Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

APIA a deblocat plățile pentru fermieri. Câți bani vor primi aceștia. Anunțul ministrului Agriculturii

Publicat

teren agricol

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că APIA a deblocat plățile pentru fermieri. A fost autorizată la plată suma de circa 1,5 miliarde lei.

”Fermierii își primesc banii. APIA a deblocat plățile.

În această săptămână, APIA a autorizat la plată pentru fermieri suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Reprezintă intervențiile de plăți directe, ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum și măsurile de dezvoltare rurală.

Astfel, fermierilor din sectorul vegetal le intră în conturi 528.160.723,12 lei, iar celor din sectorul zootehnic, 964.245.374,84 lei”, a anunțat ministrul, pe Facebook.

Pentru sectorul vegetal sunt plăți directe decuplate, ecoschema PD 04 – practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, ANT-uri, precum și măsuri de dezvoltare rurală care vizează mediul și clima, agricultura ecologică sau zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice.

Plățile pentru sectorul zootehnic vizează sprijinul cuplat pe venit la vaci de lapte, carne de vită, ovine și caprine, a precizat sursa citată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax