Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Apel disperat pentru Eliana Maria, micuța de doi ani și 5 luni care se luptă cu cancerul. Are nevoie de un tratament în Germania

Publicat

O fetiță în vârstă de doi ani și patru luni are nevoie urgentă de ajutor. Anul trecut, micuța Eliana Maria Robas a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală malignă, iar în prezent singura șansă rămâne efectuarea unei terapii cu protoni, în Heidelberg, Germania.

Mama și tatăl micuței, originar din comuna Cergău, sunt pregătiți să acceseze credite, să vândă tot, pentru ca fiica lor să ajungă la tratament, însă le este imposibil să reușească singuri.

Suma de care au nevoie este de peste 120.000 de euro, mult prea mare pentru posibilitățile lor. De aceea, viața micuței stă acum în mâinile oamenilor cu suflet mare.

Alba24 a verificat acest caz și vă invităm să citiți mai jos povestea fetiței, relatată de părinții acesteia, Ioan și Simona Robas

„Cel mai frumos cadou pe care ți-l poate da viața este să devii părinte; să îți ți copilul în brate și să îi simți mirosul, să te bucuri de creșterea copilului pe zi ce trece, să te bucuri de zâmbetul copilului, de curiozitatea lor, de sănătatea lor. În 14 august 2017 ni s-a născut și nouă acest cadou minunat. S-a născut copilul nostru Eliana Maria Robas. Aveam cel mai perfect copil din lume. O fetiță plină de viață și energie și mereu cu acel zâmbet strălucitor pe buze.

  • Viața Elianei și viața noastră ca și familie a fost perfectă; modestă, împlinită și cumpătată în toate. Dar tot viața îți dă ce-a mai urată lovitură!

În primăvara anului 2019 am observat că fetița noastră din senin stătea ore întregi șezută jos și rezemată de peretele camerei. Când se ridica evita să pășească singură. Afară îi era frică să calce pe gazon și iarbă. Ne-am dat seama că ceva nu e bine cu Eliana Maria.

După mai multe analize și constultări, medici au descoperit că Eliana Maria are o presiune craniană ridicată și astfel având dificultăți majore cu echilibrul ei. Însă șocul groaznic a avut loc după ce ni s-a zis că Eliana Maria la doar 1 an și 8 luni e diagnosticată cu cel mai urât diagnostic din lume: tumoare cerebrală malignă, mai exact Ependimom la creierul mic de gradul III.

Eliana Maria a fost internată în mai 2019 la Cluj și operată complet de către cel mai bun neurochirurg din România, Prof. Dr. Ioan Ștefan Florian. Medicul a extras tumoarea care avea o mărime de 6 cm x 4 cm și 9 mm în cantitate de 100%. După intervenția chirurgicală au urmat 8 cure de citostatice la Institutul Oncologic Ion Chiricuța Cluj! E groaznic să vezi ca părinte cum cade părul din cap la propriul tău copil și cât de grea e recuperarea după fiecare cură de citostatice.

Dar prin toate, speranța că va fi bine ne-a dat putere să luptăm împreună.

Uneori văzând-o pe Eliana cât de puternică e, deși noi eram triști, căpătam iarăși putere de a lupta alături de fetița noastră. Acum Eliana are 2 ani și 5 luni. Ultimele 8 luni din viața ei le-a petrecut în spital, crescând aici, învățând să vorbească aici, jucăriile ei fiind branulele și seringile, neavând o copilărie așa cum un copil ar fi avut nevoie.

Cu durere în inimă ca și părinți privim către Eliana, care cu lacrimi în ochișorii ei, întinde mâna către medici să fie străpunsă cu seringi de fel și fel.

Spre sfârșitul tratamentului, când credeam că totul merge bine, când credeam că recompensa luptei împotriva cancerului va fi vindecarea Elianei, viața iarași ne lovește în mod zguduitor și de data asta și mai dur, și mai groaznic.

La actualul RMN făcut în 20 decembrie 2019, am aflat că tumoarea a recidivat. Tumorul e crescut iarăși la o mărime de 20 mm x 16 mm. Curele de citostatice nu au reușit să elimine celulele canceroase. Urmează ca Eliana, în ianuarie 2020 să fie iarași operată de Prof. Dr. Ioan Ștefan Florian pentru a extrage din nou tumorul nou crescut.

În Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2019, i-a fost administrat a 9-a cură de citostatice în mod preventiv, pentru că medici nu știu cu ce rapiditate tumorul ar crește în lipsa tratamentului.

Având în vedere că la noi în România nu se poate face radioterapie până la vârsta de 3 ani, medici din Cluj recomandă terapie cu protoni, adică radiere cu proton. Însă în țară nu există radioterapie cu protoni. Dosarul lui Eliana a fost trimis la mai multe centre din Germania, care aplică radioterapie cu protoni chiar și la copii de vârsta lui Eliana”, au transmis părinții fetiței.

Pe data de 8 ianuarie, familia a aflat că Centrul din Heidelberg (KiTZ) o va primi pe Eliana pentru terapia cu protoni. Medicii din Heidelberg au analizat cazul lui Eliana și sunt în acord comun cu Oncologia din Cluj, cu privire la necesitatea urgentă a terapiei cu proton.

  • „Costul pentru a-o salva pe micuța Eliana este oficial de 122.100 de euro. Fiind o familie normală și modestă, noi nu putem acoperi aceste costuri. Apelăm în mod sincer, în mod desperat și deznădăjduit, la bunătatea dumneavoastră pentru a o salva pe Eliana Maria.

Micuța va fi în curând din nou operată în Cluj-Napoca. Apoi după o durată de minim 14 zile de la operația din Cluj, Eliana poate fi primită de Centrul de Terapie pentru Copii cu Cancer din Heidelberg (KiTZ)”, au mai trasmis părinții Elianei.

Părinții lui Eliana, Ioan și Simona Robas își doresc din suflet ca Eliana să poată începe terapia în Heidelberg/Germania nu mai târziu de 15 februarie 2020, iar suma de 122.100 de euro trebuie transferată la Heidelberg/ Germania înainte de terapie.

Donațiile se poate face direct pe pagina Facebook.

Donațiile se mai pot face și privat în conturile:

Ioan Robas

RO26 BTRL RONC RT03 6211 9201 (RON)
RO73 BTRL EURC RT03 6211 9201 (EURO)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax