Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aparat performant, funcțional în Laboratorul de radiologie la Spitalul Cugir. Investiție importantă pentru pacienți

Publicat

La Spitalul Orășenesc Cugir a fost autorizată punerea în funcțiune a unui nou aparat de radiologie. Locuitorii vor beneficia de cele mai performante investigații în domeniu la unitatea medicală.

Săptămâna aceasta a fost autorizată punerea în funcțiune a noului aparat Roentgen Digital, Scopie și Grafie, marca Apollo DRF. Potrivit primarului Adrian Teban, acest aparat reprezintă o nouă reuşită a demersurilor de modernizarea a Laboratorului de radiologie și imagistică medicală din cadrul Spitalului Orăşenesc Cugir, transmite primăria.

„Achiziționarea și punerea în funcțiune a acestui aparat, se înscriu în șirul de acțiuni de diversificare a serviciilor furnizate pacienților prin intermediul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir. Dacă până în 2015, singurul aparat deținut în cadrul laboratorului era aparatul de radiologie vechi, începând cu anul 2016 s-au demarat investiții importante în acest domeniu, achizitionându-se un aparat de ecografie 3 D de ultimă generație, un aparat CT fabricat în 2016 şi aparatul digital de radiologie cu două posture –scopie și grafie. Investiţiile vor continua în cursul anului 2021 cu achiziţionarea unui aparat RMN ultraperformant, pentru care administraţia locală a obținut finanțare din fonduri europene nerambursabile”, a spus Adrian Teban.

Potrivit sursei citate, pacienții spitalului beneficiază de cele mai performante investigații radiologice; acurateţea imaginilor permite o precizie fără precedent în stabilirea diagnosticului.

Aparatul poate radiografia concomitent mai multe părţi ale corpului, fiind capabil ca dintr-o singură expunere să „descompună” imaginile care îi sunt necesare medicului sau medicilor de diferite specialităţi (de pildă, din aceeaşi radiografie se pot edifica şi pneumologul, şi ortopedul).

Investiția este extrem de importantă pentru pacienți: pe de o parte investigațiile radiologice sunt indispensabile oricărui spital, iar pe de altă parte, în contextul actual al epidemiei de Covid protocolul de terapie prevede în mod obligatoriu ca fiecărui pacient suspect de infectare cu acest virus să i se facă cel putin o radiografie.

Investiția, în valoare de 1.099.999,11 lei a fost demarată la sfârșitul anului 2019, însă s-a finalizat acum datorită procedurilor de obținere autorizațiilor necesare dării în exploatare a noului aparat şi a procesului de punere în funcțiune a acestuia.

Potrivit managerului spitalului din Cugir, Florin Arion, procesul a fost unul laborios şi a implicat casarea aparatului vechi și eliberarea spațiului unde acesta urma să fie instalat, stabilirea unor circuite funcționale care să poată fi avizate de CNCAN, placarea pereților cu plăci de plumb care să protejeze împotriva radiațiilor, înlocuirea tâmplăriei PVC, montarea de uși plcate cu plumb, precum și alte lucrări de consolidare și finisare, care au fost suportate din bugetul spitalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax