Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Apelul disperat al unei foste jucătoare de baschet la CSU Alba Iulia, blocată în Italia din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat

gherdansports.com

O fostă jucătoare a clubului de baschet CSU Alba Iulia, Alina Craciun, se află într-o situație critică în Italia, țara undeva evolua la echipa din ”serie B”, Alma Basket Patti. Mai exact, aceasta nu poate reveni în România, cu o cursă normală, din cauza restricțiilor de zbor.

Pivotul Alina Craciun a evoluat la clubul de basket din Alba Iulia, în sezonul 2017 – 2018. Deși a începutul sezonul, la CS Pheonix Galați, la scurt timp a fost transferată la Alba Iulia, unde a jucat 16 meciuri, potrivit gherdansports.com.

La scurt timp de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, situația a devenit critică pentru sportiva din România.

Aceasta a apelat și la  Consulatul României la Catania, dar a fost reprezită de un funcționar. După ce cazul Alinei a apărut în presa centrală, MAE a comunicat că a încheiat raportul de muncă cu funcționarul respectiv.

„Suntem într-o situație de criză, rămânem fără bani. Încercăm să apelăm la ajutorul statului, dar nu primim nicio informație concretă, despre ce se întâmplă cu noi sau cum putem reveni în țară. Am achiziționat mai multe bilete de avion, toate s-au anulat.

În momentul de față, cei de la club pun presiuni foarte mari pe mine pentru a părăsi locația unde stau și țara, fără să mă mai ajute în vreun fel, ba chiar mă șicanează. Suntem într-o situație critică. Nu se știe mâine ce se întâmplă cu noi, putem rămâne fără acoperiș în orice moment, putem rămâne pe stradă. Nu se mai poate sta aici!”, a declarat Alina Crăciun, la postul tv Digi 24.

Mai mult, sportiva a prezentat și un fragment din discuția cu funcționarul din Catania:

”Deci, nu trebuie să sunați! În primul rând, nu trebuie să sunați! Da? Asta ar fi foarte drăguț din partea dumneavoastră, să nu sunați. Nu este obligat statul român să se ocupe de repatrierea aceasta!

Noi nu putem să scriem la guvernator și să spunem: „Domn’e, dați-ne o cursă acuma repede, că avem niște cetățeni pe care trebuie să-i ducem. Deci, nu se poate! Deci, nu știu, scrieți la domnul Iohannis! Spuneți: Domn’e, suntem blocați aici, nu se poate statul român să ne lase așa de izbeliște!

Vă rugăm, faceți ceva! Trimiteți un charter, trimiteți o cursă specială, nu știu!”, potrivit Digi240.ro

Răspunsul MAE

„Cu privire la situaţia unui cetăţean român care se află în Republica Italiană, cu scopul de a desfăşura activităţi sportive de performanţă şi care s-a adresat Consulatului României la Catania, MAE face următoarele precizări: comportamentul manifestat de către funcţionarul consular şi modul în care acesta a gestionat dialogul cu cetăţeanul român sunt condamnabile, reprezintă o încălcare a normelor de conduită şi a principiilor care ghidează activitatea Corpului diplomatic şi consular al României şi nu sunt reprezentative pentru modul în care misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României gestionează solicitările de asistenţă primite din partea cetăţenilor români”, se arată într-un comunicat de presă al MAE transmis luni AGERPRES.

sursă: digi24.ro, agerpres.ro

sursă foto: gherdansports.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax