Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Apel pentru donatorii de sânge din Alba. Doar 85 de persoane din 400 solicitări s-au prezentat anul trecut la centrul de transfuzii

Publicat

donare sangeOamenii care pot dona sânge sunt așteptați la Centrul de Transfuzie sangvină din Alba Iulia. Lipsa de sânge în spitale a fost sesizată de managerul spitaului județean Alba, în cardul unei conferințe de presă.

„Facem acest apel pentru că la raportul de gardă de luni ni s-a dat o situație dramatică. Anul trecut, din 400 de solicitări de sânge ni s-au prezentat 85 de donatori ceea ce este foarte grav. Centrul de sânge trebuie să își asigure stocul și noi suntem principalii consumatori din acest stoc. Facem încă odată apel ca aceia care au cazuri internate, care necesită transfuzie, să își mobilizeze donatori pentru donare. Eu cred că este chiar o misiune nobilă prin a dona sânge”, a spus Nicoleta Coşarcă, managerul spitalului.

Potrivit managerului, se trage acest semnal nu pentru că exită neapărat o criză în județ, dar în această vară, din cauza accidentelor, s-a consumat foarte mult sânge în UPU Alba.

Pentru a dona sânge, o persoană trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care  vârsta să fie cuprinsă între 18-62 de ani, să nu aibă sub 60 de kg, să nu prezinte afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operatie de ulcer.

Intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile, iar donatorul primește un o zi liberă și un bon de masă în valoare de aproximativ 50 de lei.

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba se află în curtea spitalului, în clădirea Direcției de Sănătate Publică Alba, și este deschis de luni până vineri între orele 8.00-11.00. Detalii, la telefon 0358.401.783.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Andrei Avram

    marți, 22.09.2015 at 19:35

    Este program la Centrul de Transfuzii in weekend? Si daca nu este, poate fi extins in weekend? Stiu ca teoretic angajatii primesc o zi libera daca doneaza sange, dar sunt dintre potentialii donatori care nu pot, dar nici nu au nevoie sa-si ia ziua libera …

  2. Andreea

    miercuri, 23.09.2015 at 12:06

    Unde este centrul de transfuzie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax