Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aparatură de 1,8 milioane de lei, achiziționată de Spitalul Județean Alba. Se va aduce un tomograf performant și un pachet de patru ecografe

Publicat

sistem de digitiare radiologie Spitalul Județean Alba va fi dotat anul acesta cu aparatură nouă în valoare de peste 18 miliarde de lei vechi, 1,8 milioane de lei. Printre noile achiziții care se vor face se numără și un aparat tomograf mult mai performant, un pachet de patru ecografie dar și altele.

Anul acesta Spitalul Județean Alba a primit de la Ministerul Sănătății o finanțare de 10 miliarde pentru un aparat tomograf, potrivit managerului spitalului Nicoleta Coșarcă. Pe lângă această sumă s-au mai alocat în jur de 8 miliarde de la Consiliul Județean pentru a completa aparatura necesară.

„Sperăm să achiziționăm un computer tomograf foarte deștept, cu 128 de secțiuni concomitente, ce avem noi acum este cu 16. Un aparat foarte rapid care va îmbunătății mult calitatea serviciilor. Dacă în cumpărăm, se va face licitație, atunci pe cel vechi îl vom lăsa pentru urgențe și cel nou pentru cazuri mai speciale” a declarat directorul medical Dan Crainic.

Acesta a mai precizat că se mai dorește achiziționarea unui pachet de patru ecografe.

„Ecografele vor fi pentru cardiologie, pediatrie, la pediatrie o să vină un medic specializat în cardiologie pediatrică și ca avea nevoie de acest aparat, în ginecologie și mai avem un ecograf în radiologie. Noi am primit unul nou în un urmă cu câțiva ani, dar este păcat să folosim un asemenea aparat pentru toate examinările și suntem deja asaltați de examinări. Vom mai avea un aparat de radiografie digitală pentru dispensarul TBC. Vom renunța definitiv la filme radiologie și totul va fi digital” a mai spus  Dan Crainic.

De asemenea spitalul va fi dotat cu un nou aparat pulmonar și un aparat de anestezie.

Nicoleta Coșarcă a precizat că aparatul tomograf este finanțat de la Ministrul Sănătății și CJ, iar restul achizițiilor vor fi suportate de Consiliul Județean Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax