Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Aparatura medicală din spitalele închise din Alba va fi redistribuită către alte unităţi medicale

Publicat

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiş, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă la sediul instituţiei, că aparatura şi echipamentele medicale din cele trei spitale închise din judeţul Alba vor fi redistribuite în alte unităţi medicale. Aceasta este o adresă din partea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi, astfel că se va constitui o comisie formată din directorul DSP Alba, Horea Timiş şi directorii spitalelor din judeţ, care, în primele trei zile ale săptămânii viitoare, vor face demersurile pentru redistribuirea echipamentelor medicale spre unităţile care au nevoie de ele.

Secretarul de stat Vasile Cepoi a trimis Direcţiei de Sănătate Publică Alba o adresă, având în vedere ordonanţa Guvernului 70/2002, Articolul 1, alineat 1 şi 2, privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local, prin care solicită acesteia să transmită situaţia echipamentelor medicale şi inventarul unităţilor sanitare desfiinţate din reţeaua administraţiei publice locale, defalcat şi pe surse de finanţare: situaţia echipamentelor medicale repartizate sau finanţate din fonduri alocate de la bugetul Ministerului Sănătăţii şi situaţia echipamentelor medicale finanţate din venituri proprii ale spitalelor cu sau fără participarea administraţiilor publice locale.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică vor merge în teritoriu, la spitalele care au fost desfiinţate (cele din Ocna Mureş, Zlatna şi Baia de Arieş) şi, împreună cu administraţia locală, vor analiza situaţia inventarului şi a echipamentelor medicale care, în ultimul an, de la închiderea spitalelor, nu mai sunt folosite.

„Trecerea, în 2010, a spitalelor la administraţia publică locală a inclus trecerea în inventar a aparaturii ce ţinea de Ministerul Sănătăţii. Tot Ministerul Sănătăţii este proprietarul acestor aparaturi. Noi vom face o comisie, la nivelul DSP, din care vor face parte toţi directorii de spitale din judeţ şi vom merge să inventariem aceste aparate. În funcţie de natura echipamentelor, vom face redistribuirea lor la spitalele unde chiar există nevoie”, a declarat Horea Timiş.

De exemplu, de la Spitalul Ocna Mureş, o parte din aparatură va ajunge la spitalul din Aiud, întrucât majoritatea pacienţilor din Ocna Mureş apelează la serviciile medicale ale acestuia.

În cele trei spitale închise din judeţ există aparate, dintre care o bună parte sunt noi (aparate de radiologie, de ecografie şi instrumentar chirurgical) şi vor ajunge, cel mai probabil, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Potrivit directorului DSP, Horea Timiş, în spitalele închise din Alba nu mai există medicamente în depozite, ci acestea au fost distribuite către Centrele de permanenţă din zone. Detaliile privind redistribuirea aparaturii vor fi stabilite de comisia care se va ocupa de această acţiune.

„Sperăm să nu întâlnim probleme de comunicare sau de altă natură cu administraţia locală, inclusiv cu primarii acestor oraşe. Noi am mai avut astfel de iniţiative şi ne-am lovit de refuzul primarilor de a nu ne lăsa să intrăm sau să inventariem aceste aparate”, a adăugat Horea Timiş.

Această acţiune va începe în primele zile ale săptămânii viitoare, luni şi marţi, iar până miercuri va trebui clarificată stuaţia exactă a aparatelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. virgo

    miercuri, 18.04.2012 at 18:22

    Bine că există Casele de Asigurări de Sănătate.E cineva conștient câți banii merg acolo pentru întreținere și salarii?Nu spitalele erau găurile negre ale sistemului,ci aceste căpușe politice.

  2. ioan

    joi, 19.04.2012 at 15:11

    decizie criminala de inchiere a spitalelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax