Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Apelul marilor rețele comerciale din România: Nu cumpărați mai mult decât e nevoie, există stocuri pentru toți. Situația la Alba

Publicat

rafturi supermarket

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), care reunește marile lanțuri de supermarketuri, a transmis pe adresa Alba24 un apel la cumpărători.

Prin acest apel, aceștia le cer clienților să nu cumpere mai multe produse decât au nevoie, pentru că riscă să îi lase pe ceilalți clienți fără produse.

  • ”Avem nevoie și de ajutorul vostru. Vă rugăm să fiți cumpătați și chibzuiți la ce și cât cumpărați. Înțelegem frământările voastre, dar a cumpăra mai mult decât ai nevoie poate însemna uneori să îi lași pe ceilalți fără produsele de care și ei au nevoie. Există cantități și stocuri pentru toți, dacă suntem solidari și ne gândim și la nevoile tuturor”, arată asociația într-un comunicat de presă”.

Comercianții lucrează împreună cu autoritățile, furnizorii și partenerii logistici pentru a asigura furnizarea de bunuri în magazine și pentru a aproviziona depozitele logistice cu produsele a căror cerere este ridicată.

Din rețea fac parte retaileri mari precum Selgros, Profi, Penny, Carrefour sau Metro.

Situația la Alba

De altfel, încă de astăzi, magazinele din Alba au început să aplice aceste măsuri.

La magazinul Penny din Alba Iulia (cel din gară), au fost amplasate anunțuri la intrare cu privire la limitarea numărului de persoane care pot intra în interior.

La fel s-a întâmplat și la Selgros, unde oamenii au fost lăsați înăuntru pe rând, încă de la primele ore ale dimineții.

Cu toate acestea, lumea a cumpărat foarte mult. Cel puțin la raionul carne nu a mai rămas nimic, dar stocurile vor fi ne fără reîmprospătate marți, astfel încât nimeni nu va rămâne fără mâncare.

De altfel, neoficial, reprezentanții unui mare magazin din Alba Iulia au declarat pentru Alba24 că vânzările au fost mai mari decât dublul celor din perioadele de sărbători (Crăciun sau Paște).

Comunicatul AMRCR:

”Știm că mulți dintre voi sunt preocupați în legatură cu efectele răspândirii Coronavirusului (Covid-19).

Vă înțelegem și vă împărtășim îngrijorările și vă anunțăm că facem tot ce putem pentru ca voi și familiile voastre să aveți alimentele și produsele esențiale de care aveți nevoie.

Cele mai importante obiective pentru noi sunt de a ne proteja angajații, clienții și de a asigura disponibilitatea produselor.

Lucrăm îndeaproape cu autoritățile, furnizorii și partenerii noștri logistici pentru a asigura furnizarea de bunuri în magazine și pentru a aproviziona depozitele logistice cu produsele a căror cerere este ridicată.

Mulțumim tuturor colegilor din magazine și lanțuri de aprovizionare care lucrează zi și noapte pentru ca produsele de care este nevoie să fie disponibile.

Efortul lor susținut și extraordinar ne dă tuturor încredere că vom depași această situație.

Dar avem nevoie și de ajutorul vostru. Va rugăm să fiți cumpătați si chibzuiți la ce și cât cumpărați.

Înțelegem frământările voastre, dar a cumpăra mai mult decât ai nevoie poate însemna uneori să îi lași pe ceilalți fără produsele de care și ei au nevoie.

Există cantități și stocuri pentru toți, dacă suntem solidari și ne gândim și la nevoile tuturor.

Doar împreună vom avea grijă de cei dragi nouă și de cei care sunt în vârstă sau vulnerabili. Facem tot ce putem pentru a face față acestei provocări.

Vă asigurăm că prioritatea noastră, a tuturor, este să fim cu toții în siguranță și să vă oferim produsele necesare”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax