Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aplicația care traduce mieunatul pisicilor. Cum funcționează și câte expresii cunoaște

Publicat

O aplicație care își propune să traducă mieunatul pisicilor a fost dezvoltată de un fost inginer din cadrul Amazon Alexa. MeowTalk înregistrează sunetul și apoi încearcă să-i identifice semnificația, relatează BBC.

Proprietarul pisicii poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea traducerii, creând o bază de date pentru a ajuta aplicația să învețe mai multe mieunături.

În prezent, există doar 13 expresii în vocabularul aplicației, inclusiv: „Hrănește-mă!”, „Sunt furios!” și „Lasă-mă în pace!”

Cercetările sugerează că, spre deosebire de oameni, pisicile nu au o limbă comună.

Fiecare mieunat de pisică este unic și adaptat proprietarului ei. Deci, în loc de o bază de date generică pentru mieunături traducerea aplicației diferă în funcție de fiecare profil individual.

Prin înregistrarea și etichetarea sunetelor, inteligența artificială și software-ul de învățare automată pot înțelege mai bine vocea fiecărei pisici – cu cât este folosită mai mult, cu atât poate deveni mai precisă.

Scopul final este de a dezvolta o zgardă inteligentă, a declarat Javier Sanchez, manager de programe tehnice la dezvoltatorul de aplicații Akvelon. Tehnologia va traduce instantaneu mieunatul pisicii și o voce umană ar vorbi prin zgardă.

„Cred că acest lucru este deosebit de important acum, deoarece, cu distanțarea socială, sunt oameni care sunt închiși în casă cu pisica. Acest lucru le va permite oamenilor să comunice cu pisica lor sau cel puțin să înțeleagă intențiiile pisicii și să construiască o legătură foarte importantă”, explică Sanchez.

Aplicația este disponibilă gratuit atât pe Google Play Store, cât și pe Apple App Store.

Întrucât este încă în stadiile incipiente de dezvoltare, există recenzii mixte, mai mulți utilizatori plângându-se de erori în aplicație.

„Mă enervează. Tocmai am descărcat-o și nici măcar nu am reușit să o folosesc, deoarece îmi spune tot timpul că există o eroare de conexiune WiFi”, a scris un utilizator.

„Primeam traducerea: Sunt îndrăgostit! în 90% din cazuri, a spus un alt utilizator.

Dar alții au lăsat recenzii pozitive, iar aplicația are un rating mediu de 4,3 pe Google Play Store.

„Deocamdată, dacă nu o iei prea în serios, este o aplicație foarte distractivă. Și cine știe, poate în timp va învăța cu adevărat mieunatul pisicii mele în toate cazurile. Cu siguranță pare promițător”, a scris un utilizator.

sursa: digi24.ro, bbc.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax