Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

APIA: 30 aprilie – termen limită pentru depunerea cererilor de subvenţie la motorină pentru fermieri, aferente primului trimestru

Publicat

Până la 30 aprilie 2014 inclusiv, se pot de pune la APIA cererile pentru ajutorul de stat prin rambursarea diferenței de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, aferente primului trimestru din 2014.

APIA informează că în Monitorul Oficial nr. 236/ 02.04.2014 a fost publicat Ordinul nr. 431/ 2014 pentru aprobarea cantităților de motorină aferente trimestrului IV-2013, ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21 euro/ 1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanțare trebuie să depună cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoțite de o situație centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate în trimestrul respectiv, precum și de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/ 2013, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, beneficiarii au obligația comunicării către APIA, în scris, a opțiunii referitoare la modalitatea de achiziționare a cantității de motorină, respectiv integral sau în tranșe.

Cantitățile de motorină ce fac obiectul acestui ajutor de stat se stabilesc prin ordin al ministrului Agriculturii, cu avizul Ministerului Finanțelor Publice, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.

sursa: apia.org.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax