Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

APIA a început controale pe teren pentru cererile unice de plată. Câți fermieri sunt vizați în acțiunile de verificare

Publicat

teren agricol agricultura

Inspectorii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi cei ai instituţiilor de specialitate delegate au demarat vineri controlul la faţa locului pentru cererile extrase în eşantionul de control aferent Campaniei 2021, informează APIA.

Eşantionul de control extras din baza de date APIA, aferent schemelor de plată pe suprafaţă, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic şi eco-condiţionalitate din cererea unică de plată, conţine un număr total de 55.844 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de eco-condiţionalitate, a cerinţelor minime şi specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic.

Pentru controlul pe teren prin metoda clasică, sunt vizaţi 13.035 fermieri, pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 39.016 fermieri şi pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic – 3.793 fermieri.

Suprafaţa totală controlată este de 1.319.383,3 ha, respectiv, pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 748.797,54 ha, pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 570.585,76 ha.

„Facem precizarea că eşantionul de control aferent Campaniei 2021 este mai mic cu un număr de 649 de fermieri faţă de Campania 2020”, semnalează reprezentanţii APIA.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligaţia ca până la data de 15 octombrie 2021 să efectueze controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligaţii/cerinţe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax