Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aparat pentru depistarea drogurilor și substanțelor interzise, la Spitalul din Alba Iulia. O nouă licitație, lansată în SEAP

Publicat

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat o nouă licitație pentru achiziția unui aparat pentru dotarea Laboratorului de toxicologie. Acesta va permite depistarea substanțelor interzise și a altor substanțe toxice.

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat marți, 5 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație pentru achiziția unui detector spectrometru de masă compatibil cu gazcromatograf. Valoarea totală este estimată la 763.025 de lei, fără TVA.

Reamintim faptul că licitația anterioară, lansată în 18 februarie, a fost anulată după ce au fost constatate abateri de la prevederile legislative, nefiind disponibile fonduri.

Potrivit caietului de sarcini, este necesară achiziționarea unui astfel de aparat având în vedere tendința de creștere permanentă a consumului de substanțe interzise, dar și de medicamente și alte substante toxice și necesitatea depistării acestora, atât trafic, cât și în serviciul UPU și a secțiilor de spital, în vederea atât a soluționării unor dosare, dar și a stabilirii protocolului terapeutic.

În același timp, aparatul este util în procesul de acreditare al Laboratorului de toxicologie, care în acest moment nu este acreditat.

„Totodată promovarea acestui serviciu poate aduce venituri suplimentare, prin efectuarea de determinări de acest tip la cerere. De asemenea, s-ar evita trimiterea probelor pentru aceste analize în alte servicii.

În ultimii ani, toxicologia medico-legală a devenit obligatorie în stabilirea cât mai exacte a cauzei morții, de aceea, solicitările acoperă la momentul actual o paletă extrem de largă de determinări de acest fel”, se mai precizează în documentul citat.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax