplasarea patinoarului să fie supusă aprobării în Consiliul Local.

Orarul de funcționare al patinoarului va fi de la 12:00 la 20:00. ”Patru ore va fi liber între orele 12:00-16:00 și patru ore cu taxa de la 16:00-20:00. Primăria nu va plăti chirie ci numai curentul și apa consumată .” a mai precizat primarul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Marius Hațegan, CJ Alba: În 3 decembrie se deschide oficial lotul 1 din Autostrada A10, între Sebeș și Alba Iulia. VIDEO

Publicat

Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia, se va deschide oficial în data de 3 decembrie, a anunțat sâmbătă seara vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit acestuia, lucrările sunt finalizate, iar deschiderea este programată în data de 3 decembrie.

„Aviz cârcotașilor. Așa cum am promis se deschide autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia. Lucrările sunt finalizate, deschiderea oficială în data de 3 decembrie. Ce nu a făcut PSD în 5 ani a făcut PNL în 5 luni”, a scris vicepreședintele CJ Alba, pe pagina de Facebook.

„La Sebeș legătura cu DN1 și implicit cu autostrada A1 se va face prin sensurile giratorii existente, prin intermediul bretelelor mici, 5 și 6. Nodul rutier Alba Iulia Sud va fi finalizat complet și se va putea circula normal până la Alba Iulia Nord”, au precizat reprezentanții PNL Alba, pe rețeaua de socializare.

Reamintim faptul că CNAIR împreună cu constructorul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda au pregătit inițial deschiderea tronsonului între Lancrăm și Alba Iulia până pe data de 1 Decembrie. Reprezentanții companiei au transmis în urmă cu o săptămână că deschiderea circulației ar putea fi amânată doar de vremea rea, respectiv în situația în care va interveni un îngheț.

17 km la care se lucrează de 6 ani

Contractul pentru realizarea celor 17 km de autostradă, între Lancrăm (Sebeș) și Pârâul Iovului a fost semnat în 2014, valoarea acestuia fiind de 541.73 mil lei (fără TVA).  Constructorul Impresa Pizzarotti a început lucrările în luna decembrie.

Asociația Pro Infrastructura nota la mijlocul lunii noiembrie 2020 că „la nodul rutier Sebeș constructorul este concentrat pe cele 2 bretele scurte care se conectează la sensurile giratorii ale nodului existent și prin care s-ar putea deschide traficul rutier pe autostradă în ambele sensuri”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

15 companii au depus oferte pentru tronsonul de 35,7 km din Autostrada Sibiu- Pitești, în valoare de 5,3 de miliarde de lei

Publicat

15 companii de construcții și asocieri au depus oferte pentru construcția unui tronson de 35,7 km din Autostrada Sibiu- Pitești. Compania Națională de Administrare a Infrasctucturii Rutiere (CNAIR) anunță că  a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului ,,Proiectarea şi Execuţia Autostrăzii Sibiu – Pitesti, Sectiunea 3 : Cornetu – Tigveni”.

Valoarea estimată a contractului este de 5.324.779.469,00 Lei fără TVA.

Citește și Marius Hațegan, CJ Alba: În 3 decembrie se deschide oficial lotul 1 din Autostrada A10, între Sebeș și Alba Iulia. VIDEO

Durata contractului este de: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuţie şi 60 luni perioada de garanţie a lucrarilor. Traseul are o lungime de 37.4 km și va avea 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie, două noduri rutiere și un ecoduct.

Potrivit CNAIR Până la termenul limită au depus oferte următorii agenți economici:

 1. ASOCIEREA STRABAG SRL -ACCIONA CONSTRUCCION SA)
 2. ASOCIEREA AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.) – RIZZANI DE ECCHER SA
 3. ASOCIEREA ASTALDI SPA – TANCRAD SRL
 4. . IMPRESA PIZZAROTTI & C SPA
 5.  TERNA TOURIST TECHNICAL AND MARITIME SOCIETE ANONYME
 6.  CHINA CIVIL ENGINEERING CONSTRUCTION CORPORATION (CCECC) – CHINA RAILWAY 14TH BUREAU GROUP CO LTD
 7.  CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD- DIMEX-2000 COMPANY S.R.L.
 8.  CHINA STATE CONSTRUCTION ENGINEERING CORPORATION LTD
 9.  HUNAN PROVINCIAL COMMUNICATIONS PLANNING, SURVEY & DESIGN INSTITUTE CO., LTD
 10.  KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S.
 11. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş.
 12. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
 13.  POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LIMITED – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LTD. STI. – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO., LTD
 14.  REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş.
 15.  TEKFEN İNŞAAT VE TESISAT A.Ş. (TEKFEN CONSTRUCTION & INSTALLATION CO., INC.) – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S

Valoarea estimată a contractului este de 5.324.779.469,00 Lei fără TVA.

Durata contractului este de: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuţie şi 60 luni perioada de garanţie a lucrarilor.

Traseul are o lungime de 37.4 km

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Principalele lucrări ale acestei secţiuni sunt:
• 95 de poduri și pasaje
• Tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie
• Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
• Ecoduct în zona localităţii Călineşti

Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Îndrumări electorale interbelice: În cabină separată, cu ștampila apăsată pe roată, cu vot secret, liber, nesilit şi necontrolat

Publicat

Direcţia Judeţeană Alba a Arhivelor Naţionale a publicat pe o rețea de socializare o imagine cu „îndrumări” electorale din perioada interbelică. Prin acestea, cetățenii erau sfătuiți cum să procedeze în timpul alegerilor desfășurate duminica, cum să folosească ștampila în cabină și cum să procedeze mai apoi cu buletinul de votare. 

„Votarea de Duminică va avea loc în sala „Caragiale” și va dura de dimineața dela ora 8, până seara la ora 8. Avem vreme să mergem și la biserică și să și votăm!

Votarea se face tot în baza Cărții de alegător, ori de alegătoare, cu care ați votat la consiliul județian și tot în acelaș mod: în cabină separată, cu ștampila apăsată pe roată, cu vot garantat secret, liber, nesilit și necontrolat de nimenea.

După apăsarea ștampilei, să împături buletinul de votare așa, ca chipul ștampilei rămas pe roată, să ajungă dinlăuntru și apoi să ieși din cabină și să dai buletinul astfel împăturat dlui judecător. Președintele alegerii în Alba – Iulia va fi dl.: Dr. Iosif Felner”, se precizează în „îndrumările” pubilicate pe rețeaua de socializare Facebook.

„Vă rugăm să remarcaţi cum votul <secret, liber, nesilit și necontrolat de nimenea> merge mână în mână cu aplicarea ştampilei pe roată”, au scris reprezentanții Direcției Județene Alba a Arhivelor Naționale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate