Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Apa CTTA SA Alba, apel către consumatori: nu utilizați apa potabilă în scopuri agricole

Publicat

Apa CTTA SA face apel la populația județului Alba să reducă la minimum utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole și de grădinărit. Reprezentanții operatorului recomandă utilizarea pe cât posibil a apei din alte surse, de exemplu din fântâni.

Furnizorul serviciilor de apă potabilă se adresează și autorităților locale, ca administratori ai spațiilor verzi publice.

”Îi rugăm să ne sprijine în corecta informare a locuitorilor cu privire la utilizarea apei potabile în alte scopuri decât cele pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești”, transmite compania.

Operatorul precizează că poate întâmpina dificultăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în multe din localitățile în care operează, ”tocmai din acest motiv”.

Utilizarea apei în agricultură. Efecte la distribuirea în rețea

”Dacă utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea ca cei aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru băut, spălat si alte necesități minime sau o vor avea cu o turbiditate marită”, potrivit sursei citate.

Apa CTTA precizează că ”legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești. Aceste prevederi sunt incluse în Ordinul nr.88/2007 al ANRSC pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare (art. 229). Utilizați rațional și cu măsură apa potabilă, nu o irosiți”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Petru

    sâmbătă, 13.04.2024 at 17:49

    Mai bine ați scădea voi prețul apei. Vă bateți joc de populație.

  2. m

    sâmbătă, 13.04.2024 at 19:29

    mai investiți și în capacități de captare nu numai in investiții de extindere a rețelei

  3. Relu

    duminică, 14.04.2024 at 07:57

    scumpă că aurul cum sa o folosești la irigat apoi plătești dublu canalizarea își crează scuze pt. calitatea apei

  4. Ioan

    marți, 16.04.2024 at 08:40

    Nu va e rusine ……… sa mai cereti asa ceva Cine mai uda in gradina la pretul vostru cind voi va lafaiti in vacante de lux si salarile pe masura + masini de teren pentru serviciu Hotilor
    😡😡😡🤮🤮🤮

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax