Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

APIA a efectuat plăţi de peste 30 milioane lei pentru renta viageră aferentă anului 2022

Publicat

bani

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat procesul de plată a rentelor viagere agricole pentru anul 2022, punând la dispoziție detalii esențiale despre beneficiari, modalitățile de plată și termenele de depunere a actelor.

Conform comunicatului emis de APIA și prezentat de AGERPRES, suma totală de 30,325 milioane de lei a fost alocată pentru plata acestor rente.

Rentele prin cont bancar pentru 7.659 de beneficiari

O sumă în valoare de 11,473 milioane de lei a fost alocată pentru un număr total de 7.659 rentieri agricoli. Aceștia și-au solicitat drepturile și au obținut viza carnetelor de rentier în perioada 1 martie – 30 iunie 2023.

Plata s-a realizat prin intermediul conturilor bancare ale acestor beneficiari.

Rentele prin mandat poștal pentru 14.271 de beneficiari

APIA a alocat suma de 18,433 milioane de lei pentru un număr total de 14.271 rentieri care au solicitat plata rentelor viagere agricole prin mandat poștal. Aceștia au obținut viza carnetelor de rentier în perioada 1 martie – 31 mai 2022. Modalitatea de plată aleasă a fost cea a mandatului poștal.

Plăți pentru moștenitorii rentierilor decedați

Un aspect important menționat în comunicat se referă la suma de 418.832,41 lei, care a fost alocată unui număr total de 336 moștenitori ai rentierilor decedați. Aceștia au solicitat plata rentelor aferente anului 2022 până la data decesului rentierului agricol, fie prin mandat poștal, fie prin cont bancar.

Termenul final de plată: 30 noiembrie 2023

APIA a stabilit ca termen final de plată data de 30 noiembrie 2023.

Până la această dată, APIA va continua să efectueze restul de plăți, reprezentând renta viageră aferentă anului 2022.

Plăți suplimentare pentru alți beneficiari

O altă tranșă de plată, în valoare de 4,550 milioane de lei, va fi alocată pentru un număr de peste 4.000 de rentieri și beneficiari.

Aceștia au solicitat plata prin mandat poștal sau bancă și au obținut viza carnetelor de rentier în perioada 1 iulie – 31 august 2023.

De asemenea, această sumă este destinată și moștenitorilor care vor solicita plata rentei aferente anului 2022 până la data decesului rentierului agricol.

Aceștia trebuie să depună dovada calității de moștenitor și carnetul de rentier în original până la termenul final de depunere a actelor doveditoare, care este 15 octombrie 2023.

Reguli pentru moștenitorii multipli

În cazul în care există mai mulți moștenitori, APIA impune cerința ca persoana care depune documentele la Centrele APIA să prezinte o împuternicire notarială, din care să reiasă acordul tuturor celorlalți moștenitori cu privire la solicitarea și încasarea rentei viagere agricole datorate rentierului decedat.

Este important de menționat că documentele care atestă moștenirea și care sunt depuse după data de 15 octombrie a anului următor celui pentru care aceasta se datorează nu se mai iau în considerare.

Posibilitatea reluării plăților

În cazul în care sumele virate de către APIA către rentieri sunt returnate în contul agenției din diverse motive, APIA are posibilitatea de a relua plata acestora în termen de 3 ani de la data-limită anuală de plată (30 noiembrie a fiecărui an).

Acest lucru se aplică inclusiv în situația decesului rentierului, cu condiția să existe documente justificative aferente.

În concluzie, APIA a finalizat procesul de plată a rentelor viagere agricole pentru anul 2022 și continuă să ofere sprijin financiar important pentru mii de beneficiari și moștenitori, respectând termenele și regulile stabilite.

Este esențial ca toți cei interesați să fie la curent cu termenele și cerințele pentru a beneficia pe deplin de aceste plăți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax