Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

APIA primește cereri de plată pentru sectoarele vegetal și zootehnic 2024. Procedura pentru fermieri

teren agricol

Publicat

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că a demarat campania de primire a cererilor de plată în anul 2024.

În perioada 4 aprilie – 7 iunie, la Centrele APIA, fermierii vor putea depune cererea de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Potrivit APIA, fermierii pot depune cererea de plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet.

În situația în care cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA. Se va completa declaraţia privind sectorul zootehnic. Ulterior, va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA- Online, potrivit APIA.

Se va completa o singură cerere de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

APIA: cereri de plată. Ce trebuie să știe fermierii

Persoana fizică, pe de-o parte, şi persoana fizică autorizată/întreprinderea familială/întreprinderea individuală, pe de altă parte, având acelaşi titular, depun o singură cerere de plată.

După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare. Termenul este de 15 zile de la data modificării.

Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/ animalele neconforme.

Fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene

trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă

inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei

și pe tot parcursul anului de cerere.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie valabile la data depunerii cererii.

Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

APIA: cereri de plată. Cereri cu semnătură electronică

Fermierii pot semna cererile folosind și semnătura electronică. În această situație este necesar să se anunțe (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcționarul desemnat să gestioneze cererea despre faptul că se dorește să se semneze electronic.

Semnătura electronică aplicată pe cererea de plată trebuie descărcată din aplicația IPA-Online la data depunerii. Angajamentele și declarațiile, parte a cererii de plată, se vor semna, de asemenea, electronic la aceeași dată.

Înainte de semnarea cererii de plată 2024, solicitanții trebuie să verifice încă o dată infomațiile înscrise și documentația depusă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate