Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aplicațiile de control parental pot urmări și părinții. Telefoanele celor mici, expuse unor riscuri mari

Publicat

O cercetare realizată de Cybernews, care a cuprins analiza celor mai populare zece aplicații de control parental, arată că aceste aplicații, unele având peste 85 milioane de instalări, pot fi folosite și pentru a spiona părinții.

Patru dintre ele nu respectă întotdeauna cele mai înalte standarde de securitate, conținând chiar link-uri malițioase.

Potrivit cofondatorului Casaba Security, confidențialitatea copiilor este de asemenea încălcată, iar aplicațiile de acest gen sunt, în esență, un backdoor care colectează date și informații din telefoanele celor mici pe care le expun terților.

Concluzia este că aplicațiile de urmărire încalcă intimitatea copiilor și în plus pot expune informațiile despre copii unor persoane neautorizate.

„Aceasta este, în esență, un back-door în telefonul copilului dumneavoastră, care, cel puțin, va colecta cantități mari de date despre el, iar în cel mai rău caz ar putea face lucruri mult mai malițioase”, a declarat un reprezentant al companiei.

Șapte aplicații din 10 au primit nota B pentru confidențialitate, iar două au primit nota C. O aplicație cu peste 50 de milioane de instalări, Phone Tracker By Number (6,28), a primit cea mai mică notă, indicând un „risc critic”.

O aplicație malițioasă de pe dispozitiv ar putea, teoretic, să acceseze datele aplicației de urmărire și să permită unui terț să cunoască locația unui copil pe care un părinte îl urmărește.

Sursă: cybernews.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax