Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aplicația TikTok a fost interzisă pe telefoanele personale într-un stat din SUA. A fost votată o lege în acest sens

Publicat

Montana a devenit primul stat american care a votat o lege prin care este interzisă descărcarea aplicației TikTok pe dispozitivele personale, măsura urmând să intre în vigoare din ianuarie 2024.

TikTok, care este deținut de compania chineză ByteDance, a fost acuzată că prezintă un risc de securitate națională prin datele colectate de la utilizatori, scrie BBC.

Legea a primit 54 de voturi pentru și 43 împotrivă. Pentru a intra oficial în vigoare, noua lege trebuie semnată de guvernatorul statului, republicanul Greg Gianforte. Este doar o formalitate, Gianforte fiind anterior artizanul interzicerii TikTok pe telefoanele angajaţilor statului.

Proiectul de lege citează o serie de preocupări cu privire la TikTok, inclusiv presupusa supraveghere din partea guvernului chinez. De asemenea, se referă la încurajarea „activităților periculoase” în rândul tinerilor utilizatori ai aplicației, cum ar fi „aruncarea cu obiecte în mașinile aflate în mișcare” sau „aprinderea unei oglinzi în foc și apoi încercarea de a o stinge folosind doar părțile corpului”.

Documentul interzice furnizorilor de aplicații (magazine de aplicații) să ofere la descărcare TikTok. Cu toate acestea, nu le interzice utilizatorilor care au deja TikTok să-l folosească.

Încălcarea reglementărilor ar putea fi sancționată cu amenzi de până la 10.000 de dolari, care ar fi aplicate de Departamentul de Justiție din Montana. Sancțiunile se vor aplica companiilor, mai degrabă decât utilizatorilor individuali.

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al TikTok a spus că „campionii proiectului de lege au recunoscut că nu au un plan fezabil pentru operaționalizarea acestei încercări de a cenzura vocile americane și că constituționalitatea proiectului de lege va fi decisă de instanțele de judecată”.

„Vom continua să luptăm pentru utilizatorii și creatorii TikTok din Montana ale căror mijloace de trai și drepturile Primului Amendament sunt amenințate de această depășire flagrantă a guvernului”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Montana ar putea fi doar primul stat american care interzice TikTok, exemplul acestuia putând fi urmat şi de alte state, înainte ca o astfel de decizie să fie luată la nivel federal.

sursa: bbc.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax