Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Apel de la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: stocurile de sânge, insuficiente. Numărul donatorilor a scăzut semnificativ

Publicat

Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Alba face apel către donatori, având în vedere că stocurile de sânge sunt insuficiente în această perioadă.

”În prezent stocurile de sânge sunt insuficiente, la toate grupele, deoarece numărul donatorilor a scăzut semnificativ.

În aceste condiții, suntem nevoiți să livrăm mai puține unități de sânge și componente sanguine către spitale. Noi am comunicat celor șapte spitale din județ despre situația existentă și am cerut să se restrângă numărul transfuziilor, rezumându-se doar la urgențe.

De asemenea, am rugat medicii prescriptori să comunice aparținătorilor pacienților transfuzați să vină în centru pentru a dona sânge. Aceasta este o obligație legală (a medicilor ), conform Ordinului 1224/2006”, transmit reprezentanții CTS Alba.

Potrivit sursei citate, Centrul contactează aproape zilnic un număr mare de donatori, care rugați să vină să doneze sânge.

”Din păcate, puțini donatori au răspuns apelurilor noastre, în ultimele două luni, deoarece este perioada concediilor.

De asemenea, ne-am adresat unor instituții publice cu care am mai colaborat, cu rugămintea ca persoanele sănătoase să vină să doneze sânge. Numărul donatorilor a fost foarte mic.

Se știe că zilnic se fac transfuzii de sânge în spitale. Acestea sunt posibile doar dacă există persoane disponibile care să doneze sânge”, mai transmite CTS.

În ultimele două luni au fost solicitări de sânge și componente sanguine pentru cazuri variate:

  • pacienți diagnosticați cu boli grave (mulți dintre ei tineri), stări septice, pacienți cu hemoragie, multe intervenții chirurgicale (Ortopedie, Chirurgie, Neurochirurgie, Urologie, Obstetrică-Ginecologie), bolnavi din secțiile ATI, Oncologie, Hematologie etc.
  • pe lângă cererile din județ, au fost solicitări pentru pacienți din Alba internați la spitale din alte județe.

”Pentru ca toți bolnavii cu nevoi transfuzionale să trăiască, este nevoie ca oamenii sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, să vină la centru, pentru a oferi o mică parte din sângele lor.

Rugăm persoanele care îndeplinesc condițiile de donare să-și facă puțin timp și pentru acest gest umanitar.

Vă așteptăm la donare! Mulțumim tuturor donatorilor!”, este apelul CTS.

Program: Luni-vineri: 7.30-13.00

Telefon: 0258.834.050

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax