Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Apel al CTS Alba către donatorii de sânge din județ. „Numărul donatorilor scade semnificativ vara”

Publicat

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba fac un nou apel în direcția tuturor persoanelor sănătoase pentru a-i îndemna pe aceștia să doneze sânge.

„Nevoia de sânge este permanenta deoarece în spitale, zilnic se fac transfuzii sanguine. În primul rând trebuie sa fie asigurate  urgentele , situații neprevăzute pentru care trebuie să existe tot timpul stocuri suficiente de sânge din toate grupele.

Pe lângă urgențe sunt multe alte cazuri care necesita transfuzie de sânge și componente sanguine : intervențiile chirurgicale, pacienții  din secțiile ATI, Oncologie si Hematologie.

Pentru ca toți acești bolnavi cu nevoi transfuzionale să fie ajutați este nevoie ca zilnic un număr suficient de mare de persoane să doneze sânge.

Vara, fiind perioada concediilor numărul donatorilor scade semnificativ , afectând stocurile de sânge.

În aceste condiții suntem nevoiți să livrăm o cantitate mai mică de sânge către spitale, din grupele deficitare.

În ultimele două săptămâni au fost cereri de sânge și trombocite, pentru cazuri foarte grave (stări septice) la care greu am făcut față.

De asemenea am primit solicitări de sânge pentru pacienți din Alba internați în spitale din alte județe , la care intervențiile chirurgicale s-au amânat din lipsa de sânge sau pacienți tineri diagnosticați cu boli grave.

Ne-am străduit să-i ajutăm și pe aceștia, expediind o mare parte din cantitatea de sânge si trombocite solicitată.

Dorim să adresăm o rugăminte persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsa între 18-60 de ani,  să-si facă puțin timp, dacă sunt sau nu în concediu și să vină la noi în centru pentru a dona sânge. De asemenea ne adresăm și aparținătorilor pacienților transfuzați, dacă au posibilitatea să mobilizeze donatori.

Sângele conține celule vii, astfel că donând sânge dăruiești viață”, au transmis reprezentanții CTS Alba în cadrul unui comunicat.

Programul CTS Alba este de luni până vineri între 7:30 și 13:00, iar pentru a afla mai multe detalii puteți suna la numărul de telefon 0258834050.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax