Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Aplicație de urbanism pentru cetățeni, arhitecți și agenți imobiliari, disponibilă la Alba Iulia. Ce informații poate genera

Publicat

O aplicație care centralizează, prelucrează și generează în mod automat,  toate informațiile din domeniul urbanismului, pentru documentațiile aprobate cu Hotărâri de Consiliu Local, pentru imobilele înscrise în cărțile funciare care au geometrie actualizată, este acum disponibilă la Alba Iulia. 

Este vorba despre un servciu online care permite vizualizarea și generarea în timp real a unor documente cu rol informativ asupra reglementărilor urbanistice, aplicabile imobilelor de pa raza UAT Alba Iulia.

Aplicația poate fi accesată AICI.

Potrivit reprezentaților primăriei este un instrument extrem de util pentru toți arhitecții din oraș și nu numai, dar și pentru agențiile imobiliare, care pot vizualiza/descărca regulamentele locale și piesele desenate pentru toate documentațiile de urbanism de tip P.U.Z., aprobate pe teritoriul UAT Alba Iulia.

În acest sens, pot fi furnizate date reale asupra regulilor și posibilităților de construire din diferite zone ale orașului.

De asemenea, procedurile de informare și consultare a publicului pentru documentațiile de urbanism vor fi vizibile în această aplicație, iar toți cei interesați pot vizualiza, lună de lună, proiectele care intră în consultare publică, putând transmite observații direct, aceste observații ajungând nemijlocit la elaboratorul documentației respective, la administrația locală și la persoanele direct implicate.

Pentru aparatul de specialitate din cadrul Direcției de Urbanism și Amenajare a Teritoriului, noua aplicație reunește mare parte din arhiva existentă, pe o platformă comună, și contribuie la îmbunătățirea timpilor de eliberare a certificatelor de urbanism și, într-un viitor apropiat, a Autorizațiilor de Construire.

În concluzie, în primă fază, prin această platformă online se pot depune cereri pentru eliberarea Certificatelor de Urbanism cu suport GIS, se pot genera certificate online cu caracter de documente de informare asupra regulilor de construire din anumite zone ale orașului, se va realiza parte din procedura de informare și consultare a publicului pentru documentațiile de urbanism și, de asemenea, aplicația va permite consultarea bazei de date cu documentații de urbanism deja aprobate.

Reprezentații primăriei mai precizează că aplicația este în dezvoltare astfel că pot apărea erori în primele zile de la lansare. Din acest motiv, eventualele probleme de funcționalitate, pot fi transmise la adresa de email portal-urbanism@apulum.ro, pentru a putea fi remediate în cel mai scurt timp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax