Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

APEL: Un băiețel din Alba are nevoie de ajutor pentru o operație în Spania, după 8 ani cumpliți. Povestea lui Iannis

Publicat

Oamenii buni din Alba sunt chemați din nou să se mobilizeze în sprijinul unui băiețel de numai 12 ani și jumătate, care a suferit extrem de mult în ultimii 8 ani, dar care vrea să lupte pentru o viață cât mai normală.

Are nevoie de 20.000 de euro pentru a fi operat la un spital din Barcelona, bani pentru care familia sa cere ajutor. 

Povestea suferinței lui Iannis

Coșmarul lui Iannis Darian Budușan, din Sebeș, a început la 4 ani, când a suferit un accident vascular cerebral, extrem de rar la această vârstă.

Potrivit tatălui său, băiețelul a stat o lună de zile în comă, a suferit o operație la spitalul pentru copii din Târgu Mureș, apoi, o altă operație, pentru reconstrucția craniului dintr-un coral marin, în 2016, la un spital specializat din Barcelona, Spania.

Este vorba despre un țesut viu care se dezvoltă odată cu evoluția în vârstă a băiatului.

Pentru a ajunge acolo, familia lui Iannis a făcut eforturi financiare uriașe. Tatăl său a vândut proprietățile pe care le aveau și a fost nevoit să se împrumute și la prieteni.

Atunci, operația trebuia să coste 75.000 de euro, dar conducerea spitalului, impresionată de cazul băiețelului, a făcut o reducere la jumătate din sumă.

Au trecut ani. Jumătatea dreaptă a creierului lui Iannis a rămas atrofiată și au apărut și alte probleme grave.

Piciorul și mâna stângă nu s-au mai dezvoltat normal, astfel încât băiețelul are mari probleme de deplasare. Piciorul stâng este mai scurt cu patru centimetri față de dreptul.

Diagnosticul lui Iannis este crunt: semipareză spastică st. post AVC, Epilepsie simptomatică, Pareză facială de tip central stâng, deficit funcțional sever, Tulburare de afecțiune și comportament, Trombofilie, Scolioză.

Părinții nu renunță la speranță

Părinții săi nu au renunțat însă la speranță, cu toate că, spune tatăl său, de multe ori a simțit că rămâne fără resurse. A muncit și muncește în continuare mult, însă costurile operației sunt prea mari.

Iannis este elev în clasa a V-a la o școală din Sebeș și încercă din răsputeri, sprijinit de familie, să ducă o viață cât mai normală. Costurile lunare cu îngrijirea lui ajung la aproximativ 1.000 de euro.

Acum, pentru Iannis se întrevede o nouă speranță: o operație la spitalul din Barcelona, care ar rezolva o problemă. Făcută la această vârstă, operația l-ar scuti pe băiețel de alte operații mai grele în viitor și l-ar ajuta să se dezvolte în continuare.

Problema este însă că totul costă aproximativ 20.000 de euro, peste puterea familiei.

Familia a pregătit toată documentația pentru spital, inclusiv radiografii complexe și îl va duce pe Iannis la Pitești, unde trebuie pregătit fizic pentru intervenție.

Dacă va reuși să strângă banii, copilul ar trebui să fie în Barcelona la jumătatea lui iunie.

Acolo ar urma să suporte două intervenții: una pentru lungirea osului piciorului stâng iar cea de a două pentru ligamentoplastia mâinii stângi, operații realizabile doar la Barcelona.

Tatăl copilului a înființat o asociație.

Îl puteți ajuta pe Iannis, donând aici:

Asociatia Life Can Bloom Again, Banca Transilvania,

cont RON: RO82 BTRL RONC RT03 9337 7801;

cont EURO: RO32 BTRL EURC RT03 9337 7801.

Persoană de contact: Liviu Budușan: 0745 967812 (poate primi orice sumă, cât de mică, cu ajutorul BT Pay). 

Foto: familia Budușan

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax