Connect with us
Publicitate

AIUD

Apel umanitar: Un băiețel de 5 ani din Alba are șansa la o viață normală, dacă urmează un tratament costisitor. Unde se poate dona

Publicat

Vlad Chețan, un copil de doar 5 ani, din Aiud are nevoie de ajutorul comunității pentru a spera la o viață normală, în viitor. Tratamentul pe care Vlad trebuie să îl urmeze este unul costisitor, iar cazul său a ajuns la fundația Salvează o inimă, o fundație din România. 

Vlăduț are nevoie de 6000 de lei lunar, pentru terapie hiperbarică și TheraSuit. Este vorba despre proceduri care se realizează cu regularitate, iar banii familiei s-au epuizat. 

Din aceste motive, fundația a început o campanie de donație pentru a-l ajuta pe Vlăduț.

Tatăl lui Vlad este profesor de sport în Aiud, iar mama sa, asistent social, dar care acum este în concediu de creștere al copilului.

Povestea lui Vlad

Povestea lui Vlad a fost prezentată de fundație și verificată de reporterii alba24.ro.

”Orice proaspăt părinte arde de nerăbdare să își audă fiul sau fiica spunând, pentru prima oară, „mama” sau „tata”. E un lucru firesc, natural în viața bebelușului, însă pentru unii oameni acest moment poate să nu mai vină – copilul lor să nu fie capabil să comunice cu ei din cauza unei afecțiuni ce îl ține prizonier într-o stare de neputință…

Alexandra și Cătălin Chețan ar da orice să-l audă pe Vlad strigându-i sau măcar zâmbindu-le, așa cum poate face orice copil de 5 anișori. Băiețelul lor, însă, e blocat într-o temniță construită de numeroase crize de epilepsie care l-au afectat puternic și i-au împiedicat dezvoltarea normală.

Când a apărut Vlad în viața noastră totul părea minunat. Dar după doar 5 luni, totul s-a schimbat radical. Vlad a început să plângă zi și noapte, să tresară în somn, iar medicii să mă plimbe din stânga în dreapta că totul este bine și că este doar o durere de gingii. Din păcate, după 2-3 zile de plâns și nesomn, a apărut prima criză epileptică, dar nu și ultima, povestește Alexandra Chețan.

Acela a fost începutul unui lung drum prin spitale, pe măsură ce crizele se înmulțeau, iar Vlad începea să fie tot mai absent. Copilul nu se mai uita la părinți, nu mai zâmbea și nu își mai ținea capul ridicat – era ca o păpușă.

Astăzi, Vlad face zilnic terapie de recuperare fizică și psihică. De 3 ani nu a mai avut crize epileptice, dar tot nu merge, nu vorbește și nu stă singur în fund. Alexandra și Cătălin au făcut tot ce au putut și, timp de 3 ani, au strâns bani pentru a-i asigura băiețelului accesul la terapie hiperbară și terapie TheraSuit, ședințe care costă sute de lei fiecare și de care depinde viitorul lui Vlad, dar economiile lor s-au epuizat. Acum au nevoie de 6.000 de lei lunar pentru a continua tratamentele destinate recuperării copilului.

În prezent lucrează doar soțul (profesor de sport), iar eu sunt în concediu de

creștere copil cu dizabilități. Din această cauză nu putem strânge banii necesari. Vă rugăm cu disperare, nu lăsați ca visul nostru să se spulbere! Ne dorim ca Vlad să se poată juca cu frățiorul lui, iar într-o bună zi să ne poată spune „mama” și „tata”. Orice sumă pentru noi contează enorm!

Cătălin, frățiorul mai mare al lui Vlad, abia așteaptă să se poată juca împreună, însă dorința lui depinde de ajutorul pe care familia îl va primi de la noi, cei cărora ne pasă de cei aflați în suferință. Donațiile noastre îl pot ajuta pe Vlăduț să continue drumul spre recuperare și poate, într-o bună zi din viitorul nu foarte îndepărtat, și visul părinților săi, acela de a le spune „mama” și „tata”, va deveni și el realitate. Împreună putem realiza acest lucru. Orice sumă oferită îl aduce pe acest băiețel mai aproape de normalitate!”, scrie fundația Salvează o inimă.

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Vlad Chețan, precizează reprezentanții asociației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax