Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Apa potabilă, raționalizată în mai multe localități din județul Alba. Care sunt motivele și zonele vizate

Publicat

Apa potabilă este raționalizată în mai multe localități din județ, a anunțat furnizorul de apă Apa CTTA Alba, vineri, 15 iulie. 

”Pe fondul caniculei care va cuprinde aproape toată ţara în următoarea perioadă, SC APA CTTA SA ALBA este nevoită să raționalizeze apa în mai multe localităţi din județ, în următoarele zile, în care se anunţă temperaturi foarte ridicate.

Din cauza secetei prelungite, resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.

APA CTTA face apel către populaţie, să folosească apa potabilă cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer . În caz contrar, exista posibilitatea ca programul de rationalizare să fie implementat pentru mai mult timp sau chiar sistarea furnizarii.

În aceste condiții, anunțăm consumatorii că poate exista situația neplacuta de a întrerupe furnizarea apei potabile, între orele 22.00-06.00, in următoarele localitati:

  • comuna Fărău, comuna Hopârta, comuna Cricău, comuna Berghin, comuna Ciugud, comuna  Ohaba și comuna Ighiu;
  • localitățile Unirea, Războieni și cele din apropierea orașului Ocna Mureș (Cisteiu de Mureș,  Micoslaca, Uioara de Sus, Fărău, Uioara de Jos, Noșlac, Captalan)
  • de asemenea, în comunele Cergău (satele Cergău Mare, Cergău Mic și Lupu) și Rosia de Secaș (satele Roșia de Secaș, Ungurei și Tau), nu poate fi asigurată continuitatea alimentării cu apa potabilă a locuințelor aflate în zonele mai înalte.
  • în comuna Garda de Sus ( Ghetari, Ocoale, Mununa, Hanasesti, Dealu Frumos si Garda Seaca), furnizarea se va face în funcție de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare

Din cauza opririlor dese, la reluarea furnizării pot exista depășiri a valorii parametrului turbiditate, caz în care rugăm clienții să folosească apa numai în scop menajer.

Vă informăm că, în cazul în care, ulterior acestui anunț, se constata lipsa de debit și în alte localități din afara celor de mai sus, SC APA CTTA SA Alba va anunța acest fapt”, au transmis vineri, reprezentanții Apa CTTA, într-un comunicat.

sursa foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Seba

    duminică, 17.07.2022 at 10:10

    Da doar prostii de la tara ,cei din alba aiud teius nu pt ca sunt oraseni, plus in aceste localitati unde se ia apa astia nu merg la servici , nu vin de la servici .
    Da domnilor taranii astia se trezesc la 4 si vin la 23 ,astia nu trebuie sa se spele…nesimtiti de conducatori

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax