Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Apare Big Brother-ul şoselelor: Bazele de date cu roviniete, mașinile înmatriculate și cele cu RCA, dar şi camerele video din oraşe, corelate

Publicat

rovinieta-control Reprezentanții Parlamentului, Guvernului, asiguratorilor și transportatorilor rutieri din România pregătesc unificarea mai multor baze de date. Astfel, sistemul de rovignete, maşinile care sunt înmatriculate şi cele care au RCA, plus monitorizarea camerelor de supraveghere din marile oraşe ar putea fi corelate, fiind disponibile practic pe un ecran uriaş.

De aproximativ două săptămâni, grupuri ample de lucru discută modificarea legii asigurărilor (proiectul ar trebui să fie gata la sfârşitul lui martie) şi al Normei 23, celebra Normă RCA (care trebuie să prindă formă până pe 25 februarie).

Din primele trei întâlniri ale grupurilor de lucru, care cuprind reprezentanţi ai Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR), UNSICAR (organizaţia brokerilor din asigurări), Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), reprezentanţii camerelor reunite de buget, finanţe, bănci din parlament şi ai Ministerului Transporturilor, au rezultat între 46 şi 80 de propuneri/principii care ar trebui să fie incluse în noua legislaţie.

La întâlnirea de săptămâna viitoare, Autoritatea de Supraveghere Financiară ar trebui să vină cu o propunere concretă pe modificările care vor fi aduse Normei 23 pornind de la propunerile lansate de instituţiile prezente la grupul de lucru.

În cadrul ultimelor discuții s-a ajuns la ideea unificării mai multor baze de date: ce maşini au vignete, care sunt înmatriculate şi care au RCA, plus monitorizarea camerelor de supraveghere din marile oraşe.

O corelare între cele trei ar crea practic un ecran uriaş pe care se pot vedea câte maşini circulă, câte sunt înmatriculate şi câte au RCA. Cu mai multe poliţe RCA, preţul nu va mai creşte vertiginos, sunt de părere reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    sâmbătă, 30.01.2016 at 13:47

    Extraordinar!!! Dar soselele cand apar?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax