Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Apar primii contracandidați ai PDL Alba din interiorul viitoarei alianțe: Partidul Noua Republică și-a făcut filială locală și are oameni pentru Parlamentare

Publicat

Alianța pe care ministrul Mihai Răzvan Ungureanu a anunțat că o va face până la parlamentare a determinat toate partidele care vor să facă parte din această construcție politică se se grăbească să își înființeze filiale în toate județele pentru a putea arunca în lupta internă candidați. Unul dintre partidele care și-a făcut rapid o filială în Alba este Noua Republică.

Liderul organizației, Dan Frățilă susține că PNR Alba are deja 40 de mebri și mai mult, are pregătiți candidați pentru competiția internă prin care se va stabili candidatul pentru fiecare colegiu la parlamentare. Ca modalitate internă de evaluare a oamenilor, PNR-iștii propun realizsarea de analize SWOT cu minusuri și puncte tari ale fiecărui candidat iar cel care va obține cel mai mare punctaj, va intra în cursa pentru parlamentare. PNR Alba și-a deschis filiale în Alba Iulia, Sebeș și Cugir.

Dacă obiectivul noii formațiuni este reformarea clasei politice și însănătoșirea generală a societății românești, noua alianță, în care îl regăsim pe ex-premierul Mihai Răzvan Ungureanu, şi a sa Iniţiativă Civică, o parte din PNŢCD, fundaţii apropiate PDL şi democrat-liberali aleşi după criterii stricte, își propune să atragă voturile alegătorilor nemulţumiţi de actuala ofertă politică. MRU intenționează ca în acest fel să candideze pentru un post de parlamentar „Aş vrea ca din noiembrie încolo pe toţi aceştia care nu ştiu altfel să facă politică decât răcnind, neavând idei, sau suspinând în Parlament după ceea ce speră că pot avea împotriva legii să-i trecem în uitarea pe care o merită. Se poate face şi altfel politică în această ţară: pe onestitate, pe merit, pe credinţă, pe bună cuviinţă”, a declarat Ungureanu la sfârșitul lunii iunie.

Mișcarea Noua Republică a apărut în toamna anului 2011, ca urmare a publicării pe internet de catre liderul Mihail Neamțu a unui manifest intitulat „Crez politic” și completat ulterior cu un „Manual de lupă”. Obiectivele identificate ale formațiunii au fost transformarea mișcăriirii în partid politic și intrarea în Parlament în 2012, ca singura modalitate de a influența jocul politic în cadrul legal democratic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax