Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Apartenenţa medicilor la sistemul public şi privat, discutată la Bucureşti. Colegiul Medicilor Alba participă la dezbateri

Publicat

Colegiul Național al Medicilor din România se va întruni vineri, 18 ianuarie, în cadrul unei ședințe ordinare la București. Colegiul Medicilor din Alba va fi reprezentat la discuții de vicepreședintele organizației, medicul Simona Străjan. La dezbateri vor fi atinse și cele mai fierbinți subiecte din sănătate, finanțarea clinicilor private și potențialul conflict de interese între calitatea simultană de angajat în sistemul privat şi în cel public a unui cadru medical. Ministrul sănătății Eugen Nicolăescu a declarat că după semnarea contractului cadru în 2013 finanțarea unităților private va fi sistată.

Posibil conflict de interese pentru medicii angajați la stat și la privat

Într-un raport dat publicității de către Ministerul Sănătății și prezentat miercuri Guvernului, se arată că un număr important de medici care profesează în sistemul public au și o activitate privată. În document se arată că din această cauză pot apărea situații în care pacienții sunt trimiși de la cabinetul public la cel privat de către unde găsesc același specialist.

Problema medicilor care lucrează în sistem public și privat este strâns legată de modul de finanțare al sistemului de sănătate din România. Ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu a precizat că cei care doresc să desfășoare o activitate privată nu trebuie să se folosească de fonduri publice.

Citeşte mai multe detalii pe Sănătate.Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax