Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Apă potabilă cu porţia pentru locuitorii din zona orașului Ocna Mureș. MOTIVUL invocat de Apa CTTA

Publicat

Apa, robinet

Locuitorii din zona orașului Ocna Mureș și a comunelor Unirea și Noșlac au rămas fără apă potabilă pe perioadă nedeterminată, pe timpul nopţii, ca urmare a consumului ridicat şi a secetei. 

Primăriile din zonă au publicat un comunicat al societăţii Apa CTTA, furnizorul judeţean de apă potabilă, care a anunţat întreruperea alimentării cu apă potabilă între orele 21:00 – 07:00. 

Motivul acestei decizii este „consumul excesiv de apă din această perioadă secetoasă şi pentru a evita eventualele disfuncţionalităţi în procesul de furnizare a apei potabile”.

Restricţia se aplică în toate localităţile arondate sucursalei Ocna Mureş a societăţii, respectiv în oraşul menţionat, comunele Unirea şi Noşlac şi în satele Cistei, Micoşlaca, Uioara de Sus, Uioara de Jos şi Căptălan.

Situaţia se repetă aproape în fiecare an şi se datorează faptului că oamenii folosesc apa potabilă pentru a uda grădinile. În acest an, seceta a agravat lucrurile. Zona se află la capătul liniei judeţene de alimentare cu apă potabilă, motiv pentru care atât presiunea cât şi calitatea lasă uneori de dorit.

Anunţul a fost promovat şi de Primăria comunei Unirea, iar reacţiile locuitorilor nu s-au lăsat aşteptate:

„Având în vedere întreruperea apei, întrebarea mea este: Abonamentul se plătește întreg, sau așa cum se furnizează apa??”

„Datorită consumului excesiv de apă și al pandemiei și noi vom plăti abonamentul așa cum avem și apă. Adică pic cu pic în fiecare lună … că nu avem pentru ce să îl plătim la preț întreg”

„Nesimțiți! De mai bine de o săptămână vine apa jegoasă, acum mai primim și cu porția!!! Așa e de câțiva ani în perioada de vară, nu ne mai mirăm”

„Apa oricum e infectă, nu știu dacă face cineva analize la ea, asta e mult mai grav”

„Apa potabilă? Cred că e ruşinos să o numiţi potabilă când ba e galbenă ba maro în mai mult de 50% din cazuri.  Primăria Miraslău a rezolvat problema asta, haideţi să facem ceva! De când e apa de la Sebeş nu prea mai am curaj să bag rufe albe în maşină! Pt ce o plătim la preţ de apă potabilă domnilor? Să irigăm? Haideţi că se poate! Când tăiem si curentul? Când scăpăm ţara de datorii? Acum când lumea lucrează până la lăsatul serii, când la 21 e încă ziuă voi opriţi apa? Ce mai urmează?”

„Suntem pe vremea comunismului? Noi cei care lucrăm în agricultură și zootehnie , ne facem program?, sau ce dracu suntem ţărani şi ne spălăm la lighean, nu? ce mai contează”

„Avem animale, terminăm târziu cu ele,ce facem la ora aia cu ce apă ne spălăm???? Ajungem sa cumpărăm apă de spălat??? Să vă fie ruşine aşa un pic!!!!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Muresan

    joi, 21.05.2020 at 12:31

    Ocna Mures este tratat de catre sefii judetului (mocanimea ampoiului) ca ceva ce nu merita prea multe drepturi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax