Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

APA CTTA OBLIGATĂ să modifice ”în minus” bugetul de venituri-cheltuieli din cauza scăderii veniturilor din facturi la APA METEORICĂ

Publicat

apa CTTAAPA CTTA anunţă o scădere a veniturilor în acest an, după ce a facturat mai puţin cu 3,7% pentru apa distribuită, respectiv cu 12,6% pentru apa meteorică şi canal. Diferenţa la această ultimă categorie a fost de peste 500.000 de metri cubi faţă de anul trecut şi este cauzată de o hotărâre a Asociaţiei Apa Alba prin care se iau în considerare doar cantităţile din perioadele în care ANM şi AN Apele Române stabilesc că sunt mai mari de 25 litri pe lună.

Având în vedere analiza comparativă a consumului de apă, apă uzată şi meteorică pe primele 9 luni ale anului 2014 cu aceeaşi perioadă a anului 2013 rezultă o scădere considerabilă a cantităţii de apă facturată precum şi a cantităţii de apă canal şi apă meteorică.

APA CTTA susţine că veniturile din activitatea de bază nu pot fi estimate cu exactitate pentru că depind de consumul de apă, apă uzată şi meteorică facturate clienţilor. Astfel solicită aprobarea diminuării gubetului pe 2014, pentru că au venituri mai mici cu 4,3%.

Precizează în în perioada ianuarie-septembrie 2013 au încasat 28.995.677 lei pentru 9.883.904 mc, iar în aceeaşi perioadă din 2014 doar 27.950.029 lei pentru 9.364.589 mc, respectiv cu 519.315 metri cubi apă mai puţin (3,7%).

În ceea ce priveşte apa meto şi de canal facturată, în primele nouă luni din 2013 suma a fost de 18.103.383 lei, pentru 6.455.539 mc, iar anul acesta a fost de 15.837.126 lei, pentru 5.618.294 mc, respectiv o diferenţă de 837.245 mc (12,6%).

În această din urmă situaţie, scăderea cantităţii de apă meteorică facturată aceasta are la bază Hotărârea nr.5/2013 a Asociaţiei APA ALBA privind aprobarea modului de determinare a cantităţilor de apă meteorică de către Operatorul regional în sensul că „nu vor fi determinate cantităţi de apă meteorică atunci când cantitatea specifică de apă meteorică, comunicată de ANM şi de AN Apele Române este mai mică de 25l/mp/lună”.

Principalii indicatori prognozaţi prin rectificarea bugetului pentru anul 2014 sunt:

– diminuarea veniturilor totale prognozate de la 78.300 mii lei la 74.936 mii lei, având în vedere gradul de încasare a acestora;

– cheltuielile totale prognozate prin rectificare în valoare de 58.870 mii lei faţă de 59.942 mii lei aprobate la începutul anului 2014, au fost estimate în condiţii de eficienţă economică.

– profitul brut estimat a se realiza în anul 2014 este stabilit la 16.066 mii lei.

Sursele de finanţare a investiţiilor constituite din surse proprii, fonduri externe nerambursabile POS MEDIU şi fondul de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare (IID) prevăzute pentru anul 2014 sunt în sumă de 302.746 mii lei.

“În consecinţă fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat este realizat în strictă corelare cu posibilităţile reale de încasare a veniturilor şi de realizare a indicatorilor economici prognozaţi dar şi de angajare a societăţii în realizarea unui buget de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015 având în vedere un plan de reducere a cheltuielilor de exploatare inclusiv cele de personal cu menţinerea serviciilor în parametrii normali, asigurării şi siguranţei serviciilor prestate către consumatori”, se arată în documentaţie.

Operatorul regional „APA CTTA” SA funcţionează ca societate pe acţiuni, acţionarul majoritar fiind Consiliul Judeţean Alba. Obiectivul principal al societăţii este îmbunătăţirea calităţii şi accesului la infrastructura de apă şi apă uzată astfel încât serviciile de alimentare cu apă şi canalizare realizate să fie în conformitate cu practicile şi normele Uniunii Europene.

La partea de cheltuieli se înregistrează o diminuare a acestora cu 1,7% faţă de nivelul aprobat iniţial cu menţiunea că unele costuri cum sunt: costurile cu activitatea de operare şi întreţinere în cadrul sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare, costurile cu avariile şi costurile cu controlul şi asigurarea calităţii sunt fixe indiferent de veniturile obţinute.

Astfel prin adresa înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Alba nr.18773/13.11.2014 Societatea comercială APA CTTA SA propune rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, principalele elemente ale bugetului de venituri şi cheltuieli care se rectifică sunt:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Ministerul Mediului lucrează la un program Rabla Plus pentru flotele comerciale auto. Când urmează să fie lansat

Publicat

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunțat joi că se lucrează la un nou program de stimulare a achiziției mașinilor electrice, destinat automobilelor din sectorul comercial.

Programul Rabla Plus pentru flote comerciale ar urma să fie lansat în 2023 și va permite achiziția de autovehicule destinate transportului de persoane și marfă.

„Este evident că nu doar autoturismele personale poluează, ci şi autovehiculele destinate transportului de persoane şi marfă. De aceea, venim în sprijinul agenţilor economici din România, cu un program destinat automobilelor electrice şi hybrid plug-in din sectorul comercial.

Lucrăm la studiile de impact şi la analiza pieţei împreună cu reprezentanţii producătorilor şi ai importatorilor auto şi vom lansa Rabla Plus pentru flote comerciale în 2023”, a transmis ministrul Mediului, într-un comunicat de presă.

Potrivit demnitarului, programul Rabla Plus pentru flote comerciale urmează să fie lansat în 2023.

Vânzarea autoturismelor electrice și hybrid a depășit anul acesta, pentru prima dată, vânzarea autoturismelor cu motoare diesel, creștere datorată stimulentelor acordate prin Programul Rabla PLUS, derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Potrivit reprezentanților Ministerului Mediului, aceste date au fost prezentate joi, la o întâlnire a ministrului mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, cu reprezentanții Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), în care s-a discutat despre evoluția pieței auto din România, din perspectiva posibilităților de îmbunătățire a programelor de stimulare a pieței autoturismelor nepoluante.

Citește și Premieră în piaţa auto: vânzările de maşini noi electrice şi hybrid au depăşit vânzările de maşini diesel

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Artista Oana Bozga-Pintea, interpretare de excepție în Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Filmarea a devenit virală

Publicat

Artista Oana Bozga-Pintea a postat pe pagina ei de Facebook o interpretare de excepție a unui imn bisericesc, iar filmarea a adunat în doar câteva zile peste un milion de vizualizări și mii de comentarii.

”În această seară, după Slujba Prohodului Preasfintei Fecioare Maria, am înălțat din Catedrala Reîntregirii Neamului imnul Adormirii Maicii Domnului, o priceasnă profundă, o rugăciune sfântă…

Sărbătoare binecuvântată vă doresc, cu inimile lipite de Cer! Măicuța Sfântă să ne ocrotească pe toți!” a scris artista pe contul ei oficial de Facebook, în data de 14 august.

”I-am cântat Maicii Sfinte din inimă, nașa Alina m-a filmat ca așa a simțit, fără să o rog asta, apoi m-am gândit să postez filmarea pe pagina mea oficiala ca o rugăciune înălțată către ea, împreună cu fiecare persoană care va asculta sau urmări” a completat artista.

Oana Bozga-Pintea este o interpreta de folclor din tânăra generați, care s-a făcut remarcată și cunoscută.

Oana a crescut la Satu Mare, într-o casă unde se ascultau cântece de muzică populară însă acum locuiește împreuna cu familia. la Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Veteranul de război Gheorghe Hațegan din Oarda de Jos a fost înmormântat cu onoruri militare

Publicat

Veteranul de război, colonel (rtg) Gheorghe Hațegan, de 99 de ani, din Oarda de Jos, a fost înmormântat cu onoruri militare de către un pluton de militari cu Gardă de Onoare din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum”.

Salvele de foc au fost trase de către un efectiv de jandarmi din cadrul Inspectoratului pentru Jandarmi Județean Alba, iar slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoți format din părintele paroh profesor Mihail Dan și preoții militari Constantin Bratu și Dorin Ursu.

Un public numeros prezent la capela din Oarda de Jos a dorit să îl conducă pe ultimul drum pe eroul drag al satului lor.

S-au rostit și alocuțiuni din partea Cercului Militar Alba Iulia, astfel că cei prezenți au putut afla despre exemplul moral, spiritual, militar și patriotic al consăteanului lor, participant în cel de al Doilea Război Mondial.

Gheorghe Hategan rămâne în memoria celor care l-au vizitat și l-au cunoscut ca un deosebit povestitor, cu o memorie rar întâlnită și ancorat în actualitate.

Dumnezeu să-l ierte și să-i odihnească sufletul alături de toți sfinții!

Veșnică recunoștință bravului erou!

sursa, foto: Cercul Militar Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Duminică, 28 august: Festivalul rustic „La Ceaune”. Concurs de gătit, pe stadionul din Oarda de Jos

Publicat

O nouă ediție a festivalului rustic „La Ceaune” va avea loc duminică, 28 august, începând cu ora 12:00, pe stadionul din Oarda de Jos.

Din cadrul evenimentului, organizat de TNL și PNL Alba Iulia, nu va lipsi muzica live și concursurile.

„Fă-ți cea mai tare echipă de gătit la ceaun și înscrie-te în cursa pentru locurile 1, 2 și 3!

Fie că ești concurent sau un veritabil gurmand în căutare de noi provocări delicioase, te așteptăm alături de noi, cu voie bună și arome imposibil de ignorat!

Atenție! Acest eveniment nu este recomandat celor aflați la cură de slăbire care nu-și propun să o reia.. “de luni”!

Înscrierile sunt deschise până în 23 august la numărul de telefon: 0758341507”, au transmis organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax