Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aplicaţie online la RAR, prin care se poate bloca utilizarea autovehiculelor care circulă cu defecţiuni tehnice

Publicat

RAR registrul auto roman Alba

Registrul Auto Român a implementat un program prin care poate bloca în timp real utilizarea în trafic a autovehiculelor cu probleme tehnice grave și care ar putea pune în pericol siguranța participanților la trafic.

Regia a dat undă verde acestei noi aplicații informatice pentru activitatea de control în trafic. Demersul face parte din strategia de dezvoltare a Registrului Auto Român și adaptarea la cele mai noi standarde europene.

Prin această aplicație online se realizează înregistrarea instant în bazele de date ale RAR a raportului de control tehnic în trafic, precum și tipărirea acestuia la momentul controlului prin utilizarea imprimantelor cu care au fost dotate laboratoarele destinate acestei activități.

De asemenea, se pot realiza pe loc căutări în bazele de date ale RAR astfel încât, pentru fiecare vehicul supus controlului să fie disponibile în orice moment toate informațiile concludente cu privire la caracteristicile tehnice menționate în Cartea de identitate (CIV), cu privire la inspecțiile tehnice periodice (ITP) effectuate, dar și la precedentele controale tehnice în trafic (CTT) la care a fost supus.

Suplimentar, vor fi înregistrate în timp real toate măsurile aplicate în urma rezultatelor controlului respectiv: reținerea certificatului de înmatriculare, reținerea permisului de conducere, imobilizarea autovehiculului și/sau anularea ITP.

Atunci când se impune, conform legislației aplicabile, vehiculele vor fi blocate automat în bazele de date ale RAR până la remedierea defecțiunilor și/sau a neconformităților constatate și înregistrate corespunzător.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alexa

    luni, 27.01.2014 at 17:48

    salut am cumparat o masina anul acesta de la cineva care nu era propretar de derept el cumparand masina de la proprietarul de derept…
    astazi m.am intalnit cu proprietaru si mi.a zis ca a blocat cartea masini la RAR fiindca el isi vrea masina inapoi precizez ca nu doreste sa imi scoata fiscalul..
    ce este de facut multumesc!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax