Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

APIA: Detalii despre finanţarea capitalului de lucru pentru crescătorii de porci. Adeverinţe pentru contractarea creditelor

Publicat

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a încheiat convenții privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente pentru a veni în sprijinul beneficiarilor Măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – Porcine – Anul II de angajament, Sesiunea II de depunere.

Potrivit acestor convenții, APIA emite, la cererea solicitantului, o adeverință prin care confirmă că solicitantul a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – Porcine în perioada 14 ianuarie – 15 februarie 2014 aferentă Anului II de angajament, Sesiunea II de depunere precum și suma în euro reprezentând 30% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată, Anul II de angajament, Sesiunea II de depunere.

Fondul de Garantare a Creditului Rural S.A. – IFN și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A – IFN garantează 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

Banca are obligaţia să informeze beneficiarii privind obligaţia acestora de a suporta contravaloarea dobânzilor, diferenţele de curs valutar, comisioanele bancare şi de garantare ce decurg din aceste credite.

APIA recomandă potenţialilor beneficiari interesaţi să îşi aleagă creditorul numai după un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare bancă creditoare pentru a obţine condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei sale.

În conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 703/2013 privind aprobarea condiţiilor în care se vor încheia convenţiile dintre instituţiile financiare bancare şi nebancare şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în vederea finanţării activităţilor curente ale beneficiarilor plăţilor derulate prin APIA, în baza adeverinţelor eliberate de Agenție, banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăților directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului să nu poată depăși ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.

Totodată, potrivit aceluiaşi act normativ, banca trebuie să facă dovada că, în perioada 2008-2012, a acordat credite beneficiarilor Axei I – Creșterea competitivității sectoarelor agricol și forestier, Axei III – Calitatea vieții în zonele rurale și diversificarea economiei rurale și Axei IV Leader din Programul Național de Dezvolare Rurală 2007-2013.

Toate convențiile încheiate între APIA, bănci şi fondurile de garantare sunt postate pe site-ul Agenției la adresa www.apia.org.ro.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax