Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Apicultorii ar putea organiza proteste, dacă nu li se acordă ajutorul de minimis de la stat, pentru pierderile înregistrate anul trecut

Publicat

apicultor albineDacă Ministerul Agriculturii nu acorda apicultorilor ajutorul de minimis pentru pierderile avute în anul 2016, aceștia ar putea protesta în stradă, potrivit preşedintelui Federaţiei Agrostar, Ştefan Nicolae.

„Anul trecut toți apicultorii din România trebuiau să primească un minimis, pentru că toți apicultorii din România au avut de suferit din cauza condițiilor climatice. De ce nici până la această dată nu ați primit nimic? Pentru că nu s-a dorit (…). Vom vedea ce va fi la negocierea dintre conducerea sindicatului și conducerea ministerului și vă spun cu toată responsabilitatea că, dacă nu vor accepta acest minimis, eu fac apel la dumneavoastră pentru prima acțiune de stradă, primul protest adevărat al apicultorilor, pentru a ne primi un drept, nu pentru a ne milogi, pentru anul dificil 2016”, a spus președintele Agrostar, citat de Agerpres.

Apicultorii ar fi trebuit să primească un ajutor de minimis de 15 lei pe stup, însă fostul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu, anunța în luna noiembrie că nu poate plăti aceste sume, pentru că aceştia nu au prezentat evidenţe contabile comparative prin care să justifice că au înregistrat daune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax